Защо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камера

Уютната къща за пушене у дома, рибата или месото е толкова просто, че има много възможности за нейното внедряване. Разгледайте различни дизайни, за да разберете кой може да направите сами.

Smokehouse-кофа

За да се направи проста, но ефективна портативен пушене, трябва да готвя:

  • стоманена кофа, нова или стара;
  • покрийте тази кофа;
  • решетки, заварени от неръждаема стомана.
Пушенето от кофата

Огънят се размножава точно под кофата

Извършете работа за превръщане на обикновена кофа в помещение за пушене в следния ред:

  1. Подгответе две решетки, направени от дебела неръждаема тел или тънки пръчки. Решетките трябва да са толкова големи, че да могат да се поставят в кофата. В този случай долната решетка трябва да бъде инсталирана на 10 см от дъното на кофата, а втората е разположена на същото разстояние от първата. Решетките могат да лежат по стените на кофата "voraspores" и могат да бъдат разположени в нея на крака, облегнати на дъното. Във всеки случай те трябва да бъдат лесно отстранени и в същото време да бъдат стабилни, за да не се търкалят и да не се огъват под тежестта на пушената храна. Решетките могат да бъдат направени отделно или заварени заедно под формата на библиотека.
  2. Ако кофата е била първоначално с капак - използвайте я. Ако капакът не е, ще трябва да го направите. Изрежете тънка метална или калайска окръжност с диаметър, малко по-малък от горния диаметър на кофата и прикрепете дръжка към нея. За да направите дръжка, вземете малка дървена чирочка и я закрепете в центъра на изрязания винт на капака. Капакът не трябва да запечатва запечатаната кофа, така че някои недостатъци в работата няма да повлияят на пушенето.
  3. Изсипете кофа от чипове или стърготини на дъното с дебелина около 2 сантиметра
  4. Поставете продуктите върху варените скари и ги поставете в кофа.
  5. Кофа, пълна с месо или риба, се окачва на огън или се поставя над него на стойка. Можете да го инсталирате на подходящ размер BBQ.

Пушенето от барел

Ако имате нужда да пушите голям брой продукти, можете да направите отделение за пушене от метален варел със собствените си ръце.

За да направите това, вземете варел с ваш собствен размер. Цилиндърът трябва да е чист отвътре. Няма да е излишно да го изгорите с издухвател или с огън. Принципът на неговото производство не се различава от този, по който е направена кофата за пушачи, само размерите варират. Решетки за такова помещение за пушене също трябва да бъдат направени от неръждаема стомана, но те могат да бъдат направени повече - 3-4 редове.

Несъмнено предимството на този дизайн е, че ви позволява да готвите много пушени продукти наведнъж и след употреба лесно може да се скрие в плевнята до следващата партида продукти.

Уют от тръбата

Ако имате изобилие от метална тръба с дължина участък от около един метър и с диаметър 20-30 см, а след това той ще направи голяма преносим опушвална, който може да се инсталира на скара или лагерния огън.

Ще ви трябва:

  • тръбен участък;
  • решетка от неръждаема стомана;
  • хранително фолио.

За да направите такова помещение за пушене със собствените си ръце, трябва да направите следното:

  1. Предварително почистване и изгаряне на епруветката, за да се извадят от остатъците.
  2. Направете решетка, която ще бъде разположена в средата на тръбата по оста й.
  3. Поставете решетката с продуктите вътре в тръбата, под нея налейте слой от чипове с дебелина около 2 см.
  4. Затворете краищата на тръбата с няколко слоя хранително фолио.
  5. Направете няколко дупки в фолиото. Някои от дупките трябва да са под решетката - през тях ще дойде въздухът, необходим за тлеенето на чипове. Част от дупките са разположени над решетката - чрез тях ще излъчват дим.
  6. Поставете комина върху огън или фреза и запалете огън.
Уют от тръбата

Smokehouse smokestack

Електрически умивалня от хладилника



Ако искате да имате стационарна пушилка, произведена от себе си в дача или в частна къща, можете да я извадите от стария хладилник.

Препоръчваме: Изграждаме умивалника за риба от импровизирани средства

Ще ви трябва:

  • стар хладилник;
  • решетки от неръждаема стомана;
  • листове за печене на мазнини и стърготини;
  • работеща електрическа печка.

За да се създаде стационарен пушене от стар хладилник, е необходимо да се извърши такава работа:

  1. Извадете и безмилостно хвърлете всички вътрешности от хладилника, оставяйки гола метална кутия.
  2. В горния капак нарязайте дупка с диаметър от 5 до 10 сантиметра или пробийте няколко малки дупки, които ще служат като комин за бъдещата пушка.
  3. На страничните стени прикрепете ъглите, на които ще бъдат разположени решетките. Тези ъгли трябва да правят три двойки. Долната двойка ще държи тавата за капене на сок и мазнини, а в горната част две ще постави продуктите за пушене.
  4. От неръждаема стомана направете две решетъчни палети, на които ще разпространявате продуктите. Те трябва лесно да влизат в хладилника без изкривяване и здраво закрепени към закрепените ъгли, така че продуктите, разположени върху тях, да не падат.
  5. Инсталирайте електрическата керемида на дъното на хладилника и леко издърпайте електрическия кабел навън. Прикрепете мястото на изхода на проводника, така че да не може да се оттърка от металните ръбове на отвора.
  6. Подгответе таблата с дървени стърготини или чипове и я поставете директно върху котлона.
  7. Заредете решетките с продуктите, включете плочката и затворете вратата на бившия хладилник, а сега и личната си умивалница, направена сами.

Уют от хладилника

Уют с хидравлични уплътнения с неръждаеми стоманени рамена

Най-добрият вариант за самостоятелно приготвяне на пушач е може би да го направите от неръждаема стомана.Малка стая за пушене

Хидравличното уплътнение е канал, оформен като обърната буква P, разположен по периметъра на горния ръб на тялото на пушача. Краищата на капака, когато са затворени, влизат между "краката" на буквата Р и водата се излива в жлеба. Това създава запечатана пречка за възникването на дим, образуван по време на пушенето, и предотвратява навлизането на въздух в помещението за пушене.

По този начин, Smokehouse изработени от неръждаема стомана с хидравлично уплътнение осигурява изхода на дим само в тръбата за изпускане на газ на капака, което е особено важно при пушене на закрито. Той се поставя върху гумена тръба, която се показва в прозорец или прозорец, освобождавайки пушека.

Ще ви трябва:

  • листове от неръждаема стомана с дебелина 1,5-2 милиметра от необходимия размер;
  • тел или пръти за решетка;
  • българският;
  • дърводелски ъгъл;
  • м;
  • дяволът;
  • машина за заваряване.

Извършването на работа за пушене със собствени ръце следва в тази последователност:

  1. Марк и рязане на метални листове, така че човек може да се създаде правоъгълна кутия, удобен за използване на широчината и дължината, и височина от най-малко 15 см. В резултат на това трябва да получите метална кутия без капак. За улеснение се залепете встрани от дръжката. Вътре в помещението за заваряване ъглите 2 см широки на височина най-малко 5-7 см от дъното за последващо поставяне на решетката.
  2. Решетките за поставяне на продукти правят малко по-малък размер от вътрешността на кутията, така че да могат да влизат свободно, но да се опират на заварени ъгли.
  3. За капака изрежете плаката с размери 1 см по-големи от кутията от всяка страна. Например, ако сте направили кутия с размери 20 на 30 сантиметра, то табелата трябва да е с размери 22 с 32 сантиметра.
  4. В капака плътно заварете тръбата за дим и дръжката за лесна работа.
  5. Разтваря се и се отрязват частите на водното уплътнение. Отстрани на покриващите метални ленти са 2 см широки. Същите ленти се заваряват извън произведената кутия, образувайки канал за водното уплътнение.
  6. Сглобете структурата, поставете я на дъното на плодовете, поставете я върху газов или електрически печка и можете да започнете пушенето.

Видеото се показва подробно процес на пушене на пушач:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология за готвене на гореща пушена рибаТехнология за готвене на гореща пушена риба
Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристикиSmokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как да направите камера за пушене с хидравлична ключалкаКак да направите камера за пушене с хидравлична ключалка
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Вторият живот на пералня или пушене със собствените си ръцеВторият живот на пералня или пушене със собствените си ръце
Как да направите пушенето за рибаКак да направите пушенето за риба
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
» » Защо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камера
© 2021 BggeHat.com