Туристическа пушачка със собствените си ръце

Какво е пешеходен пушенето и как е уреден, защо е необходимо и може да бъде направено със собствените ни ръце за кратък период от време? Тези въпроси се задават от много любители на вкусна храна, за които пушеният аромат е сходен с духа на романтиката и семейния комфорт.

Цели, цели, изисквания

Съдейки по оригиналното заглавие, дивечовете за туризъм са длъжни да се харесат на собственика си по време на походи, разходки в страната и екскурзии до дача. Съответно, от първостепенно значение са следните критерии:

  • сравнително малко тегло на конструкцията (независимо колко мощен е автомобилът, освен пушенето, много други неща са взети - полезни, важни, незаменими);
  • простотата на сглобяване и демонтаж (пушенето, направено от самия себе си, трябва лесно да се инсталира дори и в най-трудния терен, а в края на процеса също е лесно да се разберат компонентите);
  • разумността на размерите (златната средна между малките дизайни и твърде голямата е производителността, адекватна на нуждите на конкретно семейство или група приятели).
Туризъм

Цилиндрична пушечна камера

Избор на модификация

Преди да започнете да работите, трябва да решите коя версия искате да използвате - топла или студена. Съществуват такива дълги и задълбочени пешеходни преходи, които всъщност се извършват с цел големи заготовки директно на места за риболов или лов.

"Студената" пушка за пушене изисква повече време, за да завърши процеса на пушене. Продуктите са задушени с прекъсвания и вентилация. Целият цикъл отнема няколко дни (особено ако са големи парчета протеинова храна - месо, риба, големи морски дарове).

Освен това, студеният метод е ефективен през зимата, когато развитието на бактериите и разлагането на продукта е намалено до нула поради ниските температури на въздуха. Следователно, за кратко пътуване пушенето на горещо пушене е оптимално. В случай на дълги пътувания, всичко зависи от това дали храната ще бъде подготвена за бързо сервиране на масата или не.

Елементи на строителството

Не е важно дали една пушка за къмпинг или не, тя не може да работи без наличието на следните елементи:

  • генератор на дим (с други думи пещта - мястото на размножаване на огъня, за да се пуши дим);
  • при изграждането на тръбопровод за пушене на студено (комин - затворен канал, през който опушващата камера с продуктите получава охладен дим от генератора на дим);
  • в конструкцията на горещ пушен комин като такъв е без значение;
  • място на тютюнопушене (корито или камера, където се намира храната - месо, риба, плодове, зеленчуци).
Схема за пушене с гореща дим

Основното разположение на помещението за пушене

Във всеки случай става дума за преносимо оборудване. Така че, за производството му от собствените си ръце, материали като тухли или камък за строителство очевидно са отпаднали. Дизайнът трябва да бъде изваян от метални части - листове, цилиндрични форми, контейнери с квадратна секция, парчета тръби.

Гореща машина за пушене

Комплексните проекти изискват висококачествено заваряване. И въпреки че не всички от тях могат да направят своя собствена, заварените устройства се изплащат с "вежливост", издръжливост и комфорт при всякакви метеорологични условия. По-простите дизайни са по-малко издръжливи, но те са елементарни по отношение на производството.

Препоръчваме: Димогенератор със собствени ръце от Анатолий Федоров

Smokehouse "в бързане" - най-простата версия

Този метод е популярен, защото прости до невъзможни:

1. Първо, потърсете наклон от 30-40 °, маркирайте го за чист от тревата;

Наклон под умивалника

Търсите подходящ склон

2. Сега е необходимо да се премахне плодородния слой на земята над бъдещата пещ, комина и шкаф за пушене;

3. Изкопайте дупка под огнището, а от него - комина за рояци, която е свързана с бъдещия шкаф за пушене;

Рой на комина

Разкопаваме комина и печката

4. Сега разкопайте нашия шкаф за пушене;

Шкаф за пушене в земята

Шкаф за пушене в земята

5. Остава да затворите комина и да изгорите клоните, пръчките и останалите слоеве на тревата;

Устройството на комина

Внимателно затворете комина

6. Всички пукнатини, поръсени със земя.

Само няколко часа, а пушенето е готово! Продължителността на пушенето зависи от размера на храната - големи риби изискват повече време, дребното нещо пуши по-бързо. Вижте ситуацията.

Земната умивалника

Earth Smokehouse в бизнеса

Заварена конструкция в продължение на много години

Фенове на систематичен отдих в природата се насърчават да отделят време и да направят свои ръце за наистина прилично устройство. За да направите това, се нуждаете от следното:

  • дебелина на металния лист 2 mm (по-тънка - не, по-дебела - можете, но ще бъде по-трудно да изрежете метал и да го огънете, ако изберете метода на рязане);
  • фино укрепване;
  • българският;
  • заваръчна машина;
  • м;
  • дърводелски ъгъл.

Приблизителни размери на шкафа е готов, които трябва да се ръководят при вземането на свои ръце от metallolista :. 40h30h30 см (дължина / широчина / височина) - 70h40h60 видя отново, търсейки какво цели тази опушвална се създава и каква производителност очаквате по време на операцията.

След това въпросът за технологията:

  1. Нарежете металния лист на 6 фрагмента - 5 бъдещи лица на паралелепипеда според планираните размери (две страни, два края, дъно) и един капак;
  2. заварете фрагментите един към друг;
  3. на капака не забравяйте да заварите дръжката от шината, за да го направите удобно да я вземете по време на пушене;
  4. на краищата също няма да попречи на заварените дръжки от арматурата - само в случай, че двама души искат да преместят устройството от място на място, като го отнемат от двете страни едновременно;
  5. също така на капака е желателно да се заваряват периметърни кантове около типа купчини - за да може затварянето да се осъществи по-плътно и част от дима да не "изплува" неконтролируемо.

В процеса на работа, използвайте метър, дърводелски ъгъл, зрение и тривиален дизайн. Това важи и за това дали ще направите отделен щанд (за кампанията трябва да е екип) или не. Трудности обикновено възникват от този конкретен детайл. Всъщност няма нищо трудно:

  1. На ръбовете на кутията са заварени малки стърчащи ръбове;
  2. от армировъчната лента се нарязват 4 сегмента с еднаква дължина;
  3. към всяка от тях, от една страна, се заварява маркуч (разстоянието се определя, като се взема предвид дълбочината на мастните бримки в камерата за пушене).

Сега продуктът е готов - сте създали чудо със собствените си ръце, което ще ви служи дълги години, ще зарадва всички членове на семейството и приятелите си, които са достатъчно късмет да опитате пушени деликатеси ви кредит!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на добра пушиня за горещо пушенеХарактеристики на добра пушиня за горещо пушене
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Стационарен пушеч от барел за студено пушенеСтационарен пушеч от барел за студено пушене
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
» » Туристическа пушачка със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com