Вторият живот на пералня или пушене със собствените си ръце

Пушените продукти значително разнообразяват нашата маса, освен че имат забележителни вкусови качества. Кой ще откаже търг пушено пиле, ароматна риба, вкусни мазнини с мъгла? Все по-широко разпространено домашни мини smokehouses. Такава пушеща камера е компактна, удобна и осигурява отлично производство. Въпреки това, цените на складови продукти от този вид понякога "хапят", защото основният материал - неръждаема стомана - не е евтин. Междувременно много от тях са собственици на старата перална машина, където има контейнер, изработен от неръждаема стомана. От този резервоар можете да направите отлична пушиня!

Тип активатор на Stiralka

Майсторите-занаятчии дори успяха да направят различни модификации на къща за пушачи, базирана на пералня. Общият принцип е, че стърготините се изсипват на дъното на резервоара, който се нагрява отдолу.

Инсталирана вътре в контейнера за събиране на мазнини, над решетката, покрита плътно с капак. Всеки продукт, произведен самостоятелно, е устройство за горещо пушене на месо, мазнини, риба, домашни птици. Разликата е в метода на отопление на дървени стърготини за производство на дим. Да разгледаме някои варианти.

Газова горелка за спасяване

Стоманата на резервоара на старата перална машина е много силна, не се страхува от температурни промени. Единственото нещо - трябва да проверите дали не сте собственик на машина с алуминиев капацитет.

Алуминият не е подходящ за пушене - при нагряване той образува съединения, които са неприемливи за навлизане в храна! Резервоарът за пушенето трябва да се взема само от неръждаема стомана.

Има дупка в дъното на резервоара от пералната машина. Можете да използвате този момент за предимство: свържете газова горелка там. Остава да се инсталира подходящ капацитет на чиповете над него. Включваме горелката на правилното захранване - стърготините се нагряват и пушат. Основното е да настроите силата на отопление, така че чиповете да не се запалят.

Отоплителни чипове с горелка

Отоплителни чипове с горелка

Отлична възможност за поставяне на продукти е върху куки, заварени към капака. За малки парчета или кланични трупове е подходяща вградена решетка.

Можете да направите без газова горелка - да затоплите долната част на пушенето на кладата. За да направите това, резервоарът е направен с крака, а дренажният отвор е плътно затворен. Между другото, това опушвална с ръцете си е удобно да направите от резервоара не само машината за активиране на стария модел, но и пералнята. Барабанът, обърнат с главата надолу, може да се нагрее на скара. Основното е да затворите капака плътно.

Уют на кладата

Всички пластмасови части трябва да бъдат свалени. Ако ротационният елемент е направен от метал, той може да бъде оставен безопасно.

Научете как да направите камера за пушене за студено пушене от барел в това Член!

Две в едно - умивалня с печка

Интересен вариант за направата на дивеч със собствени ръце е, когато се построи фурна директно в тялото на пералната машина, която отоплява дървесината. Това означава, че включва не само резервоара, но и самата метална кутия.

Последователността на действията е, както следва:

Изваждаме мотора от колата, изваждаме резервоара, изрязваме правоъгълна дупка в тялото.

Дупка в тялото на автомобила

Изрежете дупката под пещта



Запечатайте резервоара: за да запечатате дупките без да използвате заваряване, можете да използвате самонарезни винтове, върху които се поставят метални пластини, те ще затварят всички отвори.

Като рафт за продукти, подходящи за грил от хладилника, фурната или друга решетка. Съберете го в резервоара.

Поставяме решетката в горната част на резервоара
Запечатайте капака - също и с помощта на плоча и винтове с самонарязващ се капак.
Инсталирайте резервоара на оригиналното му място. На дъното поставете около 100 грама дървени стърготини, поставете храната на решетката.

Ако нямате пералня, можете да я замените барел!

Чрез пробитата дупка под резервоара изграждаме огън. Ако на повърхността, където е разположена пушенето, това е нежелателно, тогава е добре да заварите метален лист навътре и да поставите дърва за огрев за него.
Когато се пуши димът, трябва да откриете времето, необходимо за пушене на даден продукт. По време на този процес е препоръчително да проверите състоянието на месото или рибата и да се уверите, че няма прегряване на чиповете.

За да се предотврати изгарянето, препоръчва се стърготините да бъдат леко навлажнени. Друга възможност е да използвате пресни, не сушени чипове. В никакъв случай не можете да вземете пушени иглолистни дървета, идеални орехи, плодни дървета и храсти.

Ние събираме електрическото пушене

Ако не искате да се объркате с огън, дърво, открит огън, можете да изберете друг източник на отопление. Например спирала-ТЕМ.

Препоръчително: Как да направите дървена пушечна камера със собствените си ръце

Вярно е, че за да се оборудва една стая за пушене със собствените си ръце, човек трябва да има определени умения и способности. Първо, ще трябва да извършим много заваръчни работи със собствените си ръце. Освен това електричеството винаги е опасно и с източника на отопление всичко трябва да се направи правилно.

Вземете резервоара от пералнята, както в предишните примери. Дъното на много машини се изкриви. Можете да го оставите по този начин, но тогава е трудно да се постигне равномерно нагряване на дървени стърготини. По-добре е да го отрежете и да залеете равномерен парче метал. Или систематично да търсите стара перална машина без скосяване.

Подравнете долната част на пералната машина

Дъното на резервоара на машината трябва да се изравнява чрез заваряване на лист

Не е лош вариант - една умивалня на две перални машини. Изрежете дъното на резервоара от този, който ще бъде отгоре, и го залейте с втория резервоар. Все пак трябва да се има предвид, че капацитетите на различните машини могат да се различават по диаметър. Проверете дали те могат да бъдат свързани преди да започнете работа.

Вътре закрепваме решетка и палет

След това заварете три или четири крака. Вътре - решетка или чифт решетки, ако капацитетът е висок, например, от две машини. Така че можете да увеличите броя на пушените продукти, а степента на загряване ще бъде различна в горната и долната част. На дъното е добре да направите щанд за контейнер, където ще капе мазнина - това важи за всички пушилни.

Два танка са заварени

два резервоара, заварени заедно

Най-важната част е източникът на отопление. Спиралата е подходяща за 1 киловат. Ако дъното е тънко, резервна плоча от неръждаема стомана е заварена, за да се избегне изгарянето. Приспособленията за спирала могат да бъдат направени чрез заваряване по периметъра й на желязна плоча. Инсталирайте нагревателя, направете изолация от керамичен филц и минерална вата. Дъното на втората машина е подходящо като капак. Извадете жиците, инсталирайте клемите.

След извършване на операции по заваряване е необходимо тест за изтичане на шевовете. Преди да се извърши, препоръчително е да издържите няколко дни, през които може да има микрокредити в метала. Най-простият начин за проверка на плътността е с вода.

Съществуват и други възможности за изработване на пушенето със собствени ръце от различни възможности, включително резервоар от стара перална машина. Можете да използвате този капацитет като генератор на дим за студено пушене. Напротив, можете да оборудвате източника на дим поотделно, а в резервоара да поставите продукти за пушене. Основното е да спазвате основните правила за готвене по този начин. И тогава можете да се забавлявате, за да угодите на себе си и любимите си хора с безопасни вкусни деликатеси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на добра пушиня за горещо пушенеХарактеристики на добра пушиня за горещо пушене
Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристикиSmokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
Как да направите пушенето за рибаКак да направите пушенето за риба
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
» » Вторият живот на пералня или пушене със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com