Камина в страната със собствени ръце

Разположението на камините в дачата е много интересно за тези, които искат да създадат стилен и уютен домашен топлинен център. Сред другите неща, камината в дача със собствените си ръце е практичен елемент от интериора, който не само затопля стаята, но и образът на проспериращ и богат човек. Трудно е да се изгради сама камина, тъй като е необходимо познаване на тънкостите и технологията на строителството.

Предимствата на тази отоплителна система са много, но за да ги реализираме напълно, трябва да се извършат няколко подготвителни операции и всичко трябва да бъде правилно проектирано. В същото време трябва да се оценят техните възможности, строителни умения, финансови ресурси и др. Вероятно най-оптималната опция може да бъде не само камина, но печка за камина за дача с функции за отопление и готвене. (Виж също: Проста камина със собствените си ръце)

камина за лятна резиденция


Видове камини за вили


Обикновено изборът на вида камина за дача трябва да бъде направен на етапа на проектиране на селската къща. Това значително ще улесни всички монтажни работи и изборът в този случай ще бъде по-широк. В допълнение към това, по време на строителството на сградата, инсталирането на комина, дизайнът и формата на камината са незабавно положени. Всичко това ще ви позволи незабавно да решите различни проблеми, свързани с монтажа, както и да осигурите достатъчно сцепление, голямо разсейване на топлината и достатъчно висока ефективност.

Преди всичко трябва да определите вида на устройството: класическа камина, електрическа или газова пещ, камина или био камина. Добра възможност за селска къща може да бъде печка за камина в страната. Камината може да бъде отворена и затворена. Първият вариант е класически тип камини. Въпреки това, директният контакт с огнището изисква спазване на по-високи условия на пожарна безопасност и солиден комин. Обикновено такива камини се инсталират в специална стая или зона.

Камини или печки-камини се отличават с това, че директният контакт с огъня се елиминира чрез поставяне на врата, обикновено изработена от топлоустойчиво стъкло. Камината може да бъде дърва, газ или биогориво. (Виж също: Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце)


Камина с камина за лятна резиденция


Въз основа на условията на селската къща, където се изисква бързо отопление на малка стая, добър вариант може да бъде чугунена печка-камина за даване. Такива устройства могат да бъдат с различни модификации, едноканални (класически) под формата на печки-бургери или двуканални с възможност за отопление и готвене. По този начин пещните камини могат да бъдат класифицирани в три типа:



  • Отопление. Чугунени изделия с бързо и добро отопление. Те са достатъчно компактни, съхраняват топлина за дълго време и лесно се монтират.

  • Отопление и готвене. Те се различават от първия тип готвене. Двуканалните печки-камини за вили са идеална възможност, особено при отсъствие на електричество и газ.
  • (Виж също: Кухнята на Буглерън собствените си ръце)
  • Камини фурна. Оптимална комбинация от предимствата на 2 устройства. В същото време те затоплят стаята по-бързо от класическата камина.


AX печки за огъня


Сред многобройните модели печки-камини на руския пазар са устройства на марката AVX с ефективност до 80. Не е трудно да се оборудва такава камина в дача със собствените си ръце.

Печките AVH са оборудвани със специални топлообменници, които осигуряват отопление на голяма площ. Принципът на действие на тези устройства се основава на метода на конвекция, който осигурява бързо загряване. Камините AVH са изработени от няколко вида: (Виж също: Градинска камина със собствени ръце)



  • Класически камини.

  • Печки с камина - камини.

  • Стоманени фурни-камини.


Структурно, AIH камини се състоят от socc, firebox и външни облицовки. Плотът може да бъде изработен от керамика, чугун или керемиди.

Като облицовка се използва специален тип огнеупорна керемида, която се произвежда в Словакия. Плочките са устойчиви на резки температурни промени и натрупват добра топлина.

Пещта AVK може да бъде стомана, чугун или комбинирана (стомана и чугун).

Предимства на AHK печки:



  • Висока ефективност.

  • Уникален дизайн.

  • Лесна и лесна инсталация.

  • Двойно изгаряне на газове.

  • Регулиране на интензивността на изгаряне.


Пещ за камина за лятна резиденция


Обзавеждането на камината позволява комбиниране на предимствата на 2 устройства в едно цяло. Инсталирайте пещ с камина в страната, по наше мнение, може да бъде най-оптималната възможност за селски къщи. Следователно, по-долу ще разгледаме характеристиките на различните видове печки-камини за вили. (Виж също: Топлообменник за фурната със собствени ръце)



Тухлени печки-камини. Това устройство има формата на печка, комбинирана с камина, която е монтирана на обща основа и е свързана с един комин. Пещта-камина може да бъде както отопление, така и готвене-отопление. Камините и пещите се отделят отделно, но тези процедури също могат да се комбинират. Този дизайн избягва необходимостта от инсталиране на двуканален тръбопровод или тръба с голям диаметър.

Пещ камина Кузнецова. В сърцето на тази пещ е уникалната горивна система, разработена от Кузнецов. Горивото изгаря в специална качулка, което осигурява оптимално използване на топлинната енергия. Тази система позволява образуването на няколко топлинни генератора с различен капацитет. В аспиратора се монтират пещи за пещи и се свързват в една схема с т.нар. суха ширина на шева не повече от 3 см. Видът гориво и дизайнът на огъня може да са различни.

Основните предимства на тази пещ са, че топлината може да се съхранява на закрито през деня и също така, че се постига висока топлинна мощност с минимално количество гориво.

Пещ камина Bugleran е стоманен външен корпус, в който са оборудвани: резервоар за вода, пещ и отделение за камъни. Корпусът е изработен от листова устойчива стомана 0.2-0.3 см, а пещта, съответно: 0.5 мм. Външната част на корпуса е покрита с топлоустойчива боя. Обикновено тези устройства се използват в бани и сауни, но има модели за отопление на помещенията, както и за готвене с плочки.


Препоръки за изграждане на лятна камина със собствени ръце


След като сте направили избор в полза на един или друг вид, можете да започнете да оборудвате лятна камина със собствените си ръце. Ако възнамерявате да купите готова камина или фурна, тогава няма да има почти никакви проблеми с инсталацията. Това е друг въпрос, ако решите да изградите всичко сами. Поставянето на камина или печката със собствените си ръце може да спести много пари, при условие че има поне минимални знания и умения.

За да се даде основа за камината уреждане на дълбочина най-малко 60 см. Ако една селска къща етажа, дълбочината трябва да бъде 80-110 см. Това не е подходящ за връзване на основите на камина с обща основа дизайн къща, тя е по-добре да изпълняват самостоятелно.

Леко структури на камини, като правило, са монтирани на тухлена основа. Тухлите по този начин се намират в 4-6 реда, на ръба. Като свързващ елемент се използва силен цимент (M400 и по-висок).

За масивни и масивни камини се препоръчва използването на желеобразна основа, допълнително подсилена с армировка. За изграждането на такава основа, течен бетон се използва с чакъл пълнеж, тухли чипове и т.н.

Първо трябва да направите кофраж. Дъното и стените на кофража трябва да бъдат покрити с рубероид, за да се предпазят от влага. Смесите от покривен филц са покрити с битум. Долната част на основата е покрита с лек слой от експандирана глина.

Горната част на основата е направена на ниво 10-20 см под нивото на пода, а след това глиненият разтвор се полага на нивото на пода. След изграждането на основата е необходимо да се даде време за изсушаване в рамките на една седмица.

Камина в страната със собствени ръце


Основните точки на камината.


За да се намали загубата на топлина, стените на комина трябва да бъдат направени по по-дебел начин. Вътрешната стена на тръбата може да бъде подредена в една тухла. И извън стените тръбата е разположена в 1.5-2.0 тухли. Оптималното напречно сечение за комин е съотношението между диаметъра и дължината: 1/10 - 1/15. За висококачествени комини трябва да се използват керамични или железни тръби. Извън сградата коминът трябва да бъде изолиран. Добър течение се осигурява от комини с височина не по-малка от 5-7 метра.

Предната стена на секцията за дим, като правило, се издига и гъсто се съединява с комина. Задната стена е строго вертикална, с прехода към комина.

Амортисьорът в комина е инсталиран на разстояние най-малко 20-30 см от отвора на пещта и на около 2 м от пода.


Пример за малка тухлена пещ



  • За малка пещ не е необходимо да се обособява отделна основа. Достатъчно е да подсилите пода, да поставите рубероид, водоустойчив или пергамент.

  • Изсипете сух пясък с дебелина 1 см.

  • На изравненият пясък лежа слой от тухли. Много е важно подравняването на слоя да е с ниво.

  • Отгоре на тухли, за да сложат слой от глина и да се създаде врата пепел. Вратата трябва да бъде увита с азбестова шнура и за предпочитане с картон, след навлажняване. Вратата трябва да бъде фиксирана с тел.

  • Поставяме втория слой тухли.

  • Третият ред тухли е направен от половинки.

  • На третия слой тухли, решетката се поставя върху пепелника.

  • Четвъртият ред тухли е разположен на ръба. За вътрешните прегради в комина е необходимо да се правят щандове. Гърбът на печката е направен без глина с тухлени изпъкналости навън (тухли).

  • Вратата е предварително опакована с навит шнур от азбест, след това фиксирана с тел и две тухли.

  • Ние лежехме на петия ред тухли.

  • Шестият слой се поставя на ръба, а стените на комина се избърсват с парцал.

  • Седмият слой от тухли е плосък. В този случай тухлите на задната стена се полагат на ръба.

  • Осмият ред трябва да затвори вратата на пещта и да бъде завършен над пещта с две тухли.

  • Над пещта е монтирана скосена тухла, за да придвижи пламъка към центъра на плота.

  • Деветия слой от тухли се подрежда с леко отместване към задната стена. Преди това е поставена навлажнена азбестова шнура, за да се осигури плътност между повърхността на готвене и тухла.

  • От десетия ред започва образуването на комина, който постепенно трябва да се разшири до задната стена. Комин от желязо може да бъде направен от закрепваем или опакован тип. Опакованата тухлена тръба може да доведе до промяна в центъра на тежестта.

  • На 11-тия ред е необходимо да се монтира болт, който да се запечата с азбестов кабел.

  • Коминът е съединен с лека метална тръба. Ако тръбата се отклони отстрани, трябва да се осигури припокриване на три слоя тухла.

  • След това извадете нокаутските тухли и почистете комина.

  • След това правим обзавеждането на пещта навън (гипс или варовик).

  • Преди камината създадохме лист за префектиране.


След завършване на всяка работа е необходимо да изсушавате фурната за една седмица. Първоначално се препоръчва пещта да бъде направена от дървени стърготини или хартия. И след втвърдяване можете да продължите с дърва за огрев.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини с параКамини с пара
Как да поставите камина самиКак да поставите камина сами
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
» » Камина в страната със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com