Уют от парче тръба

С настъпването на първите топли дни повечето хора отиват да опитат първия пролетен кебап. Щастливите, които имат селска къща или лятната си резиденция, могат да се поглезят не само с вкусен кебап, но и с домашно пушене. Това, което не е по-малко важно в пушенето, събрано от собствените си ръце. И за да пушите продукти, е възможно дори без отделяне от пържене шиш кебап, стоящи до барбекю грил.

Този метод е подходящ и в случаите, когато искате да разнообразете празничната трапеза, приятно изненадващи гостите и погледите на членовете на домакинството. Уютната къща, която е подходяща за всички параметри на съществуващото барбекю, може да бъде направена от обикновени тръби.

Уют от тръбата

Първата версия на пушек за пушене

Хоризонтално изпълнение за барбекю

Събираме инструменти:

  1. българският;
  2. заваръчна машина;
  3. креда (за маркиране);
  4. линия.

Изисквани данни:

Дължината на продукта е ограничена от ширината на фреза, димната камера не трябва да излиза на повече от 5 см от двете страни.

  • тръба (диаметър не по-малък от 426 мм);
  • 2 листа метал (със страни не по-малки от диаметъра на цилиндъра);
  • метални ъгли;
  • контур;
  • дръжката.

Ще ви трябва и решетка, тава за събиране на мазнини. Палета може да се направи и ръчно от лист от неръждаема стомана.

монтаж

От вътрешната страна на тръбата свързваме ъглите по дължина, така че те са малко по-високи от линията на диаметъра. Те трябва да са по-къси от общата дължина от 3-4 см от двете страни. Това е ръководство за скарата и палета. Следващата стъпка е да се приготви една страна наоколо, изрязана от лист метал. Другата страна ще служи като врата. Там е необходимо да се заваряват контур, а за нея - 2-ри кръг, дръжка и кука за затваряне на вратата.

На заваръчния шев се заваряват две секции от ъглите, които ще запазят устройството да не се преобърне. По този начин единицата, сглобена със собствените ни ръце, е готова.

Това е важно. Вратата не трябва да се залепва напълно, оставяйки възможност за много леко движение на въздуха.

Портативен пушене

Преносим уют за закачливи рибари, които обичат да се хранят вкусно, също така просто се събират. Можете да го направите по два начина. Малка разлика в материалите и техниката, инструментите са все още едни и същи.

Вариант 1

  • тръба (диаметър не по-малък от 377 mm);
  • 2 бримки;
  • метални ъгли;
  • 2 дръжки;
  • 2 заключващи брави;
  • 2 листа метал (със страни не по-малки от диаметъра на цилиндъра на пушенето).

монтаж



Дължината на парче, направено от собствените си ръце, е ограничено само от въображение. Двете дупки се приготвят. Изрежете вратата. За тази цел поставете получения цилиндър хоризонтално. Начертаваме надлъжна линия, която не се простира до краищата с 10-15 см. Успоредно с това провеждаме и втора, на разстояние 1/3 от периметъра на изделието. Ние ги свързваме с напречни линии и изрязваме получения правоъгълник с българин. Свързваме парчетата с шарнирното тяло. Вътре, надлъжно заварени ъгли, не забравяйте да оставите празнини между палета и крайните стени за циркулацията на дим. Закрепваме ключалките и останалата част от дрехите. Войла, пушенето е готово.

Препоръчваме: Туристическа пушачка със собствени ръце

Такъв дизайн може да се постави върху плоски камъни, тухли или дъгообразни опори за размножаване под него.

Водещите ъгли не само са закрепени със заваръчна машина, но могат да бъдат поставени и върху нитове.

Вариант 2

От предишната версия изключваме брави и бримки, добавяме метална лента (широчина не по-малка от 5 см). В останалата част също.

монтаж

Както и в предишната версия, тя е дълга, зависи само от вашите желания. Първата точка, в която фиксираме ъглите, е описана в опция # 1. От външната страна, приблизително в средата, поставете дръжката. След това се приготвя една страна "кръгла". На втория "kruglyash" около периметъра металната лента е заварена с очакванията, че тя ще бъде здраво закрепена към тръбата. Това ще бъде вратата, тя естествено, точно в средата е прикрепена писалка. На дъното изсипваме дървени стърготини или чипове, поставяме рибата, затваряме я. Остава да се разтваря огънят и да изчакате до края на процеса на пушене. В това устройство, направено на ръка, продуктите се приготвят от 40 минути до час и половина.

Цилиндрична пушечна камера

Цилиндрична пушечна камера

Вертикална пушене

Има хора, които предпочитат вертикални структури, но дори и така, пушенето бързо и лесно се сглобява на ръка. Разликата между вертикалните структури е, че в тях могат да се поставят няколко решетки и се изисква само една табла за събиране на мазнини. В този случай, целият фокус в диаметъра, колкото по-голям е - толкова по-широки са решетките за пушене, съответно повече продукти (риба, птици, месо) могат да се поставят наведнъж. Има вертикална опушителна камера със същите инструменти като хоризонталната.

материали

  • тръба (диаметър не по-малък от 426 мм);
  • дръжката;
  • метална лента (широчина не по-малка от 5 см);
  • фитинги;
  • метални ъгли;
  • тръба 10 см (малка, за комин);
  • 2 листа метал (със страни не по-малки от диаметъра на детайла).

монтаж

Brew "кръгли" от едната страна на тръбата, металът трябва да бъде дебел, в противен случай тя бързо ще изгори - това ще бъде дъното. На втория "kruglyash" ние заваряваме панделката, така че тя ще бъде гъсто положена - тя ще бъде капак. В капака направете дупка под комина, не забравяйте за дръжката. Огъваме армировката с буквата P, така че тази "буква" да се впише в тръбата. Такива "букви" трябва да бъдат две и те трябва да бъдат залепени един към друг, като първо се пресичат. В местата за фиксиране на решетките към фитингите, заваряйте ъглите, за да осигурите стабилност. Ние поставихме цялата тази конструкция в помещение за пушене.

Разстоянието между решетките на височина не трябва да е по-малко от 20 см, в противен случай продуктите ще бъдат слабо пушени.

До дъното ние заваряваме ъглите - това ще бъдат краката. Вярно е, че вместо метални ъгли можете да използвате тухли, това е колкото искате. Също така, вместо капака може да се използва гъста лента, след като се овлажни. Както се оказа, не е толкова трудно да се събере една пушеща камера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Уют със собствените си ръце от газовата бутилкаУют със собствените си ръце от газовата бутилка
Как да си направим барбекюКак да си направим барбекю
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Как да си направим мека мебел за барбекюКак да си направим мека мебел за барбекю
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Как да се изгради един тухла бризьорКак да се изгради един тухла бризьор
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
» » Уют от парче тръба
© 2021 BggeHat.com