За чиповете за пушене

Пушените продукти са известни със своя уникален аромат, вкус и апетитен външен вид. В древни времена, с помощта на тютюнопушенето, храната е приготвена за дълъг период от време, това е нещо като консервиране. Има три вида пушене, горещо, половин горещо и студено, последното се нуждае от повече време, но продуктите се съхраняват по-дълго, независимо от това какво е за това. Процесът се дължи на тлеенето на фини стърготини или дървени стърготини, а също и на чипс за пушене от правилно подбрана дървесина. В този случай трябва да знаете колко да го поставите за един процес. Полученият благоприятен дим обгръща заготовките, като впоследствие им дава златист цвят.

Какво е по-добре, дървени стърготини или чипове?

При пушенето изборът на дървени стърготини или чипове не играе основна роля, като и двата продукта са идеални за оборудване за пушене. Като обърнете внимание на дървени стърготини, трябва да имате предвид, че те не са твърде малки, в противен случай огънят ще бъде много интензивен, което ще даде пушен вкус на изгорял чесън.

Стърготини за опушване

Твърде сухо дърво също е нежелателно, трябва да има до 50-70 естествена влага, което води до образуване на дим. Сухото изгаряне бързо, без да се пуши, и крайните продукти губят всички мазнини и стават сухи.

Стърготините са удобни за продължително пушене (полу-горещо или студено), леко се навлажняват и се поръсват върху пламтените чипове, за да се намали температурата и да се увеличи димния екран. Но прекалено много мокри бръснене, колкото и да е, може да причини неизправност в технологичния процес на пушене, неравномерни изгаряния. Идеалният дим се разпространява гладко, придава приятен аромат и вкус и не образува сажди и не отличава колегите си, може да се определи от гладкия златист цвят на пушените продукти.

Кое дърво е по-добро за пушене?

Не всяко дърво е подходящо за помещение за пушене, защото всеки вид дърво генерира специални вещества по време на изгарянето, които отразяват специфичен вкус. За пушенето са подходящи елша, дъб, пепел, бук, трепетлика. А също и плодови дървесни видове: ябълка, круша, череша, кайсия и др. В редки случаи се използва бреза, но само без кората.

Чипове за пушене

Не се препоръчва да се вземат чипове или дървени стърготини за пушене на иглолистни сортове дървесина, изгореният катран при изгаряне ще даде горчивина на пушените ястия. Един неопитен пушач не може да види разликата, но истинският готвач е в състояние да определи от вкуса и вкуса, кое дърво е било налице при изгарянето. Освен това, за определен тип продукти, специалистите предоставят технология за използване на подходящи дървени стърготини.

Препоръчваме: Използване на букови чипове за пушене


Например, за да пушите риба, по-добре е да се приложат елша, пилешко и свинско са препоръчителни ябълкови дървета, но за младо агнешко - бук. В някои случаи можете да излеете смес от мулти-клас чипове, които могат да бъдат закупени в туристически или риболовни магазини, но трябва да направите това с повишено внимание, тъй като много безскрупулни производители обработват продукти с химически състав. Най-добре е чиповете за пушене да се подготвят самостоятелно.

Закупуване на чипове за пушене у дома

По-добре е да се съберат чипс в природни условия, да се събере мъртва дървесина от плодни дървета, които не са обработени с химикали, колко или необходими да се използват клони от пролетно нарязани дървета. От съхранявания материал е необходимо да се почисти кората и да се смаже. Специално устройство се използва за нарязване на дървесина, което може да се направи с помощта на брадва, но това е дълъг процес.

Размерът на чипа трябва да бъде в рамките на 2-3 см, ако е достатъчно сух, той получава съдържание на влага 50-70. И обратното, твърде суровият материал се изсушава до желаното състояние. След като направите необходимия запас, можете да започнете пушенето.

Колко дървени стърготини и чипс да се поставят в една пушеща камина?

Преди да започнете да полагате чипове в помещението за пушене, се поставя въпросът колко да го използвате. Количеството дървени стърготини зависи от размера на единицата за пушене и от теглото на продукта. Със студ и полупушено пушене, който може да продължи до три дни, е много трудно да се изчисли необходимия материал, тъй като по време на целия процес се прибавят дървени стърготини за пушене, ако е необходимо. При горещо пушене, когато средното време достига 1,5 часа, е необходимо да се вземе колкото се може повече суровина от дървесина, така че да няма време за пълно приготвяне на продуктите.

Желателно е чиповете да се поставят в дъното на помещението за пушене в равномерен слой, затваряйки дъното. Допуска се да се налива слайд, така че димът ще бъде дебел и равен. Трябва да се помни, колкото по-големи и по-равномерни са чиповете, толкова по-дълго ще бъдат консумирани и едновременно изгорени.

Стърготини в пушенето

Поставяме чиповете с чист и равномерен слой на дъното на пушенето

Както може да се види пушенето в собствената си продукция, не е толкова трудно, колкото, че домашно ястие изненада не само на външен вид, но също така има приятен вкус, можете да използвате някои трикове: разходка в розмарина тлеещите чипове и хвойна, тя ще даде пикантност и изтънчен вкус на пушено продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Устройството за пушене за гараж практически съветиУстройството за пушене за гараж практически съвети
Нова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehousesНова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehouses
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
» » За чиповете за пушене
© 2021 BggeHat.com