Топли и студени реплики за патици

Месото на патицата е с необичаен вкус и се харесва дори и от гастрономите. Приготвя се по различни начини: пържене, варене и дори дим. Това е последната опция, която ще разгледаме. Възможно е да се пуши птица у дома по различен начин и всеки човек може да избере най-удобния вариант за себе си. Основното е да знаете добри рецепти и да не се страхувате да експериментирате, защото само така се оказва необичайно и пикантно ястие.

Подготвителни процедури и очистене

Трябва да започнете, като измиете дива птица. Може би ще трябва да се изтръгне, ако има пера на повърхността. Важно е да премахнете всички вътрешности, както и костите, включително малките. След това трябва да го разтриете със сол и подправки и след това да поставите на студено място за няколко дни. Ако е необходимо, времето може да бъде намалено до един ден.

Подготовка на патица за пушене

Без марината пушената патица не се оказва толкова вкусна, колкото може да бъде. Ето защо не трябва да пропускате тази стъпка. Съставките могат да се използват различни, например, подходящата е рецептата.

продукти:

  • дива патица - 1 кг;
  • захар - чаена лъжичка;
  • вода - 1 л;
  • сол - 100 g;
  • подправки;
  • дафинови листа - 4-5 бр.

В чиста вода трябва да поставите захар, сол, подправки, дафинови листа и самата патица. Всички трябва внимателно да бъдат смесени, покрити с капак и поставени в хладилник за няколко дни. Желателно е да се смаже месото с нещо тежко, така че е по-добре да се маринова. Всичко това може да се направи у дома.

Пушене на пушена пуйка с течен дим

Течният дим е удобно вещество, което може да се използва, за да се даде на съставката пушен вкус. Можете да го купите в хранителни магазини, цената на 100 рубли. за бутилка и по-горе. Ще се изисква при създаване на марината. В допълнение към стандартните съставки, трябва да се добавят няколко супени лъжици течен дим.

Патици за пушене

Пушене на пушена пуйка с течен дим

В този случай се препоръчва да се готвят парчета в ръкава за печене. Поставете ги във фурната, нагрети до 250 градуса. Оставете там около час. За да се запознаете с дива патица, ще бъде възможно, когато течността, разпределена в разрез, придобие прозрачен цвят. Тази рецепта е най-лесната и може лесно да се използва у дома.

Подготовка на патица в помещение за пушене на печката

Пушената патица е добре подготвена както в природата, така и у дома. За втория вариант можете да използвате печка с газ. Той ще трябва да закупи специален уют за апартамент. Тя може да бъде цилиндрична или правоъгълна. Основното нещо е да бъдете просторни.

Патицата също може да бъде пушена в апартамент на печката

Патицата също може да бъде пушена в апартамент на печката

Дък, нарязан по гореспоменатата рецепта, ще трябва да бъде поставен в помещението за пушене. След това ще трябва да запалите огъня на печката. Можете да готвите за около 1-2 часа. Основното е да проверявате редовно продукта, така че да не се влошава. Има случаи, когато готвенето отнема само 30-40 минути. Да погребеш патица по този начин ще бъде правилното решение, тъй като няма да бъде по-лошо от това, направено на чист въздух.

Препоръчваме: Как да накиснете и вдигнете пиле за пушене

Метод за пушене със студено

За да се получи студена патица за пушене, е необходимо също да се маринират предварително птици с подправки и сол. Ако желаете, можете да добавите лимонов сок. За да направите месото меко, можете да го изхвърлите предварително. След това трябва да се търкат с подправки и да се поставят под плевелите в продължение на два дни.

В края на определеното време тя трябва да бъде пушена в специално устройство за пушене за 48 часа. Ако е необходимо, можете да увеличите времето. Температурата на готвене не трябва да надвишава 30 градуса. Използвайте дъбови и кленови чипове. В резултат на това можете да ядете дива патица от студено пушене.

Гореща пушена патица на открит огън в умивалника

Хората, които имат лятна вила или частен двор близо до къщата, ще харесат гореща пушеща пуйка, направена на чист въздух. Пригответе се, че може да се намира в специален пушеч. За да направите това, трябва да построите огън и да поставите устройството сами над него (като стойка можете да използвате тухли). Вътре ще трябва да поставите предварително напълненото месо директно върху решетките. Рецептата позволява птицата просто да се осолява, без да се използват допълнителни съставки.

За да пушите птица, ще е необходимо да използвате дървесни стърготини (дъб, ябълка и елша ще направите). Подгответе месото под капака ще бъде около час, в някои случаи по-дълго. Рецептата изисква отоплението да е средно. От време на време трябва да проверите дали всичко е наред. Ястието ще бъде готово, когато прозрачният сок ще тече по време на разрязване, а не розово.

Пуешкото горещо пушено ще бъде отлична възможност за празнична трапеза. Може да се яде със зеленчуци, билки и различни сосове. Препоръчително е да се остави да се варят в хладилника за около 6 часа, преди да сервират. Тогава тя ще абсорбира перфектно ароматите на дима и ще стане най-вкусната.

Накрая видео за пушене на патица:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушенето на Турция у домаПушенето на Турция у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
» » Топли и студени реплики за патици
© 2021 BggeHat.com