Камина-камина със собствени ръце

Направете вашия апартамент или частен дом уютен и топъл по различни начини, а един от тях включва изграждането на печка в сграда. Камините, печките и камините са разпространени по целия свят от най-ранните времена, а днес тенденцията да се изграждат тези красиви и полезни интериорни елементи отново набира скорост.

Пещ-камина - това е един от видовете съоръжения за отопление и готвене. В пещта камина тези две функции успешно се съчетават, поради това, което е много често срещано в селските къщи. Освен това модерните инсталации за печки могат лесно да бъдат декорирани с декоративни камъни, плочки и други материали. Това ви позволява да превърнете такава полезна структура в напълно уникална мебел. (Виж също: Мазилка за пещи и камини)

Камината може да бъде закупена в специален магазин и поверена на инсталацията от професионалисти. Сега има много добри производители на печки и камини. Въпреки това, ако е желателно, възможно е тази структура да стане независимо.

печка


Какво е камина печка


Много хора, които за пръв път чуват за възможността да построят фурна за камини, си задават въпроса: защо трябва да положите допълнителни усилия, за да изградите такава инсталация? Само защото камината комбинира елементите на печката и камината:



  • Може да се отоплява, приготвя се храна;

  • Ако желаете, структурата може просто да изпълнява естетическа функция - едва ли някой ще бъде неприятно да гледа горещите пламъци, танци буквално на половин метър и леко топли дори и в най-грозните вечери.
  • (Виж също: Декориране на камини със собствените си ръце)

В допълнение към посочените по-горе предимства може да се подчертае и следното:



  • Способността да се пести енергия и по този начин да се намалят разходите за газ и електричество. Особено подходящо е в селските къщи, където с помощта на печка на камина можете да откажете други видове отопление и готвене. В крайна сметка, по много начини, постепенно се придвижваме към енергоспестяващи режими (крушки, електроцентрали за дома, кладенци и кладенци).


За да могат функциите на две различни конструкции да бъдат комбинирани в една инсталация без проблеми, в камината са предвидени два режима на пещ:



  • камина режим. В това състояние димът се издига в специална кутия за дим и се придвижва към издигащия се канал (разположен в задната част на конструкцията). Когато отворът е отворен, димът влиза свободно в тръбата и излиза навън. В този случай самата пещ не се нагрява;
  • (Виж също: Каква печка камина да избирате)
  • режим на пещ. В този режим димът не прониква през един, а през другите два изхода (те се намират от всяка страна) и се придвижва към низходящите канали. Те са свързани по-долу под камината и са свързани към канала за камината, чрез който се изпуска димът и излиза. Пещта се нагрява.


Почистването на камината трябва да се извършва редовно. Саждите се натрупват под камината - и на това място се осигурява винаги специална врата, която се отваря, когато е необходимо да се премахнат саждите и пепелта.

Пещ камина - успешна комбинация в една инсталация на различни функции. Особено благоприятно е да се изгради пещ с камина в къщи, където собствениците не живеят постоянно: камината ще позволи помещението да се затопли много бързо и печката ще запази топлината за дълго време. (Виж също: Топлообменник за фурната със собствени ръце)

Ако решите да построите камина с вашите ръце, ви препоръчваме да се запознаете със списъка от материали, които ще бъдат необходими за това.


Материали за направата на тухлена пещ-камина със собствените си ръце


Ще ви е необходимо голямо разнообразие от материали за такива дейности, като изграждането на фундамент, пещ и камина.



За фондацията, от която се нуждаете:



  • цимент;

  • пясък;

  • голям натрошен камък;

  • развалинни камъни;

  • борда;

  • фитинги;

  • пиле, нокти, чук.


За основаването на фондацията ще са необходими около 50 кг цимент, 100 кг пясък и толкова много останки. Пръчката и дъската трябва да са с подходящ размер (изчисленията трябва да се правят на етапа на създаване на чертежа). За фундаментна основа, циментът и пясъкът трябва да бъдат в съотношение от 1 до 38. (Вижте също: Шведската фурна със собствените си ръце)

За камината с камината ще са необходими:



  • Огнеупорни тухли (както за строителството, така и за тръбите);

  • глина;

  • пресяван пясък;

  • решетка за скара;

  • дим клапа;

  • мрежова топография;

  • Камина;

  • прозрачна огнеупорна врата;

  • бойлер;

  • инструменти: контейнер, в който ще се смесва пясък и глина, мистрия, лебедка, нивелир, чук, оребло, пикак.


С броя на тухлите също трябва да се определи на етапа на създаване на чертежа. Глина е достатъчно 40 кг (на 100 тухли), пясък най-малко 20 кг в същото изчисление.


Етапи на работа


Първият етап.


Необходимо е да се определи къде да се постави камината. Моля, обърнете внимание, че на това място ще премине стационарен комин. След това трябва да подготвите рисунка за камината, за да създадете структура върху нея.


Вторият етап.


Необходимо е да се провери качеството на всички материали, закупени за изграждане на печка камина със собствени ръце. Така че тухлите не трябва да имат пукнатини (те ще бъдат полезни, когато имате нужда от малки части от този материал), а глина може да се провери, като се приготви малко количество разтвор. Изградете колона от тухли, запечатани с разтвор, дайте около 12 часа за замразяване и след това проверете колко солиден е дизайнът.

печка-камини със собствени ръце


Третият етап.


Основата. Размерите му трябва да бъдат по-големи от предвидените размери на камината с приблизително 150 мм. Павел разбира мястото на строителството. Ако почвата е мека, ще е необходимо основата да се напълни на дълбочина (около метър). Базата е изградена както следва:



  • От дъските се приготвя кофраж, подсилването е подредено и навсякъде. Кофражът се излива с бетонова смес. Тогава друг слой армировка е облицован директно в бетона. Всичко е покрито с пластмасова обвивка.

  • Филмът се премахва след половин ден. Кофражът е частично разглобен, а точно още един кофраж е положен по същия принцип - стълбовете на мазето.

  • След действието пиедесталът на пиедестала се полага с развалинни камъни и хоросан. Всичко е покрито с филм.

  • В половин ден кофражът се демонтира и ямите се покриват с пръст. Оставяме всичко по едно и също време - и след това можете да поставите тухли.

  • Филмът се отстранява от бордюра. След това се определят ъглите на основата (с помощта на оребрена линия).


Четвъртият етап.


Когато полагате тухли, трябва да спазвате една мярка - твърде много глина ще навреди на качеството на конструкцията. Дебелината на слоя не трябва да бъде повече от 4 мм. Полагането трябва да се извърши в съответствие с дизайна и чертежите на пещта с камина.


Петият етап.


След като се постави "тялото" на конструкцията, е необходимо да се постави топлоустойчива врата, както и специален котел (в горната част на камината). Поради това конструкцията ще създаде цикъл на нагряване, необходим за отопление.


Шестият етап.


Необходимо е да се извърши контролната пещ и сушенето (няколко последователни пещи). След това можете да се занимавате с декоративна украса на камината.


Съвети за изграждане на камина печка



  • Най-внимателно оформената основа за камината. Това е основата и обещанието за качествено строителство.

  • Камината трябва да е затворена - не забравяйте!

  • Прозрачната врата за камината трябва да е огнеупорна, в противен случай няма да издържи на високи температури.

  • В процеса на полагане на тухли трябва внимателно да наблюдавате качеството не само отвън, но и отвътре. Не допускайте пролуки, пукнатини или резки от разтвора. Тези недостатъци намаляват сцеплението и допринасят за повишеното образуване на пепел и сажди.

  • При изграждането на печка и камина със собствени ръце, проверете нивото и вертикалната структура възможно най-често със собствените си ръце.

  • Имайте предвид, че мястото, където коминът минава през стената, трябва да бъде покрит с изолационен материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Видове каминиВидове камини
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Камина-камина, изработена от тухлиКамина-камина, изработена от тухли
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
» » Камина-камина със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com