Как да използвате подробни инструкции за течен дим

Доста често можете да намерите в магазина бутилка с любопитно име "Течен дим". Не всички хора знаят какво представлява и за какво може да се използва. Ако любопитството надделее или един от флаконите им с течен дим попадне в ръцете им, тогава е време да опознаем този аромат по-отблизо. С него има светло пушене на всякакви продукти, тъй като течният дим замества настоящето, което може да се получи от разреден огън. Всяко парче месо получава изящен пушен вкус и за приготвянето на такова ястие не е нужно да излизате в провинцията или да построите огън в двора. Това значително ще опрости живота на любителите на пържено месо или риба, изпържена от огъня, тъй като течният дим ще осигури възможност за ядене на деликатеси по всяко време.

Течен дим

Как да използвате?

Течният дим е много лесен за използване и всеки човек ще се справи с него. Обикновено на етикета се поставя етикет върху бутилката, който трябва да се чете преди да се приложи аромата. Обикновено, за да получите вкус на съда с пушена само трябва да се добавят няколко капки от контейнер с течен дим, например, в маринатата, след това се пържат на месото. В резултат на това ще получите вкусен шиш кебап, който е трудно да се разграничи от този, който се приготвя на купа.

Той може да се използва и за готвене на херинга, скумрия и всяка друга риба. Ако искате да си направите пушени пушени парчета и да не губите твърде много време и енергия, течният дим ще бъде отличен вариант. Тя просто трябва да се добави към рибата, така че след няколко минути тя да придобие пушен вкус. Всичко е изключително просто и най-важното е, че не е нужно да харчите пари за пушенето.

Методи на прилагане

Както вече беше възможно да се разбере, пушенето с течен дим е популярно както за колбаси, месопроизводители и обикновени хора у дома. Това е много просто. Трябва да вземете например цялото сурово пиле. Трябва да се търкат със сол, подправки, чесън и други продукти, които обикновено се използват за това ястие. Разбира се, рецептата вече излиза вкусна, но по-оригинална и напоена с уста може да се направи чрез нанасяне на сос с течен дим.

За да направите това, ще ви трябва:

  • течен дим - 30 g;
  • майонеза - 50 г;
  • счукан чесън - 4 карамфил.

Всичко това трябва да се смеси и да се втрие в пилето. Можете да я оставите да я приготвите за около 30 минути, преди да го изпратите във фурната. Около един час по-късно тя ще бъде готова и вкусът ще бъде като че ли току-що е дошъл от огън. Между другото, такива рецептата за течен дим може да се използва за приготвяне на друго месо вкъщи. Пушенето ще се усеща във всяко сочно парче.

Димът може да се използва и за мазнини, ако сте уморени от него само за да го солите и искате да опитате нещо ново. Важно е правилно да се приготви саламура, в който са необходими 6 литра вода на литър вода. лъжици, в които има течен дим. Трябва също да се поставят сол, подправки, дафинови листа. В този солен разтвор трябва да се приготвя бекон около час, след което се изсушава и се търка с черен пипер и чесън.

Препоръчваме: рецептата за пушено пиле в течен дим


Състав на скумрия с течен дим

Много хора обичат пушената риба, така че може да се наложи да го приготвите сами. Ако няма домашен пушач, тогава добър вариант ще бъде течният дим. След като рибата се осоли и изсуши, тя трябва да се постави в контейнер с течен дим. Оставете предявен ароматизатор за няколко минути, след което трябва да се претеглят на хладно място. В един изключителен случай можете да го напръскате с течен дим с помощта на пулверизатор, ако внезапно няма специален капацитет.

Някои хора може да се изненадат, че течният дим се използва не само за месо, но и за различни супи. Тютюнопушенето, чийто вкус е доста необичаен и приятен, може лесно да се получи с помощта на този вкус. Достатъчно е да добавите няколко капки към тигана с супа или борш и след това да се разбърквате. Сега ще изглежда, че рецептата е приготвена с някои пушени, и за това няма да е необходимо специално купуване на месо. Течният дим е доходоносна алтернатива, достъпна за всеки у дома.

Вредно ли е или не?

Разбира се, всички пушени продукти са много вкусни, но те не винаги са полезни. Лекарите не ги препоръчват на хора, страдащи от заболявания на стомашно-чревния тракт, тъй като това може да бъде опасно за здравето. Това се отнася до общ съвет, а сега е необходимо да се разбере конкретно свойствата на течния дим.

По-подробна информация за ползите и вредите от "Течен дим" в това статия!

Той, както всяко друго вещество, има своите положителни и отрицателни страни. Говорейки за ползите, трябва да се отбележи, че този вкус прави вкуса на храната, позволява бързо и лесно да се пуши. Това е наистина добро за хора, които не искат да прекарват много време за приготвяне на деликатеси. Що се отнася до състава, след това в този дим много по-малко катран, катран и канцероген, отколкото в обичайното. Това несъмнено прави ястието по-малко вредно, отколкото ако е приготвено на истински огън.

При такива положителни свойства не бива да се забравя, че в течния дим има канцерогени. Ето защо не се препоръчва да се увеличава установената доза, в противен случай полученото ястие може да повлияе неблагоприятно на човешкото здраве. При останалото няма особена вреда от течния дим, така че няма причина да се притеснявате, че това ще предизвика отравяне или да причини опасно заболяване. Ако всичко е направено, както е посочено в рецепти, нищо подобно няма да се случи.

Течният дим може безопасно да се използва вкъщи, тъй като е почти безвредно и съдовете с него се получават с изящен пушен вкус. Чрез закупуване на флакон с това вещество, се препоръчва да се запознаете с метода на неговото приложение. Тези дози трябва да се спазват и да са важни, за да не се разваля месото и да не се прави вредно. Какво да готвя с добавянето на вкус - всеки човек може да реши сам за себе си. Има много опции и всеки от тях е интересен, така че можете безопасно да експериментирате, като промените съставките.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти на ястия с течен димРецепти на ястия с течен дим
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Ползите и злоупотребата с течен дим за здраветоПолзите и злоупотребата с течен дим за здравето
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Производство на течен дим от собствените си ръцеПроизводство на течен дим от собствените си ръце
Пушена сьомга с течен димПушена сьомга с течен дим
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
Топли и студени реплики за патициТопли и студени реплики за патици
» » Как да използвате подробни инструкции за течен дим
© 2021 BggeHat.com