Пещи с печка

Утвърдената норма за жилищни домове в селските райони отдавна е наличието в тях на пещи от различен тип. Дори въпреки прекомерната модернизация на живота на места, отклонението от установените традиции не е характерно за всички. Следователно, методът за загряване на пещта на къщата остава актуален днес. Не по-малко търсене е и за печки с печка. Тяхната инсталация е придобила огромна популярност.

По принцип историята на пещите е древна. И в това отношение модерният дизайн и функционалните им характеристики са много разнообразни. В края на краищата е достатъчно да си припомним просто обикновена руска печка, която не само служи като незаменим и незаменим атрибут на всяка хижа, но и изпълнява редица основни и вторични функции. Сред тези функции вероятно подчертават не само за отопление на помещения и за готвене, но също така, например, подмяна на легло (след спят на пещта), както и дрехи сушене зърното. В същото време печката често се използва и като вана. (Виж също: Поправка на пещта)

Днес в много области има отклонение от установените традиции и известна модернизация. Много приятно е да наблюдаваме резултатите от тези дейности, които водят до производството на модернизирани стоки, които наистина опростяват и по всякакъв начин подобряват жизнената активност на човека.

Въпреки това, наскоро в домовете на хората, живеещи в селските райони, по-често се намери такъв продукт като печка камина с печка, която се превърна в аналог, достоен заместник на стандартни фокуси. Основното им предимство е приятен екстериор, който ви позволява да добавите изтънченост, особен чар в стаята.

Що се отнася до по-подробния анализ на структурата и функционалността на камината с печка, в този контекст би трябвало да се отбележат такива характеристики като: (Виж също: Пещи за вили, чугунени)



  • Висока ефективност.

  • Огромна функционалност: от нагревателя до изключителния елемент на интериора.

  • Възможност за комбиниране и разединяване на пещта и камината, което позволява качествено увеличаване нивото на използване на комбинираното устройство.


Пещи с камина и котлони

Ако разгледаме историята на появата на пещи в контекста на тяхното проектиране, не е възможно да се пренебрегне фактът, че от древни времена изкуството на полагане на пещ е било предадено от поколение на поколение. Не са изключение модерните технологии, включително производството на печка с камина. Вярно е, че днес, в някои отношения, начините за предаване на знания и техники се промениха. Така че, ако са били активно използвани само доказан начин за прехвърляне на информация, която е наречена от устата - устата, днес този начин е съставянето на образцови проекти, а в някои случаи специални надбавки, брошури и други публикации, които описват различни методи за монтаж самостоятелно пещ ,


Перете себе си


Ако решите да инсталирате сами фурната, първо трябва да определите местоположението на фурната в къщата. Помнете следните прости правила: (Вижте също: Пещи за дома от собствени ръце)



  • Между вътрешната повърхност на пещта и запалимите конструкции трябва да бъде разстояние най-малко тридесет и седем сантиметра.

  • Фурната трябва да бъде разположена по такъв начин, че да има свободно пространство между нея и дървената стена или зидарията.

  • Повдигането на тръбата над билото трябва да бъде най-малко половин метър.

  • Височината на тръбата трябва да бъде поне един и половина метра.


Размери и видове пещи


Може би един от най-важните аспекти, които си струва да се обръща внимание както на хората, които са решили да си купите пещ и да го инсталирате с помощта на съветника, както и тези, които са решили сами да инсталирате pechi- са, както следва :. (Вижте също: Карта на сайта 2)



  1. Размерът на фурната.

  2. Нейната структура.

  3. Тип пещ.

  4. Индивидуални характеристики.


Камина с готварска печка


Размер на фурната


Обикновено стандартните размери на пещта са:



  • Широчината е петнадесет и половина сантиметра.

  • Дължината е шестнадесет и половина сантиметра.

  • Височината до тавана е двадесет и три сантиметра осемдесет милиметра.

  • Височината на рафтовете е петнадесет сантиметра четиридесет милиметра.


структура


Пещ камини с печка в конструкцията на която има отоплителен щит са най-добри. Това се дължи на факта, че клапата, която е структурният елемент на цялата пещ, се отделя по такъв начин, че тя е отделна пещ с няколко димни димни тръби. Това позволява в изключителни случаи да се използва само плоча без запалване на пещта.


видове




По отношение на сортовете трябва да се отбележи, че по правило има само три типа, които покриват цялото разнообразие от пещи, които се намират на пазара днес. Така че, видовете пещи:



  1. Пещи за готвене.

  2. Отоплителни пещи.

  3. Фурни за готвене и отопление.


Като се има предвид всичко, което казахме по-горе и индикацията за тези видове пещи, можем да заключим, че основата за тази общоприета класификация е функционалността на дадена пещ. Става ясно, че доскоро фокусите от третия вид, споменати по-горе, т.е. готвенето и отоплението, бяха популярни в цял свят. Те бяха оригиналните центрове, които по правило са били изложени от камък, имащ широка под, а също така и просторна апертура и пожарна камера. Всички тези характеристики допринасят за факта, че такива пещи са били използвани за различни цели: за отопление, готвене, сушене и много други ежедневни нужди. (Виж също: Лятна фурна със собствени ръце)

Камина с печка

Функционалността на първите два вида (готвене и отопление) определено е ограничена. Това може да се види от името им. По този начин, центровете за готвене не са адаптирани към отопление (отопление) отделните площи, помещения и отопление, от своя страна, нямат в своя дизайн на специални устройства за готвене на храна върху тях.


Индивидуални характеристики


Индивидуалните характеристики на пещите са:



  1. Материал.

  2. Устройства - структурни елементи на пещта.


Така че, материалът. Този въпрос трябва да бъде от първостепенно значение за онези, които решиха да поставят самата фурна. Материали, необходими за полагане на пещта:



  • Червена тухла на брой - две хиляди парчета.

  • Глина и пясък в обем от сто и седемдесет кофи от всеки материал.

  • Ъглова стомана, чиито размери са двадесет и пет милиметра от двайсет и пет милиметра до единадесет и половина сантиметра.

  • Стоманена лента в брой от две части от 4x25x1100 мм.


Вторият аспект, посочен от нас по-горе, са устройствата, които са структурните елементи на пещта. От тях ще имате нужда от:



  • Вратата за пещта, чиито размери са сто и четиридесет милиметра от двеста и петдесет милиметра.

  • Вратата е самовар. Размерите му са сто и тридесет милиметра от сто и тридесет милиметра. Той може да бъде заменен само с кръгъл самавар.

  • Вратата за разпенване, размерите на които са сто и тридесет милиметра до тридесет милиметра.

  • Датчици за дим в брой от две части. Техните размери: един - три сантиметра до два и половина сантиметра, а вторият - три сантиметра до един сантиметър седемдесет милиметра.

  • Решетка за решетка. Размерите му са двеста и шестдесет милиметра от двеста и осемдесет милиметра.

  • Пети плочи от чугун, образуващи под, с размери сто и осемдесет милиметра от четиристотин и четиридесет и пет милиметра, включително две горелки.


Печка и печка 2 в 1



  • Кутия за бойлер с размери четири сантиметра на сто шестдесет милиметра от двеста и осемдесет милиметра.

  • Специален изглед с врата. Диаметърът на изгледа е двеста и двадесет милиметра. Размерите на вратата са сто и четиридесет милиметра по двадесет и пет милиметра.


Характеристики на отделните видове пещи


Камина с готварска печка с печка - един от популярните сортове или подвидове на модерни печки за камини. Основната му цел е ограничената функционалност, която не осигурява дългосрочна работа. По принцип такива пещи се инсталират в помещенията, където хората не остават дълго, защото отоплението с такава фурна може да бъде само краткосрочно.

Що се отнася до "мощта" на пещта Oxta, тя се характеризира с използването само на два вида гориво: кафяви въглища и дърва за огрев. Важен момент в работата на пещта, Ohta на камина е, че когато неговата работа не се препоръчва да се използва като гориво различни горими материали и дърво, което стана мокра, чипс, различни въглехидрати прахове, всякакви изделия от хартия, картон.

Друга подгрупа от пещи е камина с печка. В структурата му има два важни компонента, като капака и отрязващия кръг. Капакът е предназначен да покрива повърхността, върху която се прави готвене, ако е необходимо. Стрелката кръг, от своя страна, прави, като правило, от чугун ви позволява да се подготвят някои видове ястия на открит огън.

Печката камина с печка - универсално средство за отопление на стаята и готвене, над които производителите, наистина, работи за слава. Това устройство е проектирано и произведено, като се вземат предвид всички съвременни изисквания и технологии. Неговата структура е орган, чиято повърхност е боядисан с специален лак топлинна имот stoykosti- вътре - камък, огнеупорни и температура устойчиви кабел, като основната цел е да се запечата вратата.

Като цяло всяка камина е удобна, практична и интересна по свой собствен начин. Вземете една, която отговаря на вашите изисквания и първоначално се вмества в интериора на вашата стая, мисля, че няма да е трудно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да направите печкаКак да направите печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Пещ с нагревателПещ с нагревател
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Видове пещи от тухли за домаВидове пещи от тухли за дома
» » Пещи с печка
© 2021 BggeHat.com