Какво представлява пушенето за студено пушене

Днес домашното помещение за пушене на студено пушене не е необичайно - в много семейства това устройство се използва с завидна константа. Работата е там, че феновете на кулинарни изкушения уважават Оборудване за невероятни резултати, "студен" панировка устройство дава на готвена храна прекрасни аромати и вкусове, които продължават да съществуват в продължение на седмици или дори няколко месеца.

Студени пушени продукти

Можете да пушите всичко, независимо дали става дума за месо от едър рогат добитък или птици, риба, морски дарове, зеленчуци, плодове, малки плодове и големи плодове. Основното е, че кутията за пушене трябва да бъде адаптирана (за да има съответните части в нея).

Разликата между студения метод и горещия

При горещо тютюнопушене, крайните продукти са по същество варени / пържени (в края на краищата, те се обработват при високи температури). Те трябва да се консумират в близко бъдеще, тъй като дори и в хладилници за дългосрочно съхранение не могат да издържат.

Пушенето на студено пушене дава възможност да се запазят продуктите като консервант - ролята на консерванти се играе от продуктите на горенето. Докато студеният дим отива до димния шкаф през тръбопровода от горивната камера, тези вещества се охлаждат. И се придържаме към пулпата на храната, която вече е охладена (работната температура на дима е около 26 ° C).

Трябва да се отбележи, че методът студено пушене по-труден, защото димът е с ниска температура и постепенно действа. За да завършите пълния цикъл на обработка на продукти, в идеалния случай това отнема няколко дни. Но на външен вид продуктът е много близък до суровия.

За практикуването на тютюнопушенето се предпочита зимно време, когато в суровите продукти практически липсва процес на възпроизводство на бактерии.

Разнообразие от модификации

От незапомнени времена, хората са пушили храна, за да изпитат гастрономическо удоволствие, но също така и да разширят съхранението на санитарна храна. С развитието на инженерната мисъл, с натрупването на опит, в търсенето на по-добри дизайнерски решения, структурата на пушенето се промени.

Важно е да запомните, че кутията за пушене трябва да бъде правилно оборудвана с куки, стойки, държачи, тави за събиране на течности, изтичащи от пушенето, решетки и други подобни.

Кабинета за пушене

Кабинета за пушене

Сред привържениците на студено пушене има дори втвърдени вегетарианци. Следователно, те не се нуждаят от големи куки за риба или месни филийки. За тях е по-важно да имат перголизирани палети, за да пушат плодове, плодове, зеленчуци.

В резултат на това еволюцията е създала редица модификации и днес всички ние можем да избираме собственото си оборудване от различни типове:

  • в размер (от големи и впечатляващи smokehouses за студено пушене до елегантен и миниатюрен);
  • върху производствения капацитет (за дома, за заведения за обществено хранене);
  • на цена (от "икономика" до елит);
  • от източника на апаратура за електрозахранване (електричество, газ, въглища);
  • мобилност (сгъваема, преносима, стационарна);
  • по дизайн (въображението на създателите на устройството няма граници).

И най-интересното е, че всички съществуващи модификации по свой начин са търсени. Тъй като всяко семейство има свои собствени предпочитания, решават се проблеми с различни свойства и мащаби. Говоренето за големи структури трябва да се държи отделно, защото Темата е интересна за професионалистите от бизнеса с кетъринг.

Фабрика за пушене вкъщи

Най-често фабричното устройство струва малко пари и лесно се вписва в семейния бюджет. Освен това покупката е по принцип интересно за всички членове на семейството. Предстоящите разходи се обсъждат колективно и апаратът за пушене бързо се изплаща.



В случаите, когато потребителят живее в градски апартамент, не разполага с лятна вила и възможност да се наслаждава на празник на страната, с радост придобива апаратурата за фабрично производство. С очакването, че оборудването за пушене ще работи директно в жилището. Тоест, в четирите стени зад които живеят съседите - хората с техните претенции (миризмата на пушенето не е за всеки, който харесва).

Препоръчително: Преглед на домашното финландско опушено ханхи

фабрика изграждане на опушвач Затвореният тип (с капак) е създаден по такъв начин, че остатъците от дим в него да нямат свободен изход навън. В най;"натрупаните" и скъпи модели, те са съсредоточени в колекциите. В по-простите и по-евтини модели студените останки от пушените продукти се установяват от вътрешната страна на капака.

Готов офис за пушене

Фабрика за опушване на студено пушене

Периодично инсталацията се почиства, всички норми за грижа за оборудването и поддържането му в работен режим са посочени в инструкцията (как да почистите горелката, комина, шкафа и други елементи).

Не забравяйте да тествате закупения продукт през първите седмици от датата на покупката, за да се предпазите от фабрично отхвърляне - нарушения на целостта на газовата и електрическата инсталация.

Домашна пушеща камера за пушене

Тази версия заслужава отделен разговор. Факт е, че този дизайн на дома съчетава в същото време два важни аспекта:

  • независимото производство, инсталиране и експлоатация са достъпни за почти всеки, който е готов да разкрие таланта на дизайнера;
  • шкаф за домашно тютюнопушене и камера са лесно свързани и прекъснати - пушенето е лесна за транспортиране, успешно използва не само у дома, но и в страната или в екскурзията.

Пушенето пушена е обект на особена гордост за всеки летовик, рибар, ловец или просто любител на открито отдих. Ето защо домашното строителство в Русия смело твърди, че лидерски позиции в рейтингите за популярност.

Основните елементи, включени в пушенето при всякакви условия:

  • генератор на дим (пещ, горивни камери, място за запалване на огън);
  • димов охладител (комин, тръбопровод, лакът);
  • (стая за пушачи, стая за пушачи).

Въз основа на тези ключови елементи, частното лице проектира оборудване в съответствие с изискванията, които се считат за уместни за него и семейството му - размера, местоположението, използваните материали, дизайнът.

Домашна стая за пушене

Невероятно, изобретателността руснаците никога не престава да учудва: понякога Smokehouse за пушена създаден самоделно - вертикални колове и протегна ръката си от P / E филм. Друго смешно изобретение - ролята на комина играе тривиален изкоп, изкопани в земята и покрити с отпадъци от метални листове.

Доставяне на дим

При малки модификации на дома няма директно запалване на материала (стърготини) - димът започва от нагряване от дъното през метален разделител под формата на купа или стъкло. Отоплението до температурата на дима се осигурява от газовата горелка или електрически нагревател.

Ако става дума за живот в частния сектор или за притежанието на дача, то устройството за пушене за пушене е изградено в два варианта:

  • с оглед на използването на дървесно гориво (чипс, стърготини, стърготини) като източник на дим;
  • с оглед на долното нагряване с въглища или газов цилиндър (има разграничител между пожара и горивото, генериращо дим).

Много е важно да си припомним нюанса: когато студеният дим удари, продуктите поглъщат миризмата на самата дървесина и тя трябва да бъде гастрономично приятна. Препоръчителни видове дървета: елша, дъб, череша, клен, круша, ябълка. Дървесината се запалва и започва да пуши, но няма такъв пожар. Този дим е основната "работна" стойност - след това тя отива в помещението за пушене за студено пушене и след това обработва продуктите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Туристическа пушачка със собствените си ръцеТуристическа пушачка със собствените си ръце
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Какво представлява разглобяемата умивалница и как да я използватеКакво представлява разглобяемата умивалница и как да я използвате
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
» » Какво представлява пушенето за студено пушене
© 2021 BggeHat.com