Как да направите пушенето за риба

За любителите на продуктите с гореща пушене, включително рибата, има много видове опушвачи, които не са толкова трудни за правене сами. Предлагаме опцията вземане на кърпи за мини дим, които могат да се използват както в екскурзията, в дачата, така и вкъщи. С малки технически промени, той е подходящ за всякакви условия.

Какво ще се изисква за производството

Metal. Най-доброто е от неръждаема стомана с дебелина от 2 до 3 мм. Продукт, изработен от такъв материал, ще намали ръста и ще продължи по-дълго. Използването на по-дебело желязо е подходящо за стационарен пушач, тъй като теглото му значително ще се увеличи.

Неръждаема стомана

Дебелината на листа трябва да бъде 2-3 мм

  • Ushm (български) с диск за рязане на метал.
  • Заваръчна машина (по-добра при 220 V) с дузина електроди d = 2-3mm.
  • Измервателни инструменти (владетел, дърводелски ъгъл)
  • Фини фитинги (телени), метални мрежи.
  • Hammer.

Инструкция за производство стъпка по стъпка

Проект за пушене

Изтегляне на рибни мрежи

  1. Определете желания размер. Това зависи от количеството на продукта, който ще бъде възможно да се пуши в даден момент.
  2. Направете рисунка на бъдещия продукт в мащаб на хартия, за да представите ясно отоплителната камера.
  3. С българско отрязване на необходимата част от неръждаема стомана, като се има предвид, че трябва да направите 4 страни на продукта от него, предварително определяне на височината. Ако ще направите две решетки, изчисляването на височината е лесно. Долната решетка трябва да се намира над дъното на разстояние около 15 см, тъй като дъното трябва да се напълни с дървени стърготини и палета. Разстоянието между горната решетка и дъното е 10 см, а приблизително същото с капака. Чрез най-простите изчисления ние определяме, че минималната височина на пушенето е 35 см.
  4. Металната ламарина леко се огъва на три места, ще получите правоъгълник или квадрат, на когото това е като. Ъглите трябва да са прави, затова имате нужда от ъгъл и чук, които ще помогнат да се опрат тези ъгли.
  5. Металната връзка трябва да бъде заварена чрез точково заваряване, отново да се провери правилността на правилните ъгли и да се заваряват от вътрешната страна на шева за стягане. Стените на димохода са готови.
  6. Нарежете до размера на метала, който ще бъде дъното на вашия продукт. Листът залепва и внимателно заварява шевовете.
  7. Оформянето на капака. Също така лесно можете да направите сами. За да направите това, изрежете издутината на листа от неръждаема стомана на повече от 2-3 см на дъното. Нарежете ъглите на листа така, че правилният ъгъл да е разделен на две. След това направете завоите, така че вътрешният размер на капака точно да съвпада с външния размер на стените. Свръзките се припокриват. Те също така трябва да кипнат. Върнете се с дръжка или два от останалите метали. Това ще улесни излитането и пускането. Особено внимание трябва да се обърне, за да се гарантира, че капакът е разположен плътно върху чекмеджето.
Пушенето

Уютна, лека стая за пушене

Важни малки неща

По принцип продуктът е готов, но все още има важни дреболии, без които няма да можете да ядете гореща пушена риба.

Елементи на пушенето

Необходими елементи за опушване (мрежа и палет)

  • Изготвяне на палет. Необходимо е да се събират мазнини, които неизбежно ще изтекат от рибата по време на процеса на пушене. Лесно е да го направите със собствените си ръце. Процесът е подобен на създаването на капак, само размерът на палета трябва да бъде малко по-малък от размера на дъното и да го сложите навътре с наклонената страна нагоре.
Палета за пушене

Така изглежда тава за събиране на мазнини в пушенето

  • Горещи мрежи за пушене. Тук се нуждаете от тел с различни диаметри. За скелето бих препоръчал да се използва тел с диаметър 5 мм. От него първо трябва да направите две рамки за вътрешния размер на отделението за пушене. В тези рамки, на разстояние приблизително 2 см, заварете необходимия брой парчета тел, за предпочитане 3 мм в диаметър. Такова разстояние няма да позволи дори малки парчета риба да попаднат в палета. Възможно е и повече, но тогава теглото на вашия продукт ще се увеличи значително. Ако имате метална решетка, подходяща за тази цел, можете да я използвате, което значително ще намали разходите за труд.
нето

Изтегляне на окото и покриване за пушенето

  • Монтиране на мрежи в помещението за пушене. Някои господари, без да се занимават повече с това, просто заваряват куките вътре в продукта на правилната височина, върху която е поставена мрежата. Но можете да направите всичко много по-лесно със собствените си ръце. Затова в процеса на създаване на рамката е необходимо да се осигурят крака, за които ще има мрежи пушене риба. Всичко е просто, първо направете 4 U-образни парчета от тел с правилния размер (вземете под внимание, че краката са с необходимата височина), след което ги заваряйте към напречните елементи. Рамката е готова още, както е описано в станцията за производство на мрежи. От личен опит бях убеден, че такъв дизайн е по-жизнеспособен, ако нося продукта заедно с мен, за да улавям и да пуша там.
Препоръчваме: Уют със собствените си ръце от бутилка с газ

Долната мрежа се поставя от краката на палета, горните крака се поддържат на долната рамка.

След всички процедури, трябва внимателно да обработите местата за заваряване, ръбовете, гънките с шкурка, така че по време на горещото пушене да не наранявате случайно нараняванията и острите ъгли.



След това съберете всичко заедно и можете да започнете да пушите.

Какво да използвате като отоплителен уред

при с помощта на мини smokehouse на открито, на реката, в страната няма проблеми. Можете да го затоплите на огън, на прам и други източници на открит огън. Но такова устройство ви позволява да пушите риба и къщи. Просто трябва да подобрите леко този продукт и да помислите как да не запълвате апартамента с дим.

Уют с комин

Връзката е необходима за премахване на дим

За целта трябва да се пробие отвор в капака на помещението за пушене, върху което трябва да се заварява тръба с дължина най-малко 10 см, диаметър 15-20 мм. Тогава няма никъде по-лесно. Уредът е монтиран на газовата печка, маркучът е поставен върху тръбната част, а другия край е изваден в отвора.

Уют с абсорбатор

Свързваме маркуч към съюза и отнемаме дима до качулката

Единственото нещо, на което трябва да се обърне сериозно внимание, е стягането на капака, така че димът да не излиза отдолу.

Всичко, което може безопасно да направите гореща пушена риба у дома. Когато пътувате до природата, тръбата просто ще бъде запушена.

Ако няма желание да направите устройство за готвене на гореща пушена риба със собствените си ръце, можете да си купите мини смесител в магазина.

опушвална

Евтина фабрика за пушене

Цената не е толкова голяма, но средният му размер няма да ви позволи да се натрупвате в компанията наведнъж. И ако го направите сами, можете да го направите според размерите на вашите нужди.

По принцип такова устройство за пушене е подходящо не само за горещо пушена риба, но и за месо и други продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Рецепта за гореща пушена риба у домаРецепта за гореща пушена риба у дома
Как да си направим пушек за еднократна употребаКак да си направим пушек за еднократна употреба
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
» » Как да направите пушенето за риба
© 2021 BggeHat.com