Устройството на преносим умивалня със собствени ръце

Преносимият уют е лек, заема малко място, е удобен за носене, вземете със себе си до вилата, пикник, риболов. Храната се приготвя бързо и се оказва вкусна. В мини смесител, месото или рибата се обработват с дим при много висока температура, така че продуктът не е само пушен, но и печен. Резултатът - ароматни и сочни резени с приятен пушен вкус.

Характеристики на мини smokehouse:

  • Използва се за горещо пушене при открит огън;
  • храната се готви много бързо - за 15-60 минути;
  • могат да се използват както на открито, така и на открито;
  • пушенето е лесно да се направи със собствените си ръце.
Домашна мини умивалня

Портативен мини смесител

Как е преносимата пушиня

Тялото е правоъгълен или цилиндричен контейнер с капак, в който може да има отвор за изхода на дим. Вътре в контейнера в средната или горната му част са поставени тави за печене, грилове или куки за месо, мазнина или риба. Под решетките (куките), обикновено поставете тавата за източване на мазнините, в противен случай тя ще изгори и по този начин ще промени качеството на дима. Когато има палет под решетката, мазнината не стига до дъното на пушенето. В резултат на това димът става чист, пушените продукти са най-вкусните и ароматни.

Елементи на пушенето

Необходими елементи за опушване (мрежа и палет)

Как да пушите в преносим пушенето

Дъното е покрито с чипове, дървени стърготини, клонки. След това поставете печене лист или тиган и решетки. На тава за печене поставете продукти, които искат да пушат. Това може да бъде риба, месо, мазнини, пилешки крака. Контейнерът е затворен с капак и е поставен в огън - в огън или на горелка.

Когато малки парчета са пушени и има дупка в капака за излизане от излишния дим, пушачът не може да бъде отворен, докато храната не е почти готова. Ако няма отвори в капака и (или) големите парчета са пушени, пушачът периодично се отваря и превръща месото.

Как да направите преносим пушенето

Като материал е по-добре да се използва неръждаема стомана с дебелина на листа 1,5 mm. Такава пушеща камера ще продължи няколко години и за сравнение тялото на черни метали ще изгори след 8-12 месеца активна работа.

Неръждаема стомана

Идеална дебелина на листа - 2 мм

Формата и размерът на помещението се избират в зависимост от това къде и какво обикновено се приготвят в него. В екскурзията има удобна цилиндрична мини-опушителна камера, която е полезна и за отопление на палатката. Пушенето на газовата горелка е възможно с помощта на направени от кофа на пушенето, този дизайн е подходящ и за риболов и пикник. За пушенето в страната е целесъобразно да се направи доста голяма портативна пушеща камина, която може да се използва както за барбекю, така и за барбекю.

Препоръчваме: Туристическа пушачка със собствени ръце

Къмпинг уют и печка за палатка



Външно, структурата е цилиндър, лежащ отстрани. Приблизителни размери на тялото - диаметър ~ 300 мм, дължина ~ 450 мм. Тялото може да бъде заварено от ламарина или да се избере подходящо завършено парче от неръждаема стомана. Капакът трябва да е плътно затворен и да има дупка с щепсел.

Вътре в тялото по височината на цилиндъра са закрепени ъглите, те ще бъдат монтирани подвижен лист за печене. В полукръга под тавата са покрити дървесни стърготини. Поставете парчета месо или риба на тавата за печене, плъзнете го в помещението за пушене и го поставете в огъня.

Цилиндрична пушечна камера

Цилиндрична пушечна камера

че използвайте пушенето за отопление на палатката, трябва да покриете въглищата на огъня вместо дървени стърготини. Тогава цилиндърът е затворен с капак, отворът в него е нарязан, а печката е отведена до палатката.

Уют от кофа или тигани

В този случай вече има готово цилиндрично тяло, необходимо е да се направи вложка с палет и решетки, както и да се обработва капака.

за опушвална от една кофа или тиган обикновено произвеждат вложка с няколко реда. Дъното е палета, един или повече горни редици - решетки или куки. Дизайнът е по-удобен да не се прикрепя към стените, но го поставете на дъното на резервоара, така че направете вложка с крака.

Като табла можете да използвате купа от неръждаема стомана. Диаметърът му трябва да бъде няколко милиметра по-малък от вътрешния диаметър на тялото. За да може димът да преминава свободно, таблата не трябва да докосва стените на помещението за пушене. Рамката на решетките е оформена от тел от неръждаема стомана, след това е тъкана от същия материал. По същия начин можете да направите куки за риба: образува се рамка с "напречни греди", прикрепени към тях куки. Когато всички нива са готови, вложката е сглобена върху рамката.

Капакът е снабден с приспособление, което да прилепне плътно и да направи дупка за изхода на дим. Ако помещението за пушене трябва да бъде използвано в апартамент, е необходимо да се осигури премахването на дима от помещенията. За да направите това, можете да използвате мощна качулка или тръба, която трябва да поставите в отвора на капака и да доведете улицата през прозореца.

Уют и барбекю

Калъфът е изработен от неръждаема стомана. Приблизителни размери: дължина ~ 600 мм, ширина ~ 400 мм, височина ~ 500 мм. Дълбочината на фреза е ~ 200 мм.

Кутията е заварена от ламарина, след което се произвежда капак с дръжки и отвор за изпускане на дим. На височината на инсталацията за барбекю ъглите са прикрепени към вътрешния периметър на корпуса. Те ще бъдат опаковани с подвижен метален лист, който ще служи като дъното на перото.

Палетата, решетките и всички други подвижни елементи на опушващата камера са независими една от друга, така че да могат да се използват във всяка комбинация. Резултатът е многофункционално устройство, което може да се използва за пушене, печене и пържене на месо и риба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Smokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристикиSmokehouse от неръждаема стомана своите предимства и характеристики
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как да направите камера за пушене с хидравлична ключалкаКак да направите камера за пушене с хидравлична ключалка
Как да си направим пушек за еднократна употребаКак да си направим пушек за еднократна употреба
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
» » Устройството на преносим умивалня със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com