Колко вкусно е да пушите пъдпъдъци

Пушените пъдпъдъци винаги са били един от най-изисканите деликатеси. Но продуктът, който вече може да бъде закупен на рафтовете на магазините, не може да се хареса с изискан вкус, тъй като при производството му се използват различни добавки и химикали, а технологиите се осредняват. Но вие можете да пушите самата птица дори вкъщи.

В Русия пушените пъдпъдъци се считат за храна, достойна за болярина и царска маса. Кои само рецепти не са описани в старите книги за готвачи. Ако ги анализирате, сосовете, с които се сервира ястието, се променят предимно: череша, касис, мед и др. Самият птичи труп е почти същият. В тази статия ще прочетете основните принципи за правене на пушени пъдпъдъци, долу ще научите основните рецепти.

Подготовка на трупа за пушене

Първо трупът трябва да бъде изтръгнат и изкормен. Тогава главата, върховете на крилата и лапите са отрязани. Птицата трябва да бъде напълно изплакната. Сега трупът трябва да бъде оформен, затова той е нарязан по гръдната кост. Крилата на пъдпъдъка са прибрани зад гърба, краката са вмъкнати в разрез на корема. Посланикът може да бъде изпълняван по два начина:

  • Суха. Трупът се разтрива със смес от чесън, сол, черен пипер и захар, опакова се в тара и се поставя под налягане.
  • Wet. Първо, подгответе туршия от 10 литра вода, 300 грама сол и 50 грама захар. Подправките могат да бъдат поставени на вкус.

Кланични трупове на пъдпъдъци

И в това, а в друг случай посланикът на трупа се появява в рамките на три дни.

Важно! Каркалът на пострадалия на посланика трябва да се държи при ниски температури - до 12 градуса С. В такива условия продуктът абсорбира сол, захар и подправки в оптимални съотношения.

Студено пушене

Пушенето на пъдпъдъци, както и други продукти, може да се извърши по два начина. Продуктът от студено пушене се приготвя по-дълго, но самият процес е много прост, можете да се справите с него, дори и да имате малко кулинарно преживяване. Температурата на дима в помещението за пушене не трябва да надвишава +20 градуса. Процедурата може да продължи от 3 до 7 дни. Студената обработка осигурява естествено проникване на дим в месото. Крайният продукт има дълбок вкус и се съхранява дълго време.

Горещо пушене

В този случай температурата на дима може да варира от +60 до +85 градуса. Пушеното месо се приготвя за 1-2 дни. Недостатъкът на горещата обработка е образуването на кора, което не позволява влагата да се изпари ефективно и не позволява на дима да проникне дълбоко в трупа.

Препоръчително: Студено и горещо пушено пиле в пушенето

Процесът на пуешкото пъдпъдъци

Пушенето-печене



Тази процедура се извършва в помещение за опушване при температура от +90 до + 120 ° С. Тя продължава няколко часа, а подготовката на съда се определя на външен вид. Клетката трябва да е блестяща и кафява.

Няколко важни препоръки. Не забравяйте, че в процеса на пушене птицата значително губи тегло. Освен това, ако искате да подобрите аромата и вкуса на продукта, добавете няколко часа преди края на процедурата, клоните на хвойната.

Съдържание на веществата

Пушените пъдпъдъци съдържат много полезни вещества, сред които:

  • високо съдържание на висококачествен протеин с ниско съдържание на мазнини и липса на въглехидрати;
  • витамини: А, С, РР, В1, В2, В5, В6, В9 и В12;
  • микро- и макро елементи: калций, селен, магнезий, манган, натрий, калий, мед и др.

Месото пъдпъдък може да се нарече диетичен - в 100 грама на продукта съдържа само 135 kcal.

Полезни свойства на пушените пъдпъдъци

Използването на месо от пъдпъдъци е много жизнено важни вещества. Витамините увеличават имунитета и осигуряват нормална функционалност на нервната система. Голямо количество протеин ще бъде полезно за спортистите, а разнообразието от химически елементи нормализира метаболитните процеси в организма. Това ястие се препоръчва за пациенти със заболявания на мускулно-скелетната система, както и за проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Пушените пъдпъдъци стабилизират работата на белите дробове, помощни средства и се препоръчват за употреба от бременни жени.

Приготвено ястие

Как да съхранявате продукта

В хладилника можете да съхранявате пушена пъдпъдък до 5 дни. Ако обаче се появи слуз, веднага изхвърлете продукта. Ако трябва да удължите срока на годност, поставете трупа във фризера, където в зависимост от температурния режим може да се съхранява в продължение на 1 до 3 месеца.

Как да пушите яйца от пъдпъдъци

Можете да пушите не само самата птица, но и нейните яйца. За да направите това, те трябва да бъдат предварително заварени. Яйцата могат да бъдат изпратени незабавно до апаратурата за пушене. Ястието се приготвя бързо - след 1-1,5 часа вече можете да опитате своя изискан вкус. Пушени яйца от пъдпъдъци се считат за храна и деликатес. Те са много популярни сред децата с необичаен външен вид и вкус.

Ако имате интересна информация как да пушите пъдпъдъци сами вкъщи или да имате любопитни рецепти, споделете ги в коментара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да готвя от пушено пиле топ-10 рецептиКакво да готвя от пушено пиле топ-10 рецепти
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
Две вкусни салати с пушено сиренеДве вкусни салати с пушено сирене
» » Колко вкусно е да пушите пъдпъдъци
© 2021 BggeHat.com