Стационарен пушеч от барел за студено пушене

Изработена пушеща камина не е толкова представителен вид, но с функциите се консултира перфектно, освен това подобно изобретение управлява с минимални разходи.

Студените пушени продукти се обичат от много любители на вкусна храна, но цената на продуктите, които са пушени на студено, е доста висока. Отрицателна и че "пушени" в магазина не може да бъде пушена и обработват някои вещество, като "течен дим", който дава вкус, но не на качеството.

Но пушени със собствените си ръце у дома, продуктите се отличават със своя изискан вкус и аромат. Естествено, за готвене на такава вкусна е възможно да се използва пушач "Summerman", работещ от електрическа мрежа. Въпреки това, в случай на прекъсване на захранването, можете да стартирате "nosmark" цялата работа.

Така че е по-добре да направите пушене за тези цели. Неговото изграждане не изисква пари. Тук се нуждаете само от дисковете за шлифоване и времето за работа.

Dacha smokehouse

Ние правим пушенето със собствени ръце

Основният материал за изграждане на Smokehouse с ръце - металната цевта, размерите на които са следните параметри: - 70 см диаметър 130 см - височина. Той може да бъде и 200-литров резервоар за вода, който има ръжда на дъното.

Разбит варел

След като се намери необходимата мощност от 200 литра, тя се нарязва на две половини чрез шлифовъчна машина. 200-литровите барабани се изрязват хоризонтално. Тогава горната част, чиято височина трябва да бъде около 1 м, ще служи като камера за пушене, а тази, която е долу - пещ.

Нарежихме цевта на две части

Горната част е камерата за пушачи, в долната част - пещта

За да може димът бързо да се охлади, пушенето пушене Коминът трябва да бъде възможно най-дълъг. Минималната дължина на комина от пещта до камерата с продукти за пушене трябва да бъде 2-2,5 м. Това може да бъде дори тръбите, използвани при изграждането на огради, дължината на която е 2,5 метра. Въпреки това, ако диаметърът на тръбата е по-малък от 10 см, е по-добре да поставите две паралелни тръби. Някои майстори препоръчват да правят от собствените си ръце комин с дължина от 5 до 7 метра.

Наклон за комин

Разбира се, камера за пушене, направена на ръка, трябва да се намира над пещта. Ето защо, за да инсталирате опушената камера, се препоръчва да търсите подходящ терен на обекта. Пещта е най-добре поставена на площадка, пълна с развалини, на място, където няма да бъде объркано от никого. Коминните тръби трябва да бъдат погребани. Камерата за пушене е инсталирана и на трошен камък и, като комина, тя е покрита със земя. В отоплителната част, отгоре на едната страна, се изрязва отвор за комините, а от външната страна на другата страна се прави прорез под формата на правоъгълник за полагане на горивни материали.

В пещта правим два слотове

Домашната камина не се извършва набързо. Факт е, че с неговата подредба е необходимо да се грижи за оттичането и затягането на камерата отгоре. Това ще спести пещта от залива с дъждовна вода по време на внезапна порой. Ако всичко се прави правилно, в резултат на това не трябва да изхвърляте вода от пещта и да я изсушавате.

Най-напред те правят дупка под пещта с блок от 30 см от всички страни. Под дъното, в която лостът прави няколко дупки, се наливат развалини. Само след това пещта може да бъде инсталирана. Пропуските между него и комина на входовете са покрити с обикновена глина. Около камината за студено пушене е желателно да се направи глинена страна и да се навлажни. На ръба на централната част на пещта поставете ъгъл с рафт 40 мм.

Препоръчваме: Уют със собствените си ръце от кофа - незаменима работа в екскурзията

Затворете пещта отгоре с предварително изрязан галванизиран лист с правилния размер. На върха се поставя решетка, която трябва да бъде заварена от метални пръчки. Такава решетка може да бъде претърсена сред метален скрап, а не да се направи специално.

Покриваме пещта с плосък лист. Решетката е поставена

Покриваме пещта с плосък лист. Решетката е поставена

Решетката е покрита с пясък, а горният лист е поставен отгоре. Той е покрит с чакъл на нивото на обекта.



Загрейте пещта

Достъпът до пещта може да се постави от тухли. Опрости работата в изграждането на достъпа до пещта, колкото е възможно, като тухли конвенционални електроди, които двете страни трябва да се огъват. След това не е нужно да направите циментова смес за полагане, а тухлите ще се държат здраво от електрическите куки.

Укрепваме достъпа до камината с тухли

Въздушният проход към горивната камера се регулира от конвенционален поцинкован затвор.

По този начин домашна пушеща камина се изгражда без парична инвестиция. Почти всеки може да го направи и да го пусне в действие.

Пробно изпълнение

когато домашна пушеща камина готови за употреба, можете да започнете първите експерименти. За студено пушене можете да вземете скумрия и малко розова сьомга за промяна.

Ние почистваме рибата по обичайния начин: ние избираме вътрешностите, отрязваме главите, измиваме тялото и го изсушаваме със суха кърпа. Отделно, пригответе сухо осоляване. За тази цел вземете 2-3 супени лъжици сол за всеки кланичен труп, към който добавете 1,5 супени лъжици захар и малко смлян черен пипер. Солта не може да бъде спасена, защото в рамките на 24 часа рибата няма да я абсорбира повече от необходимото. По ваш вкус можете да използвате любимите си подправки за сухо осоляване, но трябва да имате предвид, че студената пушена скумрия има силен и приятен аромат.

Други видове риби, по-специално розова сьомга или камуфлаж, се приготвят за пушене по същия начин. Времето за сухо осоляване, ако рибата е голяма, се увеличава.

Традиционно осолена риба на ден стои. След това се измива и се запълва върху куки (те могат да бъдат направени от електроди), за да изсъхнат. Преди поставянето на труповете в камерата за пушене, във всяка камера за пушене се поставят дистанционни елементи от дърво.

Разделители от дърво

В момента, в който рибата изсъхне малко, можете да построите огън в отоплителната част на помещението за опушване и да изчакате образуването на въглища.

Предварително покрити дървени стърготини покриват жарните и поставят рибата в горната част на пушенето. Закачете го на метални подвижни ъгли, така че ако е необходимо, те могат да бъдат премахнати или пренаредени.

Доказаният стар метод на студено пушене в една отделена от помещенията пушачка предвижда покриване на продукти за пушене. Въпреки това, като материал за подслон, може да се използва "agril", което ще позволи да се регулира интензивността на дима в камерата. Продуктите за дим са най-добри в тихо време. За спасяване на пушени продукти от непредвиден дъжд е възможно да се направи подвижен ондулинов покрив.

Технологията на пушенето е много проста, много информация за този процес може да се намери в интернет. Основното нещо, което трябва да си припомним - за качествените продукти, изсушени в студено състояние, изисква стабилност на дим и почти пълно отсъствие на огън. Друг практически съвет: използвайте само сухи трески от широколистни дървета, иглолистни дървени стърготини не са подходящи за това.

Различни източници препоръчват различни условия за пушене на риба. Въпреки това скумрия е най-добре да се пуши през деня. Оказва се, че е много вкусно и ароматно.

Опушалката, построена със собствени ръце, също така осигурява пушенето на свинска мас и шунка.

Основното нещо, което искам да подчертая, е, че студеното тютюнопушене е много приятно за температурата на въздуха. Най-подходящият за студено пушене е температурата, която не надвишава +25 градуса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Нова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehousesНова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehouses
» » Стационарен пушеч от барел за студено пушене
© 2021 BggeHat.com