Печка за шиш кебап със собствени ръце

С настъпването на сезон "Дача" трябва да се обърне специално внимание на мястото за отлично изпращане на време и почивка, а именно организирането на барбекю или шистов кебап. Заслужава да се отбележи, че е най-добре да направите шиш кебап със собствените си ръце, за да го направите възможно най-удобен и икономичен. Първо, трябва да имате предвид всички възможности за фурна за барбекю и пушач за шиш кебап. От само себе си се разбира, че те сериозно се различават както в цената, така и в материалите и характеристиките.

Най-простите и най-евтините варианти могат да се нарекат сглобяеми и преносими фурнири. Можете да ги купите в почти всеки магазин на сравнително ниска цена, но техният експлоатационен живот оставя много да се желае. По правило това е максимум няколко години. Преимуществата на такива пещи могат да се нарекат маневреност и способността лесно да ги вземат със себе си в езерото или в гората. (Виж също: Фурната в двора със собствени ръце)

В същата категория мангал можете да включите и чугунени структури. Въпреки това, чугунните фрези имат свои специфични характеристики. Така че теглото им не позволява да се вземат с тях на пътувания. Обаче такъв брезар може да се превърне в истинска декорация на обекта, а дълготрайността на метала ще позволи да се използват не само за десетилетия, но и за векове.

Отделно, заслужава да се обмислят и американски модели барбекю грили. Особеността на това за традиционно барбекю те на практика не са предназначени, обаче, се отличава с дизайн в пещ барбекю дава възможност да се подготвят не само риба или месо, но и зеленчуци и пълнозърнести някои прости ястия от традиционната американска кухня. В допълнение, световно известен с френски печки камини.

Следват стационарни печки за барбекю. Тук собственикът има право да прави каквото желае душата му. Материалът може да варира, както и дизайнът. Във фурната за барбекю могат да се включат елементи от руската печка, освен това те могат да наподобяват печки на камини или дори tandyr. В допълнение към стандартното място за шишове шишове могат да бъдат оборудвани с място за пушене, както и уреди за готвене пилаф, зърнени храни и супи по стари рецепти. Тъй като тези модели са тухлени или каменни, той не се страхува от огън или топлина и може да служи за много десетилетия. (Виж също: Мангал-камина със собствени ръце)

Печка на улицата


Избор на местоположение и материали


Преди да започнете строителството, трябва сериозно да обмислите избора на място за бъдеща пушечна камера. Тя трябва да бъде удобно разположена както по отношение на къщата, така и по отношение на дървесината или резервоарите с резерви от въглища, тъй като тези устройства са не само полезни, но и опасни, но не и домашни камини на чешки печки. Важно е да помните за пожарната безопасност, както и да не забравите за близките електропроводи, подземни кабели и тръбопроводи и много други.

Не забравяйте за съседите, които могат да страдат от дима, който отива в тяхна посока. Това е, което трябва да се вземе под внимание, че вятърът се изправи на мястото на предложената конструкция на пещ-скара, също така е важно, защото това е огън и жар могат да се разпространяват от вятъра, с последици под формата на огън. Топлина и дим от фурната може да увреди на зелените площи, като например дървета и храсти, така че сложи пещ въглища в близост до тях просто не прави никакъв смисъл, освен разпространение на короната над барбекюто отново напомня за пожарна безопасност градина сайт.

Отговорно трябва да се обърнете към избора на материал. Това зависи не само от издръжливостта на пещта, но и от нейната производителност. Така че, когато се използва лош материал, ще се изисква много повече гориво за необходимото затопляне на зоната за директно готвене на шиш кебап и ще се охлади много по-бързо. Аспектът на устойчивостта на камък или тухла на температурните различия също е важен. Лош материал може да пропусне, поради нагряването на пещта за барбекю, например за новата година или ако внезапен дъжд ще запълни отопляемата пещ. Обаче всичко се решава не само от камък или тухла. (Виж също: Карта на сайта 2)

Металът, използван при производството на пещта за барбекю, също е изключително важен. По-добре е да плащате и да купувате качествен продукт, отколкото да разглобявате фурната за кебап, защото металните части са изгнили през зимата. Предимство често се дава на фалшиви продукти или части от пещ, изработена от чугун. Разбира се, теглото и цената, която те са подходящи, но и качеството на отлично ниво.



Фурна за шиш кебап


Определяне на размерите на пещта и нейното разположение


След избора на местоположението и материала си струва да се разгледат размерите на пещта и нейното устройство. Тук всичко зависи от желанията и финансовите възможности на собственика, както винаги. Възможно е да се направи малък-pechechku барбекю изключително за готвене на месо за шишчета, и можете да се създаде набор от главния готвач - фурна, в която можете да си приготвите почти всяко ястие от традиционни кухни, тунел пещ може да се приема като модел. Размерите често се основават на практическите възможности на собственика на обекта да разпредели точното парче земя за фурна.

Като приблизителен и оптимален размер можете да се придържате към следните показатели:



  1. Ширината на перото е 35 см;

  2. Дължината на фурната е 100 см;

  3. Височината на печката е 100 см;

  4. Широчината на барбекю е 550 см;

  5. Дълбочината на фрезата е 13 см;


Такива индикатори се изчисляват въз основа на дължината на шишчето и на оптималното му количество върху фурната. Разбира се, това, което е да се готви перфектния шиш кебап, използвайки 10 шишове, е много трудно. Въглищният слой в пещта с такива параметри трябва да заема около 3 см, което ще е достатъчно, за да готвите месо в дълбочина 13 сантиметра. (Виж също: Фурна за самоизгаряне)

Устройството на пещта, когато взема решение да го създаде в съответствие с максималните размери, трябва да бъде измислено изключително внимателно и внимателно. Изглежда, че една проста задача в крайна сметка може да се окаже кошмар за собственика на печката. До този момент, хората са легенди за Pechnikov в отмъщение наказва собствениците на пещи за алчността на дизайна на пещите. Те се състои в "яде" безброй дърво с изключително ниска мощност топлина, и страшно звучи комини, плаши собствениците през нощта.

Фурна за грил

Основното внимание при проектирането на пещта трябва да се даде на аспиратора, особено ако устройството е подобно на фурната Kalita и служи за загряване на помещението. Това придобива особено важно значение, като се има предвид, че въглеродният окис може лесно да превърне забавното пътуване до дача в една толкова интересна комуникация с лекарите. Въпреки това, дори при ниска концентрация на въглероден оксид, лошата екстракция значително усложнява процеса на готвене на месо или риба, тъй като огънят и топлината просто не натрупват достатъчно сила. Когато се работи по проектирането на пещта, също така е необходимо да се вземат под внимание такива подробности като място за котел и саксии за готвене на пилаф, супа или овесена каша.

Отделно можете да симулирате отделение за печене на собствен хляб, така че в дома да се появи фурна за хляб. От само себе си се разбира, че такива отделения на фурната за барбекю ще се различават много от традиционните специализирани складове с месо. Необходимо е да се мисли и системата за снабдяване с гориво и отстраняване на пепелта, за да не се напълват с дървени стърготини или въглен, които се приготвят върху фурна с дървени въглища. Почистването на пещта също трябва да бъде изработено, така че този процес да не усложнява живота на неговите собственици. (Виж също: Пещ за собствени ръце на дача)


Изграждане на пещта


Подобно на всеки друг бизнес, фурната с кебап изисква поетапен подход към нейната ерекция.



  • Преди всичко е необходимо да изкопаете дълбочина от 25 сантиметра от канавката и се препоръчва да направите това с байонетна лопата - това ще предотврати изхвърлянето на ръбовете.

  • Вторият етап включва поставянето на два 10 мм пръта в диаметър, след което каналът е 15 см. Бетониран. В този случай земните стени действат като кофраж. По време на периода на сушене можете да се отпуснете малко или да подготвите материали, както и да се запознаете с това, как да конвертирате фурната в камина.


Печка в камината



  • Съответните блокове могат да се използват като стени на основата за тиган. Независимо от това, тяхното полагане се извършва с малки офсетни стави, докато конструктивната козирка трябва да се използва по цялата конструкция. Устройството на вихъра предполага наличието на 3 отделения, две от които са за дърва за огрев, а третото - може да се използва като шкаф. Клетъчните блокове служат за полагане на горната част на опората.

  • Бетонът действа като материал на хоризонталната основа на шлауха, а заварената подсилваща мрежа е рамката. Последният елемент трябва да се фиксира с хоросан върху основата и да се поставят върху него огнеупорни тухли с офсетни стави.

  • Полагането на тухлени стени се прави с изчисляването на инсталацията на барбекю решетка в три версии, защото пещта действа като печка и не се превръща в пещ Arina камина за отопление. Тази процедура включва между втората тухлена редица и третата оставяща жлебове. Като стена върху тухли могат да се използват и клетъчни блокове, осигуряващи огнеупорна смес.

  • Монтажът на тръбата трябва да се извърши с леко стесняване в горната част, докато мрежовите блокове продължават да действат като материал. Горната част на тръбата е покрита с галванизирана желязо четири колони тухли.

  • Не е излишно да се грижим за балдахина, който затваря фурната от времето, но не пека камината на Корсика, инсталирана у дома. Дървесината, от която ще бъде построен покривът, задължително трябва да бъде подложена на лечение с антисептик. Не монтирайте стените и покрива на кожуха по-малко от 160 см, в сравнение с фрезата.


По-лесно е да се използва беседка като балдахин, тъй като вътрешният интериор е налице, а покривът със стените вече е сглобен. Важно правило е да се избягват строежи, с повишена активност на подземните води, могат да повредят пещта. Ако няма опции, тогава премахването на повишената влажност може да се дължи на използването на филм, поставен на 6 слоя върху бетон. В този случай, тъй като основата на печката ще действа десет сантиметра дълбочина, напълнена с пясък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Фурни за барбекю със собствени ръцеФурни за барбекю със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Външни печкиВъншни печки
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
» » Печка за шиш кебап със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com