Рецепти на ястия с течен дим

Рецепти с течен дим могат да се променят, като се използват различни съставки и подправки. В резултат на това се получават само вкусни и ароматни ястия, които със сигурност ще ви харесат. Подготовката им у дома няма да бъде трудна за вас, нито ще отнеме много време. Достатъчно е просто да изучавате рецепти и да отидете на работа.

Рецептата е пилаф в котел с течен дим

Готвене пилаф има няколко от неговите характеристики, които се различават от технологията на обичайната рецепта. За да направите това, ще трябва да запасите с такива съставки:

  • 200 гр. растително масло;
  • 2 лука;
  • сол;
  • 2 моркови;
  • чесън;
  • берберис;
  • 400 грама. пресни агнета;
  • Зира;
  • 400 гр. Ориз "Кубан";
  • 100 гр. концентрира.

Процесът на готвене на пилаф у дома няма да отнеме много време, ако следвате инструкциите. Първоначално е необходимо месото да се смила добре, да се нарязва на малки парченца. Нагоре с поръсете и добре изсипете, така че да е напълно напоена. Маслото в котела трябва да бъде максимално нагрявано, хвърляме месо в него и се запържваме до златисто кафяво. По това време вземаме лука и го нарязваме на малки пръстени, добавяйки го към котела. Всичко това трябва да се смеси бавно, така че лукът да не се изгори. По това време започваме да намаляваме морковите. Трябва да търкат средната ренде. Веднага щом съдържанието в котела има правилния цвят, добавим към него моркови.

Първоначално може да изглежда, че има много моркови, но когато се ужили, ще бъде идеална последователност. След това добавете сол, зеленчук и 1/3 варена вода към чинията. Солта се добавя към вкуса, така че последователността трябва да се опита, за да не се прекалява. След това вземаме ориз, измиваме, добавяме стафиди и берберис и заспиваме в котела, добавяйки концентрат. Чесънът се обелва от люспите и се поставя върху пилаф. Напълнете ориза с вода, докато достигне ориза. Покрийте капака в продължение на 45 минути, след което смесете всичко добре и ястието е готово. В котела ще получите много вкусно пилау.

Shish кебап в пещ с течен дим

Не винаги е възможно да се готви шиш кебап в природата, под въздействието на естествен дим от пожар. Но винаги има алтернатива и готвене на шиш кебап във фурната, използвайки течен дим. За да направите това, трябва да предприемете:

  • 2 кг. свинско месо;
  • Български пипер;
  • лук;
  • патладжан;
  • домат;
  • подправки;
  • Концентрирайте.

Първоначално, мариновано месо за шиш кебап, тъй като тази процедура, може би всеки знае, само в този случай с добавяне на течен дим. За 2 кг. шиш кебап ще трябва да вземе 3 големи крушки. Мариновайте меса желани в оцет, защото тогава получава шишчета вкусни и пълни, независимо от това дали тя е изготвена на пожар или във фурна. На следващия ден, когато месото е готово, струва си да загреете добре фурната. По това време можете да мариновавате лука. Изрязваме няколко луковици, добавяме подправки и лимонов сок.

Шиш кебап във фурната

Месо за шиш кебап, което ще бъде приготвено във фурната, най-добре е да се вмъкнат бамбукови шишчета, които първо трябва да бъдат напоени. В този случай те няма да изгорят във фурната. Преди да изпратите месото във фурната, си струва да се погрижите да подготвите тава за печене с бекон, която ще бъде под решетката. Преди това фурната трябва да се нагрее до 250 градуса. Веднага след като шиш кебап се изпича и капе върху печене лист, подходящ дим и пара са формирани във фурната, която ще покрие нашия шиш кебап. След като беконът дава правилното количество мъгла, то трябва да бъде извадено от фурната. Шистовият кебап е във фурната, докато не бъде приготвен.

Грах супа с течен дим

За да направите ястие под формата на грахова супа, не се нуждаете от много съставки. Първоначално трябва да подготвите грах, предварително напоен. Нарежете картофи, лук и подправки, които се приготвят по стандартна система, както при обикновената супа. Всичко това се излива в тенджера и се изпраща в продължение на 10 минути в микровълнова фурна. По това време концентратът трябва да се постави върху чиния, а също и за 3 минути да се затопли до пълна готовност, добавете една трета от бульона и покрийте тигана с капак в продължение на 4 минути. След това добавете останалия концентрат към грахната супа и я пригответе.

Препоръчваме: Пушена риба с течен дим на примера на скумрия

Грах супа в своята структура се приготвя като обикновена супа, само с добавяне на грах и течен дим. Заслужава да се отбележи, че за подготовката на грах супа, ще ви трябва само 25 минути, за разлика от други супа рецепти. Поради факта, че се използва микровълнова играчка, процесът трае много по-бързо и ястието се произвежда възможно най-бързо. Градинската супа може да бъде украсена със зеленчуци, ако желаете.

Рибата в течен дим у дома

Подготовката на рибата в течен дим изисква някои нюанси при нейното почистване. Тя трябва да се отърве напълно от обвивката и да се раздели на две части по билото. След отделянето на рибата трябва да се осолява, да се поддържа под влияние на солта за известно време и да се изплаква добре. Рибата за още три часа трябва да отиде до мястото за сушене в чешмата. След това отидете на течния дим. Излива се в голям съд, в който рибата може да потъне. След това рибата трябва да се постави в концентрат за 3 минути. След това тя е окачена от опашката за един ден и ястието е готова.



Оставяме рибата да изсъхне

Тази риба има доста необичаен вкус, който не може да бъде сравнен с всяка версия на ястието. Пушенето се извършва много бързо и ефективно.

Свинско гърди в течен дим

За да подготвите свински корем, ще ви трябва:

  • на гърдата;
  • сол;
  • вода;
  • Течен дим 1 супена лъжица. лъжица;
  • Подправки вкус;
  • Луковици;
  • Лист на залива.

За да приготвите ястие, трябва да изрежете гърдите на малки парчета, които ще се поберат удобно в тенджера. Изплакнете лука обвивки и поставете на дъното на тигана, ще даде на гърдите красив вкус и златист цвят. Поставяме обвивката на дъното, поръсваме солта отгоре и слагаме дафинов лист. След това добавете гърдите и една лъжичка течен дим. Торбата се изпраща на силен огън за до 10 минути.

Пушен бекон в течен дим

След това трябва да дадете бекон 6-8 часа, така че да се охлади и абсорбира всички подправки и ефекта на течния дим. След това трябва да се търкат с чесън и да се приемат за храна. Ястието е готово.

Рецепта за готвене на яйца с течен дим

За рецептата, която трябва да вземете:

  • Варено пилешко яйце;
  • подправки;
  • лук;
  • вода;
  • Течен дим 2 супени лъжици. лъжици;
  • Джинджър.

Нарежете лука фино, добавете го в кипяща вода и поръсете с подправки. След това добавете измитите луковици и гответе за 3 минути.

Поставете яйцата във водата с течен дим

Поставете яйцата във водата с течен дим

Добавете течен дим към бульона и почистете яйцата. Достатъчно е да добавите 5 яйца в бульона и да изчакате 4 часа. Вземаме яйцата, оставяме ги да се охладят, изсушат със салфетка и можете да сервирате на масата.

Пушенето на брам с течен дим

За готвене вземаме една бряна, сол, подправки на вкус и течен дим. Измиваме рибата, почистваме брашното. Изсипете солта и я изпратете в хладилника за 2 дни. След това измиваме бараката напълно от солта и я изпращаме в сушилнята. Полученият вариант е покрит с течен дим или е добавен към концентрата за 3 минути. Оставяме брадата на опашката и я оставяме да изсъхне за няколко дни. След това брашното може да се сервира на масата.

Свинско месо с течен дим във фурната

За приготвянето на свинско месо, както и за друго месо, определено ще ви е необходима марината. За 1 кг свинско месо ще бъдат достатъчни 4-6 лъжици течен дим. Изрежете месото на парчета, добавете всички подправки на вкус (сол, черен пипер, босилек, лук). Мариновото месо за пушене трябва да бъде до 3 часа. След това нагряваме фурната до 260 градуса и изпращаме месото. За по-убедителен вкус можете да запържете свинско със зеленчуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Рецепти на ястия с течен дим
© 2021 BggeHat.com