Уют на газовата печка

Пушенето на риба или месо, много свързана с двор дом, градина или лятна къща, с една дума, с открито, импрегнирани ароматен дим, идващ от огромна инсталация в бъчва или тухлен комин. Но е напълно възможно да се готви пушено месо в кухнята на градски апартамент, като се пуши месо или риба на стандартна газова печка. Smokehouse за този процес е прост дизайн и е на разположение за самопроизводство.

Уют на печката

В големите градове можете да търсите в магазините и да купувате цилиндрични или правоъгълни пушене за пушене фабрично направени за използване в кухнята на апартамента. Тяхната цена е доста висока, но качеството на представянето като правило е съвсем приемливо. В малките градове с това е по-трудно да се печелят онлайн магазини. Мобилните компактни пушачи все още не са широко разпространени, въпреки че те са много ефективни устройства за бърза подготовка на вкусни деликатеси.

Как да се изгради компактна пушеща камера

За да съберете домашен пушач, който може да бъде поставен на стандартна печка, трябва:

  • лист от неръждаема стомана с дебелина 1,8-2 mm в количество от приблизително 1,5 m2;
  • неръждаема тел 0.3-0.5 мм - около 10 м;
  • тръба от неръждаема стомана 0.25 mm-40 cm;
  • Профилът от 3-cm-3 от неръждаема стомана е 2 м;
  • неръждаема дебелина на листа 1-1.5 mm - 0.2 m2;
  • машина за заваряване (инвертор);
  • българският;
  • бормашина;
  • Рулетка.

Количеството материал се изчислява за дизайна 600x300x300 мм и трябва да се настрои в зависимост от размера на пушенето, което строите.

Подробни указания с чертежи за монтаж на помещение за пушене с хидравлична брава тук!

Шел от къща за пушене вкъщи

Тялото е обикновена правоъгълна кутия от листова стомана със заварени дръжки отстрани. Най-трудоемката част от тялото пушенето е воден печат - хоризонтален жлеб по целия периметър на горния ръб на кутията. Изпълнява се от P-образния профил с отворена част нагоре. Жлебът не трябва да има преградни стени и да е правоъгълна затворена конструкция.

Капела с вода

Канавката с вода предотвратява миризмата

Съберете го от външната страна на тялото или отвътре - зависи от вас. Но външното разположение на водния уплътнител е по-оправдано - по-малко вода се изпарява, когато вътрешният обем се нагрява в горещ режим на пушене и по-рядко се налага да се напълни. въпреки че горещо пушене у дома издържа на газовата печка не повече от 40-50 минути, водата може да се изпари и димът ще проникне в стаята. Това не е опасно, но да се пуши в допълнение към месото, дори кухнята е нежелана.

Покрийте с комин и термометър

За помещението за пушене на мобилен дом капакът трябва да се извършва много внимателно. Той не само затваря опушващата камера, но и функционална част от водния печат. Размерите на капака трябва да съответстват на централната линия на жлеба. Перпендикулярна на равнината на капака около цялата си периметър заварена метална лента ширина 2-3 см. Тя е насочена към закриване и отива в капана на канала вода. Не е необходимо той да докосва дъното й - ефективността на хидравличното уплътнение не зависи от това.

Капачката е пробит отвор и е заварена тръба в него, така че долната част на капака предпочитан равнина е не повече от 1 cm, и горна издига над 5-10 см. Горната секция желателно заоблени за заточване машина направи по-лесно да се сложи на Пластмасов или гумен маркуч за отстраняване на дим от кухнята.

Димоотвод

Bad предвидено в капака и отвора под термометър щифт, с което да се измери температурата на горещо или студено пушена опушвална екран на разстояние от няколко сантиметра от капака. Различни режими на пушене се срещат при различни температури, които е трудно да се контролират без термометър, дори при печка.

Палета и решетки

Долната част на помещението за пушене е снабдена с табла за събиране на източващата мазнина при горещо пушене. За студената палета за пушене е по желание. Това е редовна тава за печене, малко по-малка от вътрешната страна на корпуса. Важно е той да може лесно да се отстрани след пушене, без да се накланя. Понякога горещите мазнини се образуват толкова много, че могат да се разлеят на дъното. Ще ви отнеме още няколко минути, за да почистите home smokehouse.

Препоръчваме: Как да пушите риба у дома

На дъното на подвижното дъно краката са заварени с крака с височина 8-10 см, а отгоре - две дръжки - конзоли за удобно отстраняване на палета.

Решетка и палет

Грил за тава за храни и мазнини



Алтернативно, може да се използва друг метод за производство на щапелни крака и - пробиване на палети четири дупки 0,3 см от тел или неръждаема стомана електрод образна скоба P да се огъват и се вмъкват в отвора. Долната част на скобата, изпъкнала за 5-8 см, служи като опора, а горната част - дръжката. Скобите могат да бъдат закрепени както със заваряване, така и с гайките, като първо се нарязва нишката върху жицата с помощта на зарчета.

Решетки за поставяне върху тях на заготовки за пушене се заваряват от тел. Размерите на клетката - 8 х 4 см. За монтажа им е възможно да се заваряват рафтовете от ъгъла или ивицата към вътрешността на кутията. Разстоянието между рафтовете - 6-8 см от подвижна тава - 5 см от горния край - 8 см. Вместо рафтове може да бъде просто пробиват дупки в страничните стени и поставете двете посредством ос, на която решетка и място.

Често се използва опцията за пушене без решетки. За затваряне на детайлите се използват куки, окачени на затварящите щифтове.

Всяка опция може да бъде реализирана в домашния сервиз.

Още опции за пушене в апартамента!

Как да пушите продукти в мобилен пушач

Като нагревател за помещение за пушене се използва обикновена газова печка. Ето защо, при производството на кутията е необходимо да се измери параметрите на табелата ви, така че пушачът да бъде поставен върху нея и горелките да са под дъното. Краищата на обвивката трябва да изпъкват малко над плочата, в който случай максималната топлина от изгарянето на газа се използва по предназначение - за загряване на дъното.

На печката се поставя омекотител

Дървените стърготини, чипс, малки клони, стърготини се изсипват в помещението за пушене. Газният слой трябва да бъде дебел 2 см и равномерно разпределен по равнината. За горещо пушене се използват всички видове дървесина, с изключение на иглолистни дървета, които съдържат значително количество смоли. Преди пълнене дървеният материал може да бъде леко навлажнен. В този случай ще се образуват повече дим и пушени продукти, но самият процес ще продължи малко по-дълго.

Одеяла във вода

Палета се намира над стърготините, а след това решетки с детайли. Всичко това е затворено с капак и е монтирано върху печка. Водата се излива в жлеба на водното уплътнение - пушенето е готово за работа. Няколко минути след началото на отоплението горивото започва да се тлее и излъчва значително количество дим, което е необходимо за пълноценно пушене. Стърготините не светват - достъпът на кислорода е ограничен от воден капан, който не отделя дим отвътре.

Началото на тютюнопушенето е лесно да се определи чрез разпределение на дим от комина - оттук и обемът на пушенето е напълно напълнен. За да се поддържа чистата атмосфера в помещението, всеки подходящ маркуч или тръба се поставя върху коминната комина и извън къщата през прозореца или прозореца. Важно е тръбната секция да е над умивалника. В този случай се образува достатъчно естествено течение, което допринася за по-добрата обработка на продуктите чрез дим.

Тръба за изсмукване на дим

Изваждаме епруветката до прозореца или към качулката

С помощта на термометър се контролира температурата в помещението за пушене. Едно от предимствата на това устройство е възможността за използването му както за горещо, така и за студено пушене. При температура 30-40 ° C има студено пушене, при 60-150 ° C - горещо.

Защо една газова готварска печка?

Не се препоръчва приготвяне на повърхности от керамика, стъкло или метал. Те са технически способни да достигнат температура, при която дървени стърготини в помещението за пушене започват да се тлеят. Но дъното на помещението за опушване е плоско и гъсто се прилепва към повърхността в района. Не се извършва изсмукване на въздух, а нагревателните елементи на плочата могат да се прегряват и да се повредят.

Газовата печка е оптималният източник на топлина за пушене в апартамент или къща. В допълнение към равномерното отопление, той осигурява възможност за бърз контрол на температурата, което е важно за качествената подготовка на пушените продукти. Но такава пушеща камера може да се използва и извън дома. Например, в пикник, риболов или лов. Тя свободно влиза в багажника на колата. Изграждане на база от няколко камъка или тухли и разпространяване на огън под помещението за пушене, можете бързо да настроите производството на пушени продукти на открито, като създадете необходимите условия за продукти за горещо изпичане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
» » Уют на газовата печка
© 2021 BggeHat.com