Технология на пушенето на риба от миналото

Прясно пушено месо, било то риба или месо, днес малко хора могат да останат безразлични. Техният невероятен вкус и мирис хората отдавна оцениха. Но за да готвите у дома, такъв шедьовър не винаги е лесен и под властта. За да получите точна степен на пушено месо, важно е не само да се основава на добър продукт, но и да се пуши при желаната температура, определена в периода на рецептата.

Хората в миналото не се притесняваха много за правилната температура, степента на готовност и не винаги следват формулите. Историята на тютюнопушенето е в самите себе си, когато ловци, пътешественици и разбойници изпуснаха уловена игра под открито небе. Може би един ден парче месо паднало и падало в огъня и полагало основите на модерно пушене.

Древно пушене

Трябва да се отбележи, че въпреки че Париж е известен със своите кулинарни произведения, обичайно е да се предположи, че Италия, т.е. Рим, е родоначалник на кулинарните нововъведения. Там бяха подготвени методите за приготвяне на храна, като готвене, пушене и осоляване. Все повече и повече нови начини се измисляха. Често такива усилия са били направени, за да се удължи срокът на годност на храната възможно най-много. Пушеше се с тази задача и се задоволяваше с голяма популярност. Те харесаха не само обикновените хора, а впоследствие пушените продукти станаха неотменна характеристика дори на царските маси.

Пушено месо на масата

Популярността на пушените ястия е нараснала толкова, че най-успешните рецепти започват да се пазят в тайна. Наемодателите и просто готвачите записват всеки детайл от подготовката в книгата на семейните рецепти, така че по-късно би било възможно точното пресъздаване на всяка нотка на вкус и мирис.

Постепенно пушенето се разпространи още повече в Европа. Почти всяка страна има своя собствена традиционна рецепта за пушена храна. Заедно с това техният диапазон започна да расте. Все по-богати хора започнаха да се строят в близост до къщата на отделен камък тухла опушвална или желязо. Това може да се нарече едно от първите устройства за пушене. С разрастването на технологиите, тези пушилни станаха изискани и лесни за използване. Видяха прах, стърготини и сухо дърво. Истинските гастрономи и майстори на техния занаят, с течение на времето, започват да забелязват вкуса и миризмата пушена риба много зависи от това, какви дървесни видове са били използвани за готвене опушване.

Пушена риба

След като се научиха да пушат старателно, хората бързо решиха любимите си продукти, сред които имаше и риба. Независимо от трудния процес на обличане, все по-често започва да се сервира в ресторанти и да се приготвя в домашната кухня.

Въпреки продължителното съхранение на някои пушени продукти, сушената риба е продукт, който се разваля, особено ако се съхранява или съхранява във влажна стая. Но не прибягвайте до другата крайност. Прекалено сушене, ще направи дори най-вкусната риба твърда, груба и вкусна. Начинът на готвене и съхранение на риба със сигурност играе ключова роля. Но това също не винаги е гарант за успех.



За успешно пушене на риба, трябва ясно да се придържате към формулата, като използвате качествен продукт.

Как правилно да пушите риба

Направете добра и вкусна риба, която е гореща пушена, е тънка и неспокойна. Ако решите да пушите, например около шестнадесет килограма, а след това чрез изчисление се нуждаете от един килограм сол. Преди всичко, рибата трябва да бъде нарязана. Можете да го направите с остър нож. Vperov корема и да получите отвътре, трябва внимателно да спаси рибата, които са пропуснати от всички страни. Ако има прекалено твърда дорзална част, е необходимо да направите малки разрези с нож върху него. По този начин тя ще бъде в състояние да се накисва, колкото е възможно.

Препоръчваме: Пушенето на риба в аерогрил

Подготовка на риба за пушене

После цялата осолена риба е най-добре сгъната в една купчина и смазана с някакъв тежък капак. Би било добре тази структура да се фиксира с низ или жица. И тогава всичко зависи от размера на продукта. Ако рибата е малка, ще бъде достатъчно тя да лежи в такова състояние и един ден, ако тя е достатъчно голяма, е по-добре да я оставите за два или три дни. Всъщност това е един от най-невероятните природни процеси: благодарение на действието на солта протича процес на образуване на протеини, вкусът на сурова риба и характерната миризма напълно изчезват. Месото се уплътнява и рибата става използваема. Всичко, което ни заобикаля в природата, е много разумно създадено и взаимодейства по най-невероятен начин.

Но процесът не свършва там. Следващият етап е плач. Това трябва да продължи около час. В това кратко време рибата губи по-голямата част от влагата си.

След това е необходимо да направите няколко връзки от риба и да ги обесите на сухо място, покрито с марля или друг плат, който ще предпази от насекоми. Когато забележите, че рибата е изсъхнала напълно, можете да започнете пушенето. За запалване на пещта, както вече беше споменато, най-добре е да се използват дърва от дървета от твърда дървесина. Рибите трябва да се намират на безопасно разстояние от огъня. Рибите са най-ефективни, когато са поставени в тънък слой на стойка, изработена от тънка тел.

Много важен момент е температурата на пушене. Тя трябва да бъде 80 ° C, когато става дума за сушене и 100 ° C - вече при пушене. Този процес ви позволява да изпиете ненужните мазнини.

Много е важно да не пропускате момента, когато около час след началото на пушенето, димът става абсолютно сух и придобива характерен приятен аромат. Често готовността на пушената риба може лесно да се определи по цвят. Характеризира се с лек златист цвят, понякога с оттенъци за чай.

Температура на трупа на Фишър
скумрияЦялото2-3 часа70-90 ° С
скумрияфиле30-40 минути70-90 ° С
скаридиЦялото10-15 минутиДокато не станат розови

За да проверите готовността, можете да вземете едно парче и да се опитате да отделите месото от гръбначния стълб. Тя трябва лесно да изостане и да прилича на месото от препечена или варена риба. Бъдете внимателни и внимателни! Ако готовите ястия изглеждат погрешни за вас, варени и сурови, тогава е по-добре да се въздържате от дегустация. Понякога се случва, че поради внимателно пушене, готовата риба има скучен и непривлекателен външен вид. В този случай не бързайте да се разстроите. Трябва да вземете мек парцал парцал и, навлажнени в слънчогледово масло, избършете рибата. Към нея ще се върне апетитна златна сянка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
» » Технология на пушенето на риба от миналото
© 2021 BggeHat.com