Тайните на правилното пушене на месо вкъщи

Пушенето на месо е популярно не само сред собствениците на къщи със собствен двор, но и сред обитателите на апартаменти. Всеки може да готви пушено месо у дома. За да направите това, достатъчно е да знаете рецептата и да я следвате. Технологията за пушене е съвсем проста, независимо дали пушите говеждо месо или свинско месо. Единственото нещо, необходимо е да се внимава, че месото не е претрупано в пушенето. В противен случай, човекът няма да се нуждае от специална намеса и дори ще може да прави собствен бизнес по време на готвене.

Разлики между пушенето на говеждо и свинско месо

Опитни готвачи знаят, че рецептата за пушено говеждо от свинско месо има малки разлики. По принцип процесът е много сходен. Всяко месо се маринира първо и след това се поставя в помещение за пушене.

Температурата на дима е една и съща - за студено пушене, степента не трябва да надвишава 25, а за гореща - около 100 градуса.

Времето, за което можете да подготвите продукта, е различно. Като правило младото свинско може да бъде направено по-бързо от говеждо месо. За да се пуши месото на кравата, се изисква средно от 3-4 часа до 8-9 часа. Но свинско може да се готви за 2-3 часа, максимум 5. Ако продуктът е предварително заварен, след това намалете времето за обработка от дима трябва да бъде приблизително два пъти.

Кой метод на пушене е по-добър за свинско и говеждо месо? Като цяло е допустимо да се използват както горещи, така и студени. Но някои хора казват, че говеждото има по-добър вкус, ако го третирате с охладен дим.

Подготовка на месо за пушене

преди готвене на продукт в пушенето, трябва да го подготви. Не е достатъчно само да си купите прясно парче, трябва да направите саламура за него. Но първо трябва да измиете месото и, ако е необходимо, да почистите кожата. Ако е необходимо, кожата и излишната мазнина могат да бъдат отрязани. Самите парчета не е необходимо да се разделят на няколко части. Това ще е необходимо само ако са твърде големи. И така, размерът е по-малък, отколкото с дланта не.

Пушено месо

Винаги избирайте прясно месо

За да се приготвят говеждо и телешко месо, се изисква саламура свинско на пушене студено или горещо готвене. Това ще ви помогне да направите продукта по-мек, нежен и пикантен. Има различни рецепти за марината и всеки по свой собствен начин е интересен. Можете да използвате стандарта.

За това имате нужда от:

  1. Изсипете вода в тигана. Добавете подправки на вкус, няколко лимонови резена, лаврови листа, луковици, чаша соев сос и няколко супени лъжици сол.
  2. Осветете огъня и изчакайте саламура да заври. След това можете или да го изключите, да го охладите или да хвърлите парчета месо.
    Ако не искате да готвите говеждо или свинско, трябва да го излеете с охладен салам и да го изпратите в хладилника за няколко дни. Тези, които са решили да готвят продукта, трябва да го сваря в продължение на 30-45 минути, след което поставете в хладилника.
  3. След като продуктът е маринован, той може да бъде окачен на свеж въздух за около 5-8 часа, можете да продължите около ден. След това трябва да се пуши.
  4. Не намалявайте значително продължителността на очистенето, тъй като то прави правилно да държите говеждо или свинско в саламура. Трябва да има време да абсорбира всички подправки, за да стане ароматно.

Горещо пушене на месо

Както вече споменахме, има няколко начина да се подготви деликатес. Горещо пушене на месо най-простите и бързи. За да направите това, трябва да получите специална пушиня или да я направите от метален контейнер с капак.

При разпространението на огъня е необходимо да поставите контейнера за пушене върху него. На дъното поставят чипове от плодни дървета върху тях, за да слагат решетки. Рецептата изисква парчета месо върху решетките да не се намират близо една до друга. Така че те са по-добре подготвени. Сега трябва да затворите капака и да оставите продукта да се третира с дим.

Пушенето на месо в пушенето

Оставете място около всяко парче

Чрез колко да проверите месото? Около половин час по-късно. Тя ще трябва да се обърне към другата страна, за да бъде равномерно пушена. Действието трябва да се повтаря приблизително на всеки 30 минути.

Препоръчителна: Рецепта за готвене на пушен заек

Рецептата ще отнеме около 2-3 часа за свинско и около 5-6 за говеждо месо. Горещото пушено месо ще излезе по-бързо, ако парчетата са предварително варени. Когато ястието придобие желания външен вид, огъня ще трябва да се изгаси и самият продукт ще бъде окачен на чист въздух. След няколко часа можете да ядете.

Студено пушене на месо

Рецептата за пушене на месо по студен начин е по-сложна и трайна. В този случай парчетата трябва да бъдат третирани с охладен дим. Там е както следва. В специално метално отделение, вътре в което висят върху куките на трупа, идва охладен дим. Той може да излезе от огън или например от барбекю. Температурата в отделението трябва да се поддържа до 25 градуса, но не под 20 градуса.

Студено пушене на месо



Колко време отнема за студен метод? Най-малко два дни, за предпочитане 5-6 дни. Говеждо и може да се подготви за една седмица. Съхранявайте подобен продукт ще бъде по-удобен, тъй като трае по-дълго подходящ за хранене.

Пригответе рецепта за пушене на месо чрез студен метод е възможно само при наличие на специално оборудване. Без него не можете да направите всичко възможно.

Домашно пушене на месо без пушене

Пушенето на месо може да се извършва не само в помещението за пушене, но и с помощта на течен дим. Това е вкус, който дава на ястието правилния вкус. Ако става дума за начистено месо, то ще стане почти същото като при обработката по горещ или студен начин.

Използвайте течен дим е лесно и е на разположение на всички. Като цяло, бутилката струва около 100 рубли, но е достатъчно за няколко пъти, или дори повече. Пригответе се с него, можете да пушите, ако следвате рецептата.

Месо с течен дим

Течният дим ви позволява да правите без дим и огън

съставки:

  • месо - 2-3 кг;
  • течен дим - 6 супени лъжици. лъжици;
  • дафинов лист;
  • лук;
  • подправки.

Трябва да излеете един литър вода и да добавите течен дим, сол и подправки. Можете също да поставите лаврови листа и луковици. Последната съставка е необходима, за да се гарантира, че пушеното месо има характерен цвят. След това включете пожара и изчакайте течността да се вари.

Месото трябва да бъде хвърлено в гореща вода, доведено до възпаление и да се намали топлината. Вкус за около час, можете да малко по-малко. След това продуктът трябва да се остави да се охлади и след това да го окачи във вентилирана стая или на улицата.

Ако желаете, можете да го търкате с черен пипер, чесън и други подправки. Можете да я съхранявате в хладилника, опакован в хранителен филм или фолио. По принцип течният дим дава добър вкус и вкус. Между другото, в наше време често се използва за готвене пушени продукти, които след това се продават в магазин. Разбира се, не може да се припише на много полезни съставки, но ако не се използва често и в големи количества, няма да има никаква вреда от него. Въпреки че според експерти е по-добре да се готви говеждо и свинско в пушенето.

Как да съхранявате пушено месо

Подгответе месото в пушенето с рецепта, това е само половината задача. Също толкова важно е да знаете как да го съхранявате правилно, така че да не се влошава. Този въпрос не е от значение само за онези, които ще ядат деликатес веднага или за една седмица. Но останалите трябва да намерят място, в което най-добре да се съхранява.

За да се запази продуктът свеж и полезен по-дълго, той трябва да се остави в суха и добре проветрива зона. Не трябва да има слънчева светлина. Желателно е температурата да е 5 градуса, максимум 8.

Поддържане на пушено месо

Съхранявайте пушеното месо по-добре във вентилирано и хладно място

Някои хора предпочитат да изпратят продукта в мазето. Въпреки това не се препоръчва съхраняването на деликатеса, тъй като въздухът е твърде влажен и температурата е по-ниска от тази, зададена през студения сезон. Всичко това ще допринесе за факта, че свинското месо или говеждото месо предварително ще бъдат покрити с мухъл.

Разбира се, ако няма таван или подходящ килер, можете да съхранявате продукта в хладилника. Възможно е дори да се замразява, ако е необходимо да се увеличи датата на изтичане.

Що се отнася до датата на изтичане, тя може да варира значително. Това влияе върху начина на готвене, вида месо, оригиналното му качество, пространството за съхранение. Средно, продуктът може да остане годен за храна от няколко седмици до шест месеца. От време на време трябва да се проверява. Ако има чужда миризма или хлъзгаво покритие, тогава пушеното трябва да бъде изхвърлено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
» » Тайните на правилното пушене на месо вкъщи
© 2021 BggeHat.com