Умивалнята с ръцете ви от кофата е незаменима работа при екскурзията

Един от най-простите опции правейки пушенето със собствени ръце Пушенето от кофата. Този метод на производство има някои предимства пред други видове подобни устройства:
  • наличност на материали;
  • минимален брой части;
  • простота на сглобяване;
  • малък размер и тегло;
  • мобилност;
  • кратко време за готвене.

Просто пушене от кофата

Такова помещение за пушене е просто незаменима за риболов, тъй като ви позволява да готвите прясно уловена риба точно на място и да получите висококачествен продукт за не повече от час.

За да направите отделение за пушене със собствените си ръце, ще трябва да подготвите следните материали:

  1. метална кофа с капак;
  2. тел от неръждаема стомана или лист от неръждаема стомана за производство на скара, които ще бъдат поставени месо или риба за пушене;
  3. щанд за пускане на помещение за опушване при пожар.

Важно! Не използвайте кофа от поцинкована стомана за помещението за пушене. При изгаряне на цинк се отделя оксид, което прави продукта подготвен за вредни за здравето. Кофа, изработена от неръждаема стомана или емайлирана кофа, е подходяща за пушач.

Smokehouse: 1 начин

Най-трудоемката част от процеса ще бъде производството на решетки. Можете да използвате само една решетка, но след това в даден момент ще се окаже, че пушите много малко количество риба или месо. Следователно, най-доброто решение ще бъде използването на две решетки. Можете да ги направите сами по един от следните начини:

  1. Ако използваме тел, трябва да тъкаме 2 решетки с големи клетки, чиято обиколка ще съответства на вътрешния диаметър на кофата.
  2. Решетката може да бъде направена от лист от неръждаема стомана, пробит в нея с много дупки.

Решетки са инсталирани в помещението за опушване. Едната от тях е разположена на около 10 см под горния ръб на кофата, а втората - не по-малка от една трета от височината на кофата. Основното нещо, което трябва да се вземат предвид при избора на височината на инсталацията на решетките:

  • Долната решетка не трябва да се поставя твърде ниско, в противен случай продуктите могат да се изгорят;
  • Горната решетка трябва да бъде разположена така, че парчета месо или риба да не докосват капака на помещението за пушене;
  • Трябва да има достатъчно разстояние между баровете, така че продуктите, лежащи върху тях, да не се докосват.
Пушенето от кофата

Огънят се размножава точно под кофата

Ако в кофата няма капак, можете да опитате да намерите подходящ, като го вземете от голям стар тиган или го направите сами с неръждаема стомана или калай.



По време на пушенето капакът трябва да пасне колкото е възможно по-близо до кофата. За да направите това, можете да поставите товара върху него и да поставите пликче под капака.

Препоръчваме: Домашно студено пушене

Последователността на подготовката за използването на една пушеща камера, направена от собствените си ръце по следния начин:

  1. Малко количество чипове или малки парчета дърво се изсипват на дъното на помещението за пушене.Суровините за пушене се поставят на дъното на кофата
  2. На върха на чиповете е монтиран контейнер за събиране на мазнини. Неговите капки никога не трябва да се поставят на тлеещо дърво, в противен случай вкусът на продукта ще бъде развален. Като палет можете да използвате обикновена чиния.
  3. Решетките, върху които са изработени готовите продукти, се инсталират последователно.
  4. Кофата е затворена с капак, монтиран на тагана или на някакъв импровизиран поставка, например тухли, а под него огънят се запалва.

Уют от собствените си ръце: 2 начина

Има и друг начин да се направи пушене, в което не се използват телени решетки. Вместо това ще ви трябва:

  • силни дървени стълбове, от които ще произвеждаме решетка;
  • плетене тел за залепване пръчки един към друг.

Вместо метална решетка използваме решетка от пръчки

Най-лесният начин да направите решетка, без да разполагате с подходящите материали, е да събирате дебели дървени решетки и да ги свържете с тел. За да поставите повече продукти, решетките се поставят на две нива - една над друга. Съответно горната решетка е по-голяма от долната. След това продуктите се поставят върху решетката, тавата за събиране на мазнини се монтира на дъното на кофата.

Дървената решетка може да бъде подредена на две нива

Това не са всички опции:

Няколко съвета за пушенето:

  1. За чиповете, които тлеят и не се изгарят, те могат да бъдат предварително напоени във вода. Изгарянето е неприемливо, тъй като за пушенето е подходящ бял дим, придаващ приятен вкус и мирис на продуктите и без съдържание на вредни вещества.
  2. Най-лесният начин да приготвите месо или риба за пушене е да ги душвате със сол и да останете във въздуха в продължение на половин час до три часа. След това продуктите се измиват добре и се оформят върху решетките.
  3. Времето за готвене зависи от температурата на пушене, от размера на камерата за пушене и от продукта. Обикновено процесът на готвене отнема от 30 минути до един час. Ако вдигнете капака, за да проверите готовността на продукта, смело увеличете времето за готвене с 10 минути.
  4. За пушенето не можете да използвате иглолистни дървета, които, когато тлеят, освобождават канцерогенни вещества. Най-добрите породи дървета за горещо пушене: елша, липа, топола, върба, всякакъв вид овощни дървета.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камераЗащо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камера
Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристикиSmokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да направите пушенето за рибаКак да направите пушенето за риба
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
» » Умивалнята с ръцете ви от кофата е незаменима работа при екскурзията
© 2021 BggeHat.com