Рецепта за пушен заек

Зайче месо се счита за деликатес, идеален дори за празнична трапеза. Заради разнообразието е възможно не само да се запържят и да се задушат, но и да се пуши. Рецептата за горещо пушене в дома е проста. Достатъчно е да купите или направите специално устройство, както и да запомните основните правила. В този случай подготовката ще бъде успешна, а пушеният заек ще се наслади на пикантен вкус.

Подготовка на заек за пушене

Подготовката на нов труп на заек за студено или горещо пушене е съвсем проста. Трябва да се отървете от кожата и вътрешностите, а след това изплакнете добре месото. След това отделете каркаса от ръбовете и го нарежете на четири парчета.

Изплакнете и разделете каркаса на парчета

Сега трябва да ги обесите на чист въздух или в добре вентилирана стая в продължение на около два дни, така че месото да стане по-меко. Желателно е температурата на въздуха да не надвишава 10 градуса. Ако е по-ниска, тогава времето трябва да се увеличи.

След това ще остане да се направи марината, която ще даде на заека деликатен вкус. Можете да използвате вече добре доказани рецепти или да направите саламура по ваш вкус.

Как да се маринираме

За заека е необходимо да се подготви специална марината, която е отлична за този вид месо. Разбира се, съставките могат да се променят по ваш вкус, ако това наистина е необходимо. Основното нещо е да не прекалявате, за да не разваляте чинията.

съставки:

  • заек - 1 труп;
  • джинджифил - половин чаена лъжичка прах;
  • оцет - 2-3 супени лъжици. лъжици;
  • захар - 1 чаена лъжичка;
  • дафинови листа - 3 бр.;
  • чесън - 2 карамфил;
  • вода - 2 л;
  • сол и подправки на вкус.

Всички изброени съставки (с изключение на заешко месо) трябва да се хвърлят в тенджера и леко да се нагорещят. След това саламът трябва да се постави в саламурата, така че цялото месо да е в течността.

Заекът в марината трябва да остане поне два дни на студено място. Приблизително веднъж на ден трябва да обърнете парчета, така че да са равномерно напоени.

Дръжте заека в марината за около 24 часа

След като продуктът е маринован, е необходимо да се направят малки разрези на повърхността му и да се поставят парченца чесън в тях. След това трябва да изчакате, докато месото изсъхне, и тогава можете да започнете пушенето на заек горещ или студен.

Hot заек заек



Тютюнопушенето у дома е възможно само с пушенето. Можете да го купите или да опитате да го направите сами.

Препоръчваме: Тайни от марината и саламура за пушене месо

Инструкции:

  1. Вземи метална кофа, гърне или тиган, както и капак.
  2. Вътре в контейнера попълнете чиповете. Не приемайте иглолистни дървета, те ще добавят горчивина към чинията.
  3. Поставете лентите в помещението за пушене. След това е необходимо да поставите месо, затова пръчките трябва да бъдат чисти и подходящи за употреба.
  4. Поставете пушача на чист въздух точно над огъня.
  5. Запалете огън със средна интензивност. Поставете месото в отделението за опушване върху решетките и го покрийте с капак.

От време на време трябва да проверявате готовността на продукта и също да произвеждате дим, така че той да не дава горчив вкус. Средно пушеният заек се прави в продължение на 2-3 часа. Но рецептата позволява, че може да отнеме повече време. Всичко зависи от размера на парчето и интензивността на пламъка.

Ако готвите в една стая, а след това вместо огън, можете да използвате печка. На горелката трябва да се постави умивалня с хоросан, да се постави комин на комина, а после да се запали огънят. Принципът на готвене горещо в къщата е същият.

Когато продуктът завърши като пушек, той трябва да остане на чист въздух в продължение на няколко часа. Ако желаете, можете да се мотаете в стая, която е добре вентилирана. След това можете да ядете или поставите в хладилника. Ако всичко е направено правилно, заекът ще приятно изненада с вкуса.

Пушено зайче

Студено пушене на заек

В допълнение към горещото пушене има и студена. Тя продължава по-дълго, тъй като е необходимо да се готви при по-ниска температура. За да направите рецептата работа, помнете основните правила.

Трябва незабавно да се каже, че този метод е по-отнемащ време. Нейната същност се крие във факта, че продуктите непрекъснато се доставят с охладен дим. Самата месо трябва да бъде поставено в специална камера, която е оборудвана с куки, държачи и палети за събиране на мазнини. Важно е температурата вътре в нея да не надвишава 20-25 градуса. Само по този начин е възможно да се извърши студено пушене.

Студено пушене пушене

Пригответе по този начин заекът ще бъде около 2-3 дни. Заслужава си търпението, ако искате да получите отличен резултат. Важно е след пушенето да закачи парчетата на чист въздух. Оставете ги в тази форма за няколко дни. След това можете незабавно да ядете или изпратите на съхранение на студено място. Трябва да се отбележи, че заекът от пушенето може да продължи да бъде използван по-дълго. Следователно, този вид готвене ще бъде особено полезен за хората, които планират да съхраняват продукта повече от една седмица.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как да направите пушена калмариКак да направите пушена калмари
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Пушенето у домаПушенето у дома
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
» » Рецепта за пушен заек
© 2021 BggeHat.com