Външни печки

Камина или печка в селска къща вече е незаменим атрибут на подобрение в дома. Камината играе по-декоративна роля в интериора, а печката се използва като нагревател и готвене. Много от тях предпочитат да комбинират отоплението с печка с декоративна функция на камината в едно устройство - фурна с камина.

По правило камините или печките се нагряват през студения сезон. И през лятото, за да загрее фурна в къщата за готвене, ако няма ток или газ, не е много приятно. Постъпленията се получават от печки на открито, които се монтират под козирка, на верандата, в лятната кухня или на открито. Има и такива, които използват елементарни устройства при подготовката на шиш кебап или барбекю под формата на тухли около огъня. Такова примитивно устройство е неудобно и нефункционално. (Виж също: Пещи за дома от собствени ръце)


Видове печки на открито


В зависимост от предпочитанията на собствениците, уличната пещ може да създава различни варианти и дизайн. Някои създават цял ​​комплекс на улицата, който е многофункционален и изглежда като архитектурна структура. Такива проекти включват способността да се подготвят различни видове храна, като се започне с барбекю и кебап, като се завърши с печене на хляб. Комплексът може да включва работно място за предварителна подготовка на продукти, мивка, отделения за съхранение на кухненски прибори и други.

Можете да построите руска печка на улицата. Отличителна черта на такава печка от дом ще бъде допълнителната изолация на страничните стени. В такава печка можете да приготвяте всяко ястие: задушено, печено, пушено, варено и т.н. Както в домашна руска фурна, можете да печете пайове или хляб.

За любителите на азиатската кухня можете да инсталирате танго. От класиците, тя ще се различава само в присъствието на пушек и комин. Храната се приготвя в гърлото на тандера, където можете да поставите котел, тигани или саксии. (Виж също: Външни камини)

Сега е станало модерно да се инсталира камина в провинцията в селски къщи. Те са предназначени за готвене на улицата. Те могат да изпържат шиш кебап, барбекю, дим или пекат. В комбинация с котлона, печките с камина на открито ви позволяват да приготвяте всяка чиния.

Камина-камина на улицата

Някои смятат, че инсталирането на улична печка на нейния обект е прерогатив на богатите. Всъщност можете да разгледате бюджетните опции. Ако няма възможност да се разпореди полагане на пещта на специалисти или да се закупи готова фурна, то може да се постави самостоятелно.


Уличните печки със собствени ръце


За да направите себе си улична фурна, трябва да определите нейното местоположение, размер и функционалност. Препоръчително е да изучавате специална литература, да купувате материали и да започнете работа. (Виж също: Барбекю фурна със собствени ръце)

Направете вихрани пещи от огнеупорни тухли или газобетон. Този материал има способността да издържа на високи температури. Изборът на материал зависи от предпочитанията на собствениците. Тухлената пещ е по-привлекателна и не изисква допълнително облицоване, в сравнение с печката от газобетон. Нека да разгледаме основните етапи на изграждането на тухлена фурна.



  1. Мястото за подбор е първият етап от работата.


Външната фурна трябва да се намира близо до мястото за почивка. Конструкцията се препоръчва да бъде инсталирана на обратната страна, така че посоката на дима да е от другата страна на къщата. Изберете място по-добре от храсти, дървета и запалими предмети и материали. След изграждането на площадката павета или естествен камък, ако фурната ще бъде разположена на обекта. За тъмното време на деня е желателно да се осигури осветление.



  1. Началото на строителството е вторият етап от работата.


Всяка работа включва изготвянето на ясен план. Все още има нужда от правилен дизайн, който да показва всички елементи и избрания размер. След отчитане и избор на необходимия материал и покупката му, инструментите се подготвят за работа: ниво, лопатка, мистрия и найлонов шнур за маркиране. (Виж също: Улична камина със собствени ръце)

Използвани материали:



  • тухли (огнеупорни и облицовъчни);

  • глина;

  • цимент;

  • пясък;

  • врата за камина и пепелници;

  • в панела за готвене.


Улична фурна със собствени ръце

Използвайте само най-качествените тухли, за вътрешността на пещта можете да използвате добре почистена втора ръка. Глиненият разтвор за зидария трябва да бъде подготвен два до три дни преди началото на строителството. Мастната глина трябва да се смесва с пясък. Всички компоненти на сместа са опитни майстори на пещи. Готовата смес трябва да бъде хомогенна и пластмасова.



  1. Поставянето на основите е третият етап от работата.


На този етап се полага основата. Той трябва да бъде силен и силен! Така че под действието на подпочвените води структурата е служила дълго време и е удоволствие на собствениците си, бетонната възглавница, подсилена с армировка.

Преди началото на полагането на основата, се издига отвор за размерите на фурната, по ръба, върху който се прави дървена форма, и се излива от бетон с помощта на подсилваща клетка. За конкретно използване на цимент, пясък и натрошен камък (съотношение 1: 2: 2). Бетонната трошачка или трохите от тухли могат да заменят развалините. Когато работи в жегата на бетона бързо изсъхва, така че за силата си и да се предотврати напукване, тя се полива. (Виж също: Пещ от чугун за пещ)



  1. Зидането е четвъртият етап от работата.




След като основата изсъхне, тя трябва да бъде покрита с хидроизолационен материал. След започване на директна конструкция на пещта. За да предоставите пакета, поставете първата тухла, а след това половината или ¾ от парчето. Вторият ред може да бъде подреден само след поставяне на първия ред. Всички редове трябва да бъдат проверени за успоредност на нивото на земята.

Вратата на ямката трябва да бъде увита с въже от азбест. Това ще служи като уплътнител. Вратата се монтира след завършване на първоначалния ред на зидарията. За по-добро фиксиране на вратите по реда се използва тел. Той трябва да се постави в жлеба в тухла. Необходимо е да се изключи докосването на експандиран метал с зидария, така че между вратата и тухла е останало малко разстояние от 10 мм.

Външна печка на камина

Тогава прасетата са инсталирани, за да блокират пепелта. По-нататъшното полагане на тухла се прави на нивото на втората врата, когато се инсталира, също помня необходимия просвет. Тухла трябва да бъде нарязана, ако нивото е превишено.

Панелът е поставен за готвене или загряване на храна. Панелът може да бъде под формата на каменна плоча или метал.



  1. Коминът е петият етап от работата.


Монтажът на комина започва от фурната. За лесна инсталация и дълготрайност е възможно да се използва модулен комин. Изолирането на фуги между модулите се извършва с помощта на топлоустойчиви уплътнители или скоби.


Облицовка на камина


В името на икономиката, много предпочитат да построят градинска пещ от газобетон. Външно, такава печка не е привлекателна, затова е желателно да се използва облицовка. Облицовката е направена за камини от тухли и други материали за даване на естетика, поддържане на стила на дизайна на къщата или градината.

Има много разновидности на облицовката. Основният облицовъчен материал е камък с естествен произход: мрамор, гранит, оникс, травертин и други. Бюджетният вариант на облицовката е естествен камък под формата на шисти, пясъчник, варовик, който може да се комбинира с други видове декорация.

Лидерът в света за производството на облицовки е BellaItalia. Производството на това дружество използва мрамор от 15 вида, който се добива в западни страни. Каменните облицовки Bella Italia имат своя особеност: производството на бичен мрамор.

Облицовъчния камък BellaItalia е надежден благодарение на прост висококачествен монтаж. Лекото тегло на тази облицовка го прави силна. Камината на открито ще изглежда страхотно с облицовката от бичен мрамор.

Външна печка с камина

Прекрасно допълнение към дизайна на всяка камина ще бъде часовника с камина. Часовникът на камината дава стабилност на живота, нейното измерение, дава елегантност на всеки интериор.

Голямата популярност спечели камкорския часовник Hermle, немска фирма. Часовникът е изработен от здрави материали, които могат да издържат на високи температури. Качеството и надеждността на часовниците позволиха на Hermle да заеме специално място в часовникарската индустрия. Обхватът на продуктите на Hermle е много широк, както в произвежданите часовници, така и в ценовия диапазон. Всеки може да избере за себе си подходящ часовник със стил, ум и цена.


Камини и печки Tulikivi


Голямо разпространение в целия свят получи печки и камини, произведени от финландската компания Tulikivi. Тази компания се занимава с производство на печка отопление от 1979 г. насам и сега е твърдо на място на пазара. Основният материал за производството на камини и пещи на Tulikivi е талкомагнезит. Това е естествен камък с вулканичен произход.

Основните предимства на този камък са екологичната съвместимост и липсата на радиационен фон, който е присъщ на мрамор или гранит. Телкомагнезитът притежава свойството на натрупване на топлина, което го отличава с предимство и от други материали за пещи и камини. В допълнение към топлинната мощност този камък има висока топлопроводимост. Комбинацията от тези качества в камината или в пещта Tulikivi допринася за бързото нагряване след разпалването и дългото охлаждане.

Разнообразие от видове печки и камини Tulikivi ви позволява да изберете най-подходящия за вашия дом вариант. Камините с печка и плот са станали популярни. Такава фурна-камина Tulikivi може да се използва на улицата за готвене и отопление в хладните вечери.

Уличните печки помагат не само да ядат здравословна храна на свеж въздух, но и да създават топлина и комфорт в градината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Какво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройстваКакво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройства
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
» » Външни печки
© 2021 BggeHat.com