Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребра

Шампионът в съдържанието на полезен растителен протеин е грах. Не за нищо, че този представител на бобовите растения се наслаждаваше на любовта както на увенчаните, така и на обикновените хора. В края на краищата, всяка рецепта за готвене грах супа, като правило, е проста и разбираема, дори и за начинаещи готвач. В крайна сметка, за да се готви вкусна супа или картофено пюре, основното нещо е да се предварително накисване на грах предварително, това е основната гаранция за успех. Класическата супа с грах е най-добре подготвена с пушени ребра или гърдите. След това, благодарение на аромата на "мъгла", това ястие се оказва особено пикантно и ароматно. Някои домакини предпочитат да готвят грахова супа не само с ребра, но и с други пушени продукти, често смесващи 3-4 по рода си.

Грах супа с кремообразно сирене и пушени ребра

Градинска супа със сирене и ребра

съставки:

  • Пушени ребра - 400 гр .;
  • Картофи - 2-3 броя;
  • Грах - 1 чаша;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лук - 1 брой;
  • Растително масло - 2 супени лъжици. лъжици;
  • Моркови и лук - 1 бр.;
  • Кремообразно сирене - 150 гр.
  • Копър, магданоз, сол и черен пипер - на вкус.

Състав за Mupa

Натрошеният или целият грах се измиват няколко пъти, след това се напълват с чиста вода и се оставят да набъбват за 5-6 часа. Обърнете внимание, че водата трябва да покрива грах за 4-5 см. След като поглъщат водата, грахът расте и обемът на водата не достига, а горният слой грах ще изсъхне.

Накисваме грах

Пушените ребра трябва да бъдат изплакнати и отстранени, преди да бъдат приготвени и отстранени. След това режете ребрата на парчета, напълнете я с вода и я поставете на огъня. Докато ребрата врязват, пригответе зеленчуците. Нарязвайте силно лука, морковите. Почистваме и нарязваме картофите в кубчета. В растително масло леко запържете лука, след това добавете морковите. Ако ребрата са останали в продължение на 20 минути, можете да ги извадите и филтър на бульон чрез фино сито. Месо, изрязано от костта с остър нож и го добавете в отделна купа. След това слагаме накиснатия и измит грах в бульона и ги слагаме на печката. След като кипете в продължение на 20-30 минути, добавяме картофи към супата и след 15 минути слагаме пържени зеленчуци и месо в тигана. След това нарязайте кремавото (можете да вземете разтопено) сирене на малки парчета и добавете към супата за 5 минути, докато бъдете готови. В последния завой добавете измитите и нарязани зеленчуци, черен пипер и сол.

Не забравяйте, че не трябва да солите супата до края на готвенето, защото солта допринася за това, че грахът остава твърд. Сол супа в последния завой, когато всички съставки вече са варени.

Дори страстните почитатели на грахова супа понякога все още искат да диверсифицират по някакъв начин класическата рецепта. Но в същото време не трябва да експериментираме твърде драстично. Не забравяйте, че грахът има такъв ясно изразен и богат вкус, че е много трудно да го комбинирате с други продукти. По-добре е да се занимавате с различни комбинации от зеленчуци и подправки и да направите готвенето възможно най-просто. Ароматът и вкусът на супата могат да се променят с помощта на пикантни билки, те ще добавят супа и ориенталска нотка към супата.

Грах супа с пипер и пушени ребра

съставки:

  • Сух грах - 1,5 чаши;
  • Пушени ребра - 300 гр .;
  • Растително масло - 2 супени лъжици. лъжици;
  • Домат - 1 брой;
  • Български пипер - 1 брой;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лампа - 1 брой;
  • Копър, магданоз, черен пипер, сол - на вкус.


Ако възнамерявате да направите супа от нарязан грах, вземете 2-3 часа, за да се накиснете. Ако от цялото - по-добре е да държите грах във вода по-дълго, 5-6 часа.

Препоръчителна: Вкусни и здравословни супи от пушени продукти

Пушените ребра трябва да се измият. Ако има дебело тъмно натрупване, тогава е по-добре да го изстържете с нож. След това режете ребрата на парчета и ги изпратете да готвят за половин час. Ние почистваме моркови, лук и звънец. Морковите се търкат на малка ренде, лук нарязани на тънки половинки, а българската пипер - тънки сламки. Моят домат, след това го изсипваме с вряла вода и сваляме кожата. Нарежете доматите на малки парченца. Сварете лука в тиган, след това добавете моркови и чушки. В самия край добавете доматите към зеленчуците. Покрийте капака и подайте 1-2 минути за фалшифициране. През това време позволяваме заварените ребра леко да се охладят и нарязват месото. В получената бульон ние изпращаме преди това набъбнал и измит грах, а след 30-40 минути - всички останали съставки. След това трябва да дадете супа за няколко минути и на самия край да добавите сол, черен пипер и зеленчуци.

Моля, имайте предвид, че тази рецепта не включва картофи. Поради това супата става по-светла и диетична, без да губи хранителната си стойност.

Разнообразие от супи - пюрета отдавна е спечелило любовта на гастролозите от цял ​​свят. Благодарение на нежната хомогенна структура и хармоничното смесване на вкусовете на всички съставки на супа, ястието се превръща в гвоздея на всяко меню.

Грахова супа с чесън, пушени ребра и горчица

съставки:

  • Сух грах - 300 г;
  • Пушени ребра - 400 гр .;
  • Картофи - 3-4 броя;
  • Моркови - 1 брой;
  • Лук - 1 брой;
  • Чесън - 1-2 скилидки;
  • Растително масло - 1 супена лъжица. лъжица;
  • Горчица - 1 супена лъжица. лъжица;
  • Копър, магданоз, черен пипер, сол - на вкус.

Тъй като супата често се сервира в празничен обяд и вечеря, тя трябва да се забравя, че подготовката на това ястие, което трябва да се планират предварително, тъй като грах трябва 5-6 часа, за да набъбне във вода.

Предварително измити и нарязани на малки парчета ребра се налива вода и се приготвя за готвене. Те трябва да издухат за половин час, през това време ще имаме време да приготвим останалата част от супата. Моите и ние почистваме моркови, лук и чесън. Моркови и лук ситно нарязани, след това леко се запържва в растително масло, докато не готвят. Можете да добавите 1 чаена лъжичка брашно при пържене, след това зеленчуците ще бъдат красиви златисти цветове. След това почистваме картофите, нарязваме ги на малки кубчета и ги оставяме в отделен контейнер. Не забравяйте да излеете нарязаните картофи с вода, за да не потъмнеете. Когато ребрата са готови, те трябва да бъдат извадени от бульона и месото е отделено от костите. Наситно нарязано месо, добавете го на чиния и го поставете настрана. В бульон от ребрата изпращаме грах и го готваме до полуготов, някъде до един час. После добавете картофи към грах и оставете да лапат още 15 минути. Опитаме картофите с вилица, ако се приготвят, можете да добавите и останалите зеленчуци. Малка колба или лъжица, сложихме в чаша 100-150 мл супа. Опитваме се да не получаваме зеленчуци в чашата. След това добавете горчицата към бульона и, внимателно разбърквайте, изпращайте съдържанието на чашата обратно на тигана. Добавете подправки, сол и черен пипер.

Извадете супата от чинията, леко охладете. Сега можете да го превърнете в блендер. Преди да сервирате, добавете към всяка сервиса нарязани парчета месо и фино нарязан чесън. Украсяваме ястието с пресни билки.

Ако все още предпочитате структурата на супата да е хомогенна, можете да добавите към блендера и месото с чесън. И преди да сервирате, добавете само нарязани зеленчуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
» » Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
© 2021 BggeHat.com