Изграждане на камини от собствени ръце

Независимо от скоростта на съвременния живот, един ден в живота на човека идва, когато понякога започва да желае да може да седне до открития огън, да се отпусне, да мисли за нещо и да получи част от реалната, а не изкуствената топлина. За да направите това, хората започнаха отново да изграждат камини и печки в домовете си, както правеха всички прадеди в миналото. В апартаментите, разбира се, истинска камина не може да бъде поставена по причини на пожарна безопасност. Но в селски къщи и вили не само е възможно, но също така е необходимо да се изградят и двете камини и дори пещи, които ще носят не само естетическа функция, но също така да поемат топлинна роля. А каква наистина е камина не е обикновена фурна, чиито размери са много по-скромни, но пещта е по-отворена и по-малко дълбока. Изграждането на пещи и камини се различава малко в технологичната част, като основната разлика е в предварителните чертежи на проекта.

Изграждане на пещи и камини


Проектиране на печка или камина


По принцип, ако има някакви умения в строителния бизнес, можете сами да изготвите проект на бъдещата пещ или камина. Но е по-добре да използвате готови чертежи. Защо? Те вече са дали всички вертикални и хоризонтални участъци от бъдещия фокус, които показват местоположението на тухла във всеки ред, от първия до последния. Благодарение на тази информация е възможно да се разбере вътрешната структура на пещта. Също в завършените проекти има рисунки и фасадата на камината или печката, т.е. външният вид на обекта в процес на изграждане. Те отразяват разположението на всички части и устройства, както и необходимите характеристики на външните повърхности. След като сте определили с рисунката, върху която ще бъде построена камината, трябва да изберете място за нея. Най-добре е да използвате лицева стена или да поставите камина в ъгъла. Не можете да поставите камина или фурна близо до стената срещу прозорците - ако не са достатъчно укрепени, тогава поради специалната циркулация на въздуха, създадена от камината, ще се появят черти. Каменна камина или печка може да бъде построена извън стената, или да е прикрепена към нея или да бъде вградена в нея, ако дебелината на стените я позволява. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)


Първи стъпки


Ако има не само изграждането на камини с ръцете си, но самостоятелно приготвяне на чертежа, което трябва да знаете следните параметри, които трябва да се вземат предвид при изчисляване на проекта. Размерът на фурната трябва да съответства на обема на помещението, в което ще бъде изградена. Площта на вградената камина трябва да се отнася до обема на помещението като 1:50 или 1:70. Височината и ширината на пещта трябва да бъде 2: 3, дълбочината на пещта с височината му - от 1: 2 до 2: 3 (много важен параметър, в противен случай по-малък вложка ще одеяло стая и голям - събиране на топлина), площта на отвора на димните трябва да бъде по-малко от площта на пещта в 8-15 пъти. Коминът за средни камини трябва да е 4-5 метра висок.

Когато се изчисляват всички размери, трябва да складирате материали за изграждане на камина:



  • Червени и шлакови тухли (подходящи за полагане на камина)

  • Каменна кариера

  • Клей (в идеалния случай трябва да използвате синьо) и пясък

  • Цимент и натрошен камък

  • Клапан за дим

  • Арматурни пръти

  • решетка


Общият размер на материали, които изискват изграждане на камини, ще зависи от размера на огнището но веднага може да се каже, че минималният брой на тухли, които се изисква за работа - 300 (или 100 кг), усилващите пръти - 20 парчета, огнеупорна глина - 0, 2 до 0,5 кубически метра.


Полагане на основата на камината




Така че, изграждаме печки и камини. За да започнете този процес трябва да бъде във фокуса на полагане на основите, които не могат да бъдат свързани с основната основите на къщата, тъй като те имат различен проект. За да се запълни мазето трябва да се подхожда много сериозно, защото дори и една малка го изопачаване може да доведе до напукване на огъня, който наруши работата на фурната и може да доведе до пожар. Основата трябва да бъде по-широк от оценява размера на пещта от 5-7 см, а дълбочината му трябва да бъде 50-60 см. На дъното на изкопа яма излива пясък (по избор заедно с чакъл) уплътнява добре и се проверява за ниво хоризонталност. След това "възглавница" е изпълнен с циментова замазка, добре изравнени отново проверява нивото и покрити с гъста полиетилен или покривни усеща. Сега фондацията трябва да бъде оставена за около седмица. На върха си, до нивото на "чистия" етаж е необходимо да се поставят 2 реда добре изгорени тухли. (Виж също: Как да направите сама камина)


Фурнир за зидария


След като изтече седмица и основата за камината е уредена, можете да стартирате главния съединител. Тя е изработена като цимент суспензия и сместа пясък глина, получаването на който се състои от следните етапи: фин пясък се пресява през сито да напусне тях големи примеси и глина се смесва на порции с пясък и вода за получаване на желаната консистенция. Тази смес е оставена настрана за два или три дни за накисване, през този период е необходимо периодично разбъркване. Съотношението на пясък и глина в разтвора трябва да бъде 1: 1 или 1: 2, и крайния тегло не трябва да тече през острието и да се плъзга добре от него. При изграждането на камина с ръцете си, циментова замазка се прилага само върху основата и външната част на комина, и всички останали е глина смес. Преди посочени тухли, необходими за няколко минути, за да ги понижат във водата, за да излязат от тези въздушни мехурчета, или сухи тухли ще дърпат влага от разтвора, което ще се отрази на силата на структурата.

ние изграждаме камина със собствените си ръце

Първият ред на развитието на пожара, е желателно за кабела за контрол на хоризонталността и диагонал, и всеки ред е необходимо да се провери нивото на хоризонталата. Алгоритъм на всички такива зидария - първата тухла, предвидена в един ред с пропуски сухота за бъдещи шевове (3-5 мм), а след това тухла ъгъл издига мистрия е поставен под него и да изравни решение тухла поставена в кофа с вода, след което се поставя на мястото и преси (трябва да почукате върху мистрия). Излишъкът от разтвора се отрязва и зидарията продължава в същия ред, само вертикалните шевове между тях се пълнят. Всичко се прави в строго съответствие с чертежа. Невъзможно е да се измажат камините от камината и комините от вътрешната страна. В процеса на полагане инсталиран незабавно и всички уреди печка (камина врата, решетка и т.н.), в съответствие с техните погледи, игли в тухли.


Натрупване на комини


Всъщност, производството на тръба се различава малко за това как изграждаме фурна с камина. Основната трудност - преминаването на тавански етаж. За разлика пожарна безопасност трябва да бъде оставено между тръбата стени и дървени структури около 40 см. В допълнение, горната тръба, простираща се през покрива на перона да бъде засилена стомана покриви и попълнете всички пукнатини етернитови хоросан. Вътрешният канал на комина не се променя по размер, а външните стени трябва постепенно да се разширяват. Но всички размери обикновено са боядисани в чертежите на камините. Коминът е инсталиран строго вертикално! (Виж също: Ние правим камина със собствените си ръце)

Изграждането на камина или печката е завършено с външна декорация. За тези цели можете да вземете декоративни тухли или керамични плочки, въпреки че последният вариант не е за предпочитане, защото поради постоянно отопление бързо пада. Най-доброто от всичко, разбира се, за декориране на дом, неговата облицовка с плочки, които могат да бъдат както гладки, така и шарени, е подходяща. Можете да украсите камината с изкуствен или истински камък, да ги мазилите външните стени или да я оставите недокоснат, просто като покриете шевовете с цветно решение.



препоръчва се:



  • По-добре е да изберете дебели стени от камини и печки. Въпреки факта, че те се затоплят по-дълго, поради високата си топлинна мощност, те се отказват повече от топлината.

  • Поставянето на разтвора, е желателно да се остави междина от около 0.5 cm от външния ръб на блокчето, след това да бъде в състояние да запълни тези кухини шевове на разтвора, в който се добавят оцветители.
  • (Виж също: Производство на камини от собствени ръце)
  • Всички метални части на камината и печката трябва да бъдат инсталирани с междина от 5-10 мм, така че при нагряване да не разрушават зидарията на камината. По принцип е по-добре да не се увличате при изграждането на камина с метални части.

  • Коминът трябва да бъде надеждно защитен от валежите с калаени пари или специални тухли, които се припокриват с метални капачки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Пещи с печкаПещи с печка
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
» » Изграждане на камини от собствени ръце
© 2021 BggeHat.com