Производство на течен дим от собствените си ръце

Много хора обичат да ядат пушени. Тя може да бъде риба, месо, мазнина, наденица и други деликатеси. За съжаление, правенето им у дома е много трудно, тъй като ще изисква пушене и специално оборудване. Въпреки че, ако наистина искате, можете да се възползвате от течния дим. С помощта на това е възможно да се постигне ефектът от тютюнопушенето и в същото време да не се полагат специални усилия. Достатъчно е да добавите няколко капки към марината или към самата месо, и тя ще вкуси, както беше само от огън. Въпреки това, този инструмент не винаги може да се намери в магазините, така че може да се интересувате как да направите течен дим сам. Трябва незабавно да се каже, че това не е лесно, но резултатът си заслужава.

Пътят "Къри"

Трябва да се разбере, че истинският течен дим не може да бъде приготвен, тъй като в производството са създадени специални условия за изгаряне на стърготини. Тогава димът се събира и филтрира, за да се премахнат опасните компоненти. В дома всичко това не може да бъде направено, но има шанс да се постигне подобен вкус, който се получава от вкуса.

Къри подправка

Като основа, подправки "Къри"

За да направите това, ще ви трябва:

  1. опаковане подправка "Къри";
  2. прясна майонеза с ниско съдържание на мазнини;
  3. чесънна глава;
  4. соев сос.

Първо трябва да смесите всички съставки добре и чесънът трябва предварително да се смила. Ако всичко е направено правилно, ще можете да получите марината, която на вкус прилича на дим. Трябва да поставите риба, месо или друга съставка и да оставите за около 3 часа. Между другото, месото ще се окаже меко и сочно, което, разбира се, е плюс.

Подправката "Curry" ви позволява да не използвате разнообразни подобрители на вкуса. С тях, макар че храната е по-апетитна, това не променя факта, че те са вредни за здравето.

Пътека Чай и ориз

Доста необичаен начин за постигане на ефекта от пушенето. Въпреки че не помага да се направи течен дим у дома, това ще позволи да се постигне желаният вкус на продукта. Основното е да следвате инструкциите ясно, така че всичко да се окаже.

Какво ви е необходимо:

  1. ориз (количеството зависи от теглото на продуктите, предназначени за готвене);
  2. смесен черен и зелен чай (важно е, че те са естествени и без добавки);
  3. захар.

Всички продукти трябва да бъдат смесени и плътно обвити в фолио. Той ще трябва да направи дупки, за да получи вентилация. Всичко това трябва да се постави на парчета месо, когато те са на скара. След като месото е пържено при висока температура, то трябва да бъде намалено. Тогава това, което е във фолиото, ще започне да излъчва дим, което ще осигури ефекта от пушенето. Разбира се, трябва да знаете мярката и да не оставяте месото на дима твърде дълго. Отнема 30-60 минути, в зависимост от парчето.

Препоръчваме: рецептата за пушено пиле в течен дим

Метод Цигарен дим



За хората, които пушат, няма да е трудно да се използва този метод. Той е малко по-сложен от предишните и е вредно за здравето, но има право да съществува. То трябва да се използва, когато по някаква причина други не могат да го използват.

Какво ви е необходимо:

  1. чисти стъкла;
  2. опаковане на цигари;
  3. фризер.

Принципът е много прост. Първо трябва да поставите чашата във фризера, така че стените му да са замръзнали. Това в бъдеще ще помогне да се премахнат всички вредни вещества, които се съдържат в течен дим. Те просто се установяват по стените и не влизат в чинията.

Когато чашата е готова, ще има нужда от човек, готов да започне пушенето и да издиша цигарен дим. Колко цигари ще са необходими за това е личен въпрос за всеки. Необходимо е да изглеждате, когато стъклото е напълнено. Между другото, трябва да издишате дима в купата, така че всичко да се окаже.

Когато се събира необходимото количество дим, то лесно може да се прехвърли в друг контейнер или директно в чиния. В резултат на това, ефектът от тютюнопушенето трябва да се получи, ако всичко е направено правилно.

Метод на фолио и мач

Този метод е подобен на предишния, но е по-безопасен за здравето. Трябва да замразите чиста чаша. По време на това можете да подготвите фолиото. Трябва да бъдат поставени около 10 мача и плътно увити в епруветка. Единият край трябва да бъде усукан, а другият - както е.

Отвореният край се поставя в стъкло. Важно е да не докосва дъното, в противен случай няма да работи. Изкривеният край трябва да бъде подложен на огън и да не се изважда фолиото, докато не се запалят всички кибритени врати. В крайна сметка, трябва да получите доста дим, който след това може да бъде добавен към чинията. Това е този метод и се препоръчва да се използва, ако искате да получите истински дим. Плюс това е, че е подходящ за непушачи, както и че не уврежда здравето на човека. Същото ястие не е по-лошо, отколкото ако използвате закупен течен дим. Освен това можете да сте сигурни, че веществото е наистина безвреден и не съдържа голям брой канцерогени.

Истинският течен дим не е лесно да се получи и не винаги е възможно да се постигне истински вкус на пушенето в дома. Ето защо, ако е възможно, е по-добре да използвате опцията за покупка. Той се продава в течна форма във флакон, като спрей или прах. Можете да го добавите към месо или риба при пържене или пушене, или в различни супи, за да получите интересен вкус. Основното е да се спазват препоръчителните дози, така че ястието на полезните не става вредно. Ако всичко е направено правилно, резултатът ще бъде вкусно месо, което ще бъде трудно да се различи от това, което е било направено на залог или в пушенето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ползите и злоупотребата с течен дим за здраветоПолзите и злоупотребата с течен дим за здравето
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Студена и гореща пушена сьомгаСтудена и гореща пушена сьомга
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
» » Производство на течен дим от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com