Нова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehouses

Продукти за пушене От незапомнени времена се смяташе за един от най-добрите начини за удължаване на срока на съхранението им. В допълнение, месо и риба, подложени на процедура студено или горещо пушене, придобиват приятен вкус и мирис, а тяхната консистенция става мека и рохкава. С развитието на науката и технологиите устройства за пушене подобрени. Най-простите варианти на пушенето, чийто принцип на работа се основава на топлинната енергия на пожара, постепенно се променят, превръщайки се в удобни модерни уреди - автоматични умивалници.
автоматична пушеща камера

Известната автоматична пушиня

Характеристики на автоматичния дим

пушач за къщата се представя главно от модели на чуждестранни представители, които имат високи разходи в сравнение с аналозите.

Основното предимство на такава опушвална е лекота на използване - наличието на захранването позволява на целия процес на тютюнопушенето при постоянно ниво на температурата, без промени и равномерно нанасяне на дим този начин се намалява времето за готвене. Домакинските пушещи заведения имат икономично потребление на енергийни ресурси и за тях са достатъчни 220 V, но за професионални модели са необходими 380 V, което изисква специална линия и допълнителни разрешителни.

Някои устройства изискват 380 волта

Видове автоматичен дим

Както беше казано по-горе, видовете автоматични къщи за пушене се подразделят на домакински и промишлени, разликата между тях в обема на товарене и размера на консумираната електроенергия. По-долу са класифицирани като домакинства:

Разграничават също устройствата за пушенето у дома по наличност:

  • затворен тигел - имат голяма площ от нагревателната повърхност, което спестява количеството горивни суровини;
  • отворен тен - неговата особеност е възможността да се използват само малки чипове или стърготини.
С отворен десет

Вариант с отворен термоелектрически нагревател



Промишлените модели включват:

  • мултифункционални мини-пушеци - в такива устройства са възможни не само горещи и студени видове пушене, но също така се използват като шкаф за фритюрници;
  • стационарни пушилни - големи камери, които могат да работят няколко дни без прекъсване и извършват няколко процеса едновременно.

Преди окончателния избор на устройството трябва да се запознаете с неговите възможности и ресурси, необходими за операцията.

Принципът на автоматичното пушене

Обмислете пример за модел на домакинство. Преди да започнете работа отоплителната повърхност трябва да бъде покрита с равномерен слой от сурово гориво: затворената PETN - клони, шишарки и друг подходящ материал, както и на открито - изключително малки трески и стърготини. Също така горивните материали се зареждат в бункера, ако има такива. Тук трябва да се отбележи, че цветните и вкусови качества на крайния продукт са повлияни от дървото на суровината. Дървесина от овощни дървета, както и цвят на бук, клен и липа, пушени в златисто-жълти тонове. Дъбът и елхата дават палитра от цветове от тъмно жълто до кафяво. За да придадете пикантен аромат в процеса на горещо и студено пушене, добавете парченца лози, бадемови черупки, розмарин, хвойна и др.

Препоръчваме: Предимствата и недостатъците на опушената камина "Smoke Dymych"

Приготвените храни се намират в помещението за опушване на шишчета или барове. След това свържете устройството към източник на захранване и натиснете бутона за захранване. Ако няма бутони за показване и управление за стартиране на процеса, това е достатъчно, но ако е необходимо, трябва да зададете типа пушене (студено, горещо или полу-горещо), температура и време.

При свързване към мрежата започва отоплението на вентилатора, последвано от тлеенето на гориво. Полученият дим навлиза в контейнера с продуктите и пепелта се излива в ямката. След като изтече времето за готвене, е необходимо да изключите пушача от мрежата и да се приготвите пушени продукти.

Как да пушите в автоматичните пушилни?

На първо място, необходимо е да се направи избор между методите за приготвяне от помещенията за опушване, предвидени в даден модел:

  1. Студено - третиране с дим при температура около 28 градуса. Този метод е достатъчно дълъг и отнема от четири часа до няколко дни. Много време ще изисква получаване на продукти, които са мариновани в силно концентриран солен разтвор (физиологичен разтвор) и след това се потапят, сушат кърпи vyalyat леко до пълното изпаряване на влагата, и едва след това се студено пушени.
  2. Горе - температурните граници са от 70 до 120 градуса. Времето се изисква от 30 минути до час. Не е необходима допълнителна обработка на продуктите.
  3. Половината горещо - температурното ниво е в рамките на 70 градуса. Както в случая на горещо пушене, не се изисква допълнителна подготовка на продуктите.

Независимо от начина на приготвяне, крайните продукти на автоматичния дим се получават много по-качествено в сравнение с тези, приготвени на дима от огъня, като отнема много по-малко време, усилия и ресурси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
» » Нова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehouses
© 2021 BggeHat.com