Как да си направим малка малка пушеща камера

Пушени продукти, предлагани на рафтовете на съвременните търговски обекти, не винаги се различават от забележителния вкус и особено забележителните полезни качества. Сега все повече и повече хора се опитват да дадат приоритет, на първо място, естествеността, храната, която консумират. И това, което може да бъде по-естествено и вкусно, отколкото ястие, приготвено от собствени ръце.

Гурметите, които предпочитат постоянно да пушат месо, риба и други екстри в диетата си, се опитват да решат този проблем, като закупят или създадат мини футболен отряд. Некомплицираните устройства, които могат да бъдат направени у дома от импровизирани инструменти, привличат вниманието чрез тяхната простота на дизайна и мобилността. Малкото помещение за пушене, направено на ръка, със сигурност ще заема почетно място в икономиката на любител на прости, но изискани ястия.

Мини умивалня, изработена от желязо

От цялото разнообразие от предложения за това как да направите едно малко, компактно устройство за пушене на продукти със собствените си ръце, можете да изберете сравнително прост и удобен вариант.

Портативен мини смесител

Малка и подвижна структура може да бъде построена със собствени ръце за приготвяне на пушени продукти у дома или за извършване на природата. Във всеки случай, гостите и членовете на семейството ще оценят достойнството на домашен майстор с достойнство. Портативен пушене се различава по следния начин:

  • не изисква много място за инсталиране;
  • Има леко тегло за лесно носене;
  • характеризиращи се с простотата на конструкцията за изграждане на собствените си ръце;
  • може да се използва навсякъде.

За готвене на пушени продукти у дома или в полеви условия е важно да се построи пожар и да се инсталира мини възел над него.

Мини смесителка от неръждаема стомана

Мини смесителка от неръждаема стомана

Създаването на висока температура в това устройство допринася за това, че месото не само е пушено, но в същото време е изпечено като в пещ. А приготвянето на вкусна и сочна храна става сравнително бързо. Можете да се насладите на ароматно парче месо или риба след около 15-45 минути. В зависимост от размера на заготовките, се определя времето за готвене на даден продукт. Струва си да се отбележи, че благодарение на създаването на висока температура вътре в устройството се получава горещ пушен продукт на изхода.

Как да направите малка стая за пушене

Тези, които не обичат да се забъркват с различни домашни продукти, разбира се, могат да закупят подобна мини единица в специализиран магазин. Съществуват обаче и такива майстори, които от обикновени импровизирани средства могат да направят почти всичко за подреждането на своята икономика. Преди да направите пушачка със собствената си ръка, трябва да нарисувате чертеж и да се погрижите за закупуването на достатъчно материали.

Избор на материал

Вече в това устройство се предполага, че е направено удобно за носене, то е предназначено да бъде изработено от метални заготовки. Ясно е, че в този случай нито тухли, нито камъни със сигурност не са подходящи. Уют за дома не се създава за една година, така че при избора на материали, трябва да дадете предимство на по-издръжлив и силен метал. Неръждаемата стомана с дебелина до 3 мм в сравнение с черните валцувани продукти се счита за по-надеждна и устойчива на изгаряне на кол.

Black Metal

Chermet не притежава необходимата дълготрайност

Не е необходимо да купувате фини листове метал, за да направите малка пушеща камина. Имайки под ръка квадратна или цилиндрична секция, парчета тръби, малки метални контейнери, лесно можете да направите домашен уред за пушене на месо, риба, мазнини, сирене, пиле и други.



По принцип домашното помещение за опушване е устройство, което се състои от корпус с перфорирано покритие за изхода на дим и вътрешни решетки, куки или тави. В допълнение към основния резервоар структурата трябва да включва стойка, в която ще се събират мазнини. Това вещество, което се топи при нагряване и капене до дъното на помещението за опушване, ще създаде сажди, които ще окажат негативно влияние върху вкуса и аромата на продуктите.

Елементи на пушенето

Необходими елементи за опушване (мрежа и палет)

При избора на формата и размера на единицата за пушене се ръководят:

  • техните предпочитания;
  • наличност на материали или импровизирани средства;
  • сортове продукти за пушене;
  • избор на място за монтаж (вкъщи или на открито).
Препоръчваме: Всичко, което искате да знаете за генератора на триене на дим

Осъществяване на опушване за отдих на открито

Заедно с малко устройство с цилиндрична форма на екскурзия, можете да получите печка за загряване на палатката. Такъв цилиндър, разположен на страната му до половин метър дължина, може да бъде направен от неръждаема тръба или лист. Когато го направите със собствените си ръце, важно е да се погрижите за пълното монтиране на капака, снабден с щепсел, към основното тяло на помещението за пушене. Вътре в устройството е необходимо да се направят спирания за поставяне на сменяема тава за печене или решетка с палет. По този начин, поради подреждането на ъглите, цилиндърът е разделен на две части. В долния полукръг се напълват дървени стърготини, върху които има месо или риба, поставени върху решетката. Контейнерът, плътно затворен с помощта на капак, се поставя в открит огън. Ако използвате такава камера за отопление като отоплително устройство в походни условия, вместо сухи стърготини, от огъня се използват въглища. Преди да направите такава печка в палатката, трябва да се притеснявате, че запушването на капака е затворено.

Туристическа мини сметачна машина

Туристическа мини сметачна машина

Използване на импровизирани средства

Като вариант на цилиндър, изработен от неръждаема стомана, подходящо е кофа или пана продукти за пушене вкъщи. В допълнение, тези контейнери могат да се използват за приготвяне на топли напитки както на колче, така и на газова горелка. За разлика от цилиндъра, направен от собствените си ръце, всеки от тези съдове се използва в изправено положение. Ето защо, за да го оборудвате напълно, трябва да работите върху капака и да направите вложка. Обикновено тази домашно изработена структура от импровизирани средства се състои от няколко редици решетки и палета. Вложката не е закрепена към стените, но прикрепете краката към нея и я поставете на дъното на контейнера.

Цилиндричен капацитет

За мини смесител, всеки цилиндричен контейнер

За да не се притеснявате да направите щанд със собствените си ръце, можете да вземете купа, изработена от неръждаема стомана, за да събирате мазнини. В диаметъра палетът трябва да е малко по-малък от същия размер на контейнера. Не трябва да докосва стените на корпуса. В края на краищата, трябва да създадете пространство за достъп на дим от дървени стърготини до преработени продукти. За производството на решетки може да се използва тел от неръждаема стомана. Първо трябва да построите рамка, в която искате да тъчете. След изработката на всички слоеве, рамката на вложката е сглобена. За да се пуши риба, кукички и рамка с напречни греди от същия проводник са направени.

За плътно прикрепване на приспособлението за капак е прикрепено. В допълнение, в него се пробиват дупки, осигуряващи изпускане на дим от резервоара.

Тези, които желаят да се възползват от себе си вкъщи, в жилищни условия, тази идея за създаване на устройство за пушене трябва да се грижи за изтеглянето на дим от помещенията. За да направите това, трябва да адаптирате изпускателната тръба към капака, че другият край ще излезе през прозореца.

По този начин, имате желание и творческо мислене, можете да изградите своя собствена надеждна и трайна единица за пушене на различни продукти. При същото месо и риба, които се приготвят по този начин, са много сочни и ароматни, а най-важното - естествено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
» » Как да си направим малка малка пушеща камера
© 2021 BggeHat.com