Пушенето на Турция у дома

Ако на празничната ви трапеза ще бъде изложен цялото количество raznosolov, пушената пуйка ще изчезне от нея един от първите. Това не е изненадващо, защото това е полезно ястие и много вкусно. Особено, ако се готви на ръка.

Интересни факти за Турция

Тази странно изглеждаща птица от Северна Америка беше опитомена от аборигените още преди Колумб да открие новия континент. Тогава то бе доведено до Европа. В птицевъдството днес една пуйка за месо се угоява за шест месеца. До тази възраст, бройлерът може да тежи 10-25 кг.

Готово готвено месо

Калоричното съдържание на варено месо от пуйки е 195 kcal / 100 g. Като има предвид, че в пушена форма само 104 kcal / 100 g.

Турция студена или гореща пушена пуйка съдържа 79,6 протеини и 20,1 мазнини.

Следователно, месото на тази птица се счита за храна. Поради факта, че то пури 2,5 пъти по-малко от пилето, се препоръчва за тези с уролитиаза и подагра. Поради наличието на аргинин и аминокиселина триптофан в месото, той е полезен за нормализиране на кръвното налягане и съня.

Подготовка на месо за пушене

Преди пушене месото трябва да се осолява. Но преди да се накисне някой от начините, по които птицата трябва да бъде извадена, отрязана, разделена на главата, краката и изкормена. За да избегнете тези специфични процедури, можете да си купите готов пуйка в магазина.

Сух начин на осоляване

Птицата с тегло 8-10 кг наполовина по билото и отново се изплаква с вода.

  1. Изсушете със салфетка.
  2. Разтрийте със сол и оставете в хладилника за 2 дни.
  3. Направете солена смес. Рецепта за 1 кг месо:
  • сол - 80 g;
  • захар - 15-20 g;
  • аскорбинова киселина (натрошени таблетки) - 1,5 g.
  1. Повторете половината смеси със смес.
  2. Поставете месото плътно в контейнера, одраскано надолу, като предварително пръскате дъното със сол. Можете да преместите слоевете с лаврови листа и черен пипер.
  3. Поставете потисничеството отгоре.
  4. Оставете на хладно място в продължение на още 2 дни.
  5. Ако през това време разредена течност няма да покрие всички месото, саламура допълнително да скоростта на 200 грама сол, 20 г захар и 2.5 грама askorbinki 1 литър вода и се залива месо, се оставя за още 10 часа.

Подготовка на пуешко месо за пушене

Преди да пушите месото, изплакнете го с вода и го изсушете в продължение на 8-10 часа, висящи на куки.

Скъпа мариниране

Подготвяме марината за пушене на една пуйка с тегло около 8 кг. За да направите това, ние използваме мед рецепта и съставки:

  • вода - 4 литра;
  • сол - 200 g;
  • захар - 100 гр. По-добре е да се използва кафяво, но можете също да бяло;
  • мед - ¾ чаша;
  • чесън - 10 денички;
  • черен смлян пипер - 4 супени лъжици;
  • червен пипер земята 2 супени лъжици;
  • канела на върха на ножа;
  • растително масло (за предпочитане зехтин) - 1 супена лъжица.

Куйте саламурата, за да пушите от изброените съставки. Довежда се до кипене и се оставя да се охлади леко. Нарязан настърган чесън се запържва в масло и се прибавя към марината.

Една малка птица (например пиле) може да бъде осолена изцяло, но една пуйка с тегло 8 кг е по-добре нарязана на големи части: гърди, крила и крака. Нашата рецепта не включва употребата на хребет на птица, затова я изрязваме и я оставяме за супа.

Налейте парчета месо със студена марината и ги изпратете в хладилника за 1,5-2 дни.

Препоръчваме: Какво да готвя от пушено пиле - TOP-10 рецепти

Бърз начин на очистене



Само за 12 часа можете да приготвите солена пуйка у дома, като използвате рецепта за спринцовка. Запалете саламурата, поемайки 1 кг месо, 20 г сол, 5 г захар и 1 ч. Л. подправки. Охладете и използвайте спринцовка, за да я изпомпате в птицата. Съхранявайте в хладилника, периодично завъртете и масажирайте.

Преди да започнете пушенето на пуйка, месото трябва да се изсуши. Излишната влага оказва неблагоприятно влияние върху качеството на продукта.

Пушенето Турция

Къщи в опушвална газ можете да готвите само малка птица. Голяма пуйка ще трябва да пуши на малки парченца. Но от това месо няма да се влоши.

Горещо пушене

Тя може да бъде изпълнена без да напускате апартамента. Обикновено пушенето с гореща пуйка у дома не отнема много време.

  1. Поставете парчетата пуйка в помещението за пушене, така че да не се докосват един друг.
  2. Използвайте чиповете бук, круши. За приятен послевкус можете да добавите малко мента.
  3. Първите 15 минути загряват интензивно димохода, докато се появи дим.
  4. Намалете температурата до 90-100 ° C и дима за 6-8 часа.

Параметрите за пушене гореща пуйка са пряко пропорционални на теглото и размера на парчетата месо. Но във всеки случай вътрешната температура на продукта трябва да бъде най-малко 75 градуса. Някои експерти съветват предварително сварено пуешко месо в осолена вода, докато не се приготвят наполовина. В края на процеса, извадете парчетата от пушенето, охладете ги до стайна температура и ги поставете в хладилника за 4-6 часа.

Студено пушене

За разлика от горещия, този процес отнема от 1 до 3 дни и трябва да премине с постоянно подаване и изпускане на дим, затова е най-удобно да се провежда на открито. Преди пушенето, пуйката може да бъде варена, докато не бъде приготвена наполовина. Закачете месото в помещението за пушене. Температурата в камерата не трябва да бъде повече от 25 градуса. Отнасяйте го със студен дим в продължение на 2-3 дни. След края на процеса, пушената студена пуйка трябва да се излъчва за около 3-4 часа, за да се отърве от миризмите на горчивина.

За улесняване на фиксирането на пуйката по време на сушене и пушене пушенето мрежи.

Готварски чипове

Котлетът за пушене трябва първо да се навлажни. Класическият начин: изсипете натрошената дървесина с малко количество вода за 3-4 часа, след което изтеглете. Но в този прост въпрос е възможно да се покаже въображение. Например, навлажнете ябълковите чипове с ябълково ябълково вино. Или, използвайки чиките на хьокора, ги навлажнете с бърбън.

Чипове за пушене

Чипси със слаба миризма: елша, черница, праскова, ябълка, грозде, череша.

Чипси със силен аромат: хайкоури, орех, пекан, дъб, мескити. Специален екзотичен е чипсът от бъчвата, в който се съхранява уискито.

Пушенето е много интересен процес с много нюанси и тънкости. Всеки опитен пушилня носи нещо в него. Ако имате някакви специални тайни на пушените пуйки, предлагаме да ги споделите с всички в секцията "коментари".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Как да направите пушена калмариКак да направите пушена калмари
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
» » Пушенето на Турция у дома
© 2021 BggeHat.com