Рецепта за грахова супа с пушени криле

Една сърдечна, богата и ароматна грахова супа сега е чест гост в кухнята на съвременните домакини. В допълнение към отличните си вкусови качества, граховите ястия допринасят за отстраняването на вредните компоненти от човешкото тяло, имат благоприятен ефект върху зъбите и костите, дължащи се на калций в голямо количество. Има много възможности за подготовка на такава хранителна супа. Градинската супа с пушени криле не изисква специални парични разходи, така че да можете да го готвите по всяко време.

Ще са необходими 3 литра вода:

  • Грах сух - 1 стъкло;
  • 3-4 картофи;
  • пиле пушени крила - 3-4 броя;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лук - 1 брой;
  • Зелените (копър или магданоз) - 1 куп;
  • Растително масло - 30 g;
  • Масло - 30 г;
  • Черен пипер - 4-5 грах;
  • Сол - на вкус;
  • Бял хляб - 3 филийки.

Подготовка на компонентите

Нарязаният грах трябва да се използва като съставка за супа от грах с пушени криле. Пилешкото месо не се готви дълго, а с помощта на нарязания продукт, можете значително да ускорите процеса на готвене.



  1. Сухият грах се премества предварително и се измива обилно с течаща вода. Това се прави, докато водата не издържи. Измитият грах се поставя в контейнер и се излива гореща варена вода от чайник. След като течността се охлади, процедурата се повтаря. Това ще трябва да се направи няколко пъти, докато грахът се надуе и мек.
  2. За готвене пушени пилешки крила за супа, първо трябва да се отдели месото от костите. В този случай костите не трябва да се изхвърлят, тъй като този компонент е в състояние да даде бульон на богатството.
  3. Морковите трябва да бъдат обелени, старателно измити и нарязани на кубчета, тънки кръгове или полумесец. Сякаш този зеленчук не е бил нарязан, в супата ще се вари, придавайки на ястието приятен послевкус.
  4. Лукът се почиства, измива, след това се нарязва на малки кубчета.
  5. Обелените картофи са добре измити и нарязани на малки блокове. Вкусният зеленчук се поставя в дълбок съд и се напълва с вода. По този начин ще бъде възможно да се предотврати взаимодействието му с въздуха и потъмняване.
  6. Гредите от зеленина също трябва да бъдат добре изплакнати и да се отделят излишните течности от тях. С помощта на нож, магданоз и копър ситно котлет.

Метод за приготвяне

  1. Чиста вода или готвена пилешка бульон се изсипва в голяма тенджера и се поставя на средна температура. Ако покриете тигана с капак отгоре, той ще завие съдържанието много по-бързо.
  2. След като бульонът е на вряло, подут грах трябва да се изплакне още веднъж с течаща вода и след това да се излее в тенджера. Всичко е старателно смесено и готвено за известно време. По време на готвенето съдържанието на контейнера трябва да бъде покрито с капак.
  3. Когато грахът започне да се вари бавно, е необходимо да се сложи нарязано месо от пушени криле и ями на него. След това супата се приготвя за известно време, докато грахът започне да се разпада.
  4. След това се поставят в купата саксии с картофи, варени лук и моркови, сол по желание и пипер. Смесете всичко и поставете супата да готви за още 10-15 минути.
  5. Когато картофите са почти готови, е необходимо да добавите нарязани зеленчуци към тигана и да позволите на супата да готви за още няколко минути.
  6. След няколко минути изключете газа и оставете супата да се варе за около половин час.
  7. Грах супата с пушени крила ще стане по-мека, ако сложите малко заквасена сметана или парче масло в обслужващата чиния. За аромата можете да допълвате ястието с различни подправки в зависимост от индивидуалните предпочитания и пресни билки.
Препоръчваме: Приготвяме ароматна супа с пушени ребра

Съвети за готвене:

  • Страхотно допълнение към супата от грах е чесънът, който е доста лесен за готвене. Ръж или бял хляб се пържи в слънчогледово олио с чесън-тост
  • Трябва да се има предвид, че липсата на пресни билки засяга вкуса и аромата на супата;
  • Ако ястието трябва да бъде направено от грах, е по-добре да го накиснете предварително;
  • Градинската супа с пушени криле може да бъде приготвена ускорено. За целта грахът се поставя в специален съд, напълнен с вода за два пръста и изпратен в микровълнова фурна за 10 минути. След това съдържанието на съда се размесва старателно, добавя се малко вода и отново се поставя в микровълновата фурна, но за 5 минути. След това гответе според рецептата;
  • За да получите по-мека и ярка супа, препоръчително е да се използва не само сух грах, но да се разрежда с младо зелено в съотношение 1: 1. Истината е, че можете да направите това само през лятото;
  • Крилата, пушени в супа, могат да бъдат добавени цели, но можете да ги смилате.

Въпреки факта, че готварската супа от грах отнема много време, резултатът си заслужава. Една сърдечна, богата, с вкусен аромат на ястие няма да остави никой безразличен. И благодарение на евтината цена и наличността на този продукт, можете да удовлетворите редовно домакинството си с такива полезни третирания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
» » Рецепта за грахова супа с пушени криле
© 2021 BggeHat.com