Фурна за отопление на частна къща

В днешно време понякога се появяват необичайни ситуации, когато древните технологии се конкурират с иновативни технологии. Това твърдение се отнася и за отоплението - днес отоплението на частна къща може да се конкурира ефективно с най-новите системи за отопление. В допълнение, това е един от простите и икономични начини за затопляне на къщата ви в студа.

Незабавно обърнете внимание, че инсталирането на печка за отопление частна къща е възможно, само ако къщата на дизайна функции ще го използват ефективно. Понякога се получава, че отоплението на печката е единственият начин, по който може да се затопли дома ви.

печка отопление частна къща
Фурна за отопление на частна къща

Ако газовият тръбопровод не минава до жилището ви, в този случай отоплението на печката ще ви задоволи. За да намалите или купите дърва за огрев, да запалите печката и да се насладите на комфорт и топлина, какво би могло да бъде по-добре?

Какво да търсите, преди да изберете в полза на печката отопление

Отбелязваме предимствата и недостатъците, които характеризират отоплението на камината на частна къща. Може би благодарение на този списък можете да разберете дали тази система е подходяща за вас. Така че, сред предимствата на отоплението на печката, има няколко:

  • Печката е сравнително кратка и организацията на това отопление няма да изисква от вас да инвестирате изключително.
  • Печката може лесно да се комбинира с камина, така че не само ще имате отоплителна техника, но и красив интериор.
  • Пещта за отопление на селска къща ще Ви осигури приятна атмосфера, ако използвате гориво от дърво.
  • И ако дърва за огрев, той ще бъде достъпен и екологичен.
печка отопление частна къща схема
Много често печките се използват и за готвене

Сега малко за недостатъците на системата:

  • Отнема много място за печката: колкото повече е печката, толкова повече топлина ще има и колкото по-дълго ще издържи.
  • Загряването на печката е доста дълъг процес и ще отнеме известно време, преди печката да започне да отделя достатъчно топлина.
  • Коминът е необходим, но в същото време е и място с големи топлинни загуби.
  • И ако сравнявате отоплението на пещта с други системи, тогава ефективността ще бъде много ниска за даване.

Важно е да се вземе предвид: за отопление на частна къща ще са необходими около 550 kcal. Това означава, че за ефективно отопление на стая от 35 квадратни метра, имате нужда от 1 квадратен метър печка. Освен това, при подреждането на пещ за отопление на къщи е необходимо също така да се вземат предвид както топлинните загуби, така и общата площ на жилището ви.

Характеристики на дизайна на печката

Преди да започнете да оборудвате отоплителната печка, трябва да разработите проект. По време на проектирането на проекта се определя точното местоположение на печката, колкото е възможно по-близо до центъра. Задната стена ще затопли къщата, а предната част на печката трябва да се превърне в кухнята. В края на краищата, с помощта на печка не само може да затопли къщата, но и да подготви храна. Обикновено печката за отопление у дома включва зидане на печки от тухли на специален вид разтвор с глина.

печка отопление на дървена къща
Проектиране на отоплителната печка

Структурата на пещта включва следните елементи:

  • пещта;
  • котли;
  • събирач на пепел;
  • коминна тръба.

Печка за топлоносител

Отоплението в пещ на дървена къща в този случай предполага наличието на охладител като вода. По същество това е комбинация от отопление на печката и отопление на водата. Само ефективността се увеличава и топлината се разпределя равномерно в стаята, което прави възможно използването на гориво още по-рационално.

печка отопление двуетажна къща
Отоплителна система с печка и газов котел


Веригата с водна схема има всички предимства, които осигуряват отоплението и отоплението. Водната система е вградена в печката - и поради това топлината в помещението е разпределена равномерно. Освен това, важно е, че благодарение на вграденото загряване на вода е възможно да се затоплят няколко помещения едновременно.

По този начин, в този случай, печка за отопление на нискоетажни сгради е един вид котел, който работи на твърдо гориво. Единствената разлика е, че заедно с нагряването на топлоносителя в печката, димните канали и стените ще се нагорещят. Топлината ще се прехвърля не само от печката към радиаторите, но и от отопляемата повърхност - директно в стаята. Трябва да се отбележи, че проектите за отопление на пещи се правят само за къщи, които имат не повече от два етажа.

печка отопление на селска къща
Модернизирана отоплителна система с фурна

Отоплителна система с водна схема

Така отоплението на печка на двуетажна къща, която също е оборудвана с отопление с вода, може да бъде подредена в две версии:

  • Печка от зидария от нула въз основа на размерите на избрания топлообменник.
  • Монтиране на регистъра в печката, която вече съществува.

Ако изберете втория метод, тогава се прави регистър, който отговаря на размерите на камината. Но с всяко решение винаги трябва да се спазва едно правило: вътрешният размер на водното яке не трябва да бъде по-малък от 4 сантиметра, тъй като при естествено обращение топлоносителят може да кипи. Ако системата работи с помпата, дебелината на водната риза може да се намали.

При загряване на вода се използва топлообменник с дебелина на стената от 3 до 5 мм. Ако стойностите са по-малки, регистърът може да се изгори, така че това може да доведе до често замяната му.

В допълнение, дебелината на стената също се влияе от вида на горивото - например, с дървесина може да бъде по-малко, и ако имате печка отопление в страната вила, а след това повече.

Също така отбелязваме, че за да се затопли помещението ефективно и топлинното разширение е компенсирано, е необходимо да се остави празнина между топлообменника и стената на защитната стена с около 0,5-1,5 см.

Така че, ако нямате газопровод наблизо, отоплението на печката ще ви спести. Това е икономичен и ефективен начин да затоплите дома си в студени времена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Планиране на къщи с печкаПланиране на къщи с печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Отоплението на фурната все още е актуалноОтоплението на фурната все още е актуално
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Монтаж на отопление на къщатаМонтаж на отопление на къщата
» » Фурна за отопление на частна къща
© 2021 BggeHat.com