Рецепта за грахова супа с пушени ребра

Грахът е една от най-евтините и питателни храни. Растителният протеин, който се съдържа в него, е възможно най-близо до неговия животински протеин, само се смила много по-добре. И в грах е пълна с всички полезност - витамини и микроклетки. Ястията от грах са хранителни и питателни, и най-важното - не е трудно да се готвят. Разнообразие от грахови супи, зърнени храни, пълнежи за пайове и гарнитури се предлагат във всяка традиционна национална кухня. За да разнообразите вкуса на ястията от грах, можете да смесите няколко от видовете му - нахут, боб и други - по време на готвене.

Грах супа с пушени ребра

съставки:

  • Сух грах - 400 г;
  • Картофи - 400 г;
  • Пушени ребра -500 g;
  • Растително масло - 2 супени лъжици. лъжици;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лампа - 1 брой;
  • Чесън - 3-4 карамфил;
  • Зелените, чушката, солта - на вкус.

Преди готвене сухият грах трябва да се накисва в студена вода в продължение на поне 5-6 часа. Пушените ребра се измиват, пълни с вода и се приготвят за готвене. Дълго време да ги готвя не е необходимо, достатъчно е да оставите ребрата лапа 20-30 минути, не повече. След това премахнете ребрата и нарязани месото, трябва да се нарязват на малки парченца и да се поставят в отделен контейнер. Подутият грах се измива с течаща вода няколко пъти и се излива бульон отдолу под ребрата, обгорели. Докато грахът се приготвя, пригответе зеленчуците. Ние се чисти лук, нарязани на половин пръстени. Почистваме моркова, разтриваме го на малко ренде. Тогава лукът и морковите са леко пържени в растително масло, заделяме. Когато грахът се заври в продължение на 30-40 минути, пристъпваме към картофите. Почистете, нарязани и поставете в тенджера, където се произвежда грахът. След 15 минути можете да добавите към супа пържени пред-моркови и лук, месо, ситно нарязани зеленчуци, сол и черен пипер. Оставете да заври още 2-3 минути, след това добавете ситно нарязания чесън, покрийте тигана с капак и извадете от топлина.

За грах супа с пушени ребра не го служете веднага след готвене. Супата трябва да е най-малко 10-15 минути.

Класическата рецепта за грахова супа с пушено месо е доста проста и непретенциозна. За да го разнообразите, можете да добавите домати, доматено пюре, горчица и дори джинджифил при подготовката. И още по-важно, какви зеленчуци добавяте към супата. Не е задължително да е просто традиционен копър и магданоз. Грахът е идеално комбиниран с други ароматни билки - босилек, манджар, кориант.

Грах супа с домати и пушени ребра

съставки:

  • Сух грах - 1 стъкло;
  • Картофи -200 гр;
  • Пушени ребра - 400 гр .;
  • Растително масло - 2 супени лъжици. лъжици;
  • Домат - 2-3 броя;
  • Брашно - 1 супена лъжица. лъжица;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лампа - 1 брой;
  • Копър, магданоз, черен пипер, сол - на вкус.

Грахът се измива и накисва няколко часа, за предпочитане през нощта. Сварете пушените ребра в 2 литра вода. Филтрирайте получената бульон и отрежете месото от ребрата. В бульона изпращаме измития набъбнал грах, готваме за половин час, след това добавете обелени и нарязани на големи парчета картофи. Почистваме и нарязваме с лукови пръстени, разтрошаваме брашното и бързо се пържим в растително масло до златисто кафяво. Моите и нарязани домати в кубчета. Ние почистваме морковите и ги разтриваме с малко ренде. След това добавете домати, моркови и лук в тиган с лук и се запържва за 2-3 минути на висока температура, като се разбърква непрекъснато. Когато картофите и грахът се приготвят, добавете приготвените зеленчуци и оставете супата да заври още 5 минути. Накрая добавяме ситно нарязани зеленчуци, черен пипер и сол.

Препоръчва се: Рецепти от супи с пушен салам



Ако планирате да кандидатствате грахова супа с пушени ребра на празничната трапеза, е по-добре да добавите зелените не към тавата, а към всяка табелка отделно. Тогава ястието ще изглежда по-красиво.


Ако искате да промените по някакъв начин традиционната рецепта за грахова супа с пушени продукти - тогава можете да готвите вкусно пюре от грахова супа.

Грах супа с пушени ребра и крутони

съставки:

  • Пушени ребра - 300 гр .;
  • Грах - 300 g;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лук - 1 брой;
  • Чесън - 1-2 скилидки;
  • Бял препечен хляб - 3 филийки;
  • Растително масло - 50 ml;
  • Корен от магданоз - 1 брой;
  • Копър, магданоз, черен пипер, сол - на вкус.

Моите и варете пушените ребра в леко солена вода. След това изваждаме бульона, охлаждаме и нарязваме месото от костите с остър нож. Предварително накиснато във вода, грахът се измива добре с гевгир, прибавя се към бульона и се приготвя за готвене за 40 минути заедно с белен корен. Докато грахът кипи, ние приготвяме зеленчуци. Моя и ситно котлет лука, моркови и чесън. Леко се запържва в растително масло до златисто кафяво. Тост хляб, нарязани на малки кубчета и се запържва в масло с добавяне на сол. След това се разпространява върху хартиена кърпа, за да натрупва излишната мазнина. Ние почистваме и нарязваме картофи, прибавяме към грах. Когато картофите се приготвят, добавете пържени зеленчуци и месо към супата. След като оставите малко кипване, извадете тавата от огъня и го охладете. След това разбиваме супата в миксер. Преди сервиране добавете на всяка чиния ситно нарязани зеленчуци и крутони.

За да направите по-пикантен вкус на грахова супа, можете да изпечете препечен хляб със сусам или зехтин, като добавите сухи италиански билки.

Има огромно разнообразие от рецепти за готвене градинска супа. Добавени са различни зеленчуци, заквасена сметана, подправки, зеленчуци, сметана и кисело зеле. Но дори и умелите готвачи не обичат да готвят това ястие, защото готвенето отнема много време. И всъщност, просто трябва да знаете няколко тайни, които значително ще улеснят и ускорят процеса.

Например грахът за супа не е задължително да се накисва за дълго време. Достатъчно е да се излее с вода за един час, а при готвене просто добавете парче масло към тигана или половин чаена лъжичка сода - тогава грахът ще се вари по-бързо.

И ако имате възможност да замразите сезонните зеленчуци за зимата - това е още един голям плюс. В крайна сметка, в този случай, можете да готвите грахова супа не от сушени, но от замразен зелен грах. Подготовката ще отнеме буквално 15-20 минути, а ползите в това ястие ще бъдат много повече.

В никакъв случай не можете да готвите съдове от грах в емайлирана тенджера. Факт е, че дори при редовно разбъркване и приготвяне на малък огън, грахът в такъв съд вероятно ще изгори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Рецепта за грахова супа с пушени ребра
© 2021 BggeHat.com