Пещ със собствени ръце

Издаването на отоплителни нежилищни помещения може да бъде решено много ефективно. За да направите това, ще трябва да печете една фурна със собствените си ръце, която почти всеки може да построи. Отдавна е известно, че такова устройство може да се превърне в незаменим източник на топлина в гараж, складово помещение, оранжерия или на закрито с домашни любимци. Описаните отоплителни уреди имат различен дизайн и всеки собственик може да избере най-подходящия за неговите условия. Пещите на burzhujki се различават благоприятно от всички други варианти на отоплението в пещта в малките размери и простото устройство.

печка фурна с ръцете си

Всяка burzhuyka има следните структурни компоненти:



  • Stoker (или горивна камера) с капак;

  • комин;

  • Решетка тип решетка;

  • Золник (специална кутийка под пепелта).


Според техните дизайн, бургери могат да бъдат изцяло метални или облицовани, те могат да бъдат на или без крака. Дизайнът трябва да бъде избран в зависимост от изискванията за инсталираните устройства. (Виж също: Пещи Bresenar със собствените си ръце)

Пълна метална пещ е изработена от листова стомана. Такива устройства могат да бъдат прости или скелетирани. Обикновено отоплителните елементи имат корпус направен директно от листова стомана. Но рамковото устройство има специална рамка - стоманена рамка, скрита под кожуха (под стоманата) на пещта. За тези, които считат различните дизайни на burzhuks, които искат да направят сами, рамковият вариант е по-предпочитан, защото е по-лесен за изпълнение.

В случай, че пещта е направена от покривна стомана, тя изисква известна защита, тъй като такива устройства много бързо изгарят. Такава защита се нарича подплата. Същността му се крие във факта, че вътрешността на пещта е покрита с тухли или глина. Извършването на такива устройства ще отнеме повече време и ще изисква допълнителни материални инвестиции.


Предимства на пещи на burzhuek


Защо точно изгори печката? Тъй като даденият вид отопление на помещението има някои предимства. (Виж също: Дълготрайна пещ със собствени ръце)



  1. Много незначителен, достъпен за населението, разходите за производството на самата пещ и горивото за нея.

  2. Простота на конструкцията, която ви позволява да го направите със собствените си ръце.

  3. Поради факта, че това устройство е с малък размер, то може да бъде поставено в стая с ограничена площ.

  4. За ефективната работа на турбокомпресора не е необходим капитален комин и фундамент.


печка фурна

Ето защо можем спокойно да кажем, че печката е наистина оптимално решение за отопление на различни нежилищни помещения. Можете да го направите със собствените си ръце, без да харчите много пари. (Виж също: Фурни за метални вани със собствени ръце)


Недостатъци на пещните пещи


Но въпреки наличието на такива важни предимства, буржиджки също имат някои недостатъци. Първият от тях е задължителното подреждане на ефективна вентилация. В края на краищата, димът може значително да отрови живота в стаята, където има една burzhuyka. И вторият е сравнително висок разход на гориво. Факт е, че печката отоплява помещението, докато се нагрее. Веднага след като печката престане да се стопи, стените бързо се охлаждат и няма нужда да се загрява.

Но съвременните майстори търсят начини за намаляване на тези недостатъци. За да се намали консумацията на гориво, е възможно да се използват специални конструкции или пещи от пещ от чугун. Но чугунните устройства от собствените си ръце могат да бъдат инсталирани само, но дизайнът на такава пещ винаги ще е точно такъв, какъвто предлагат производителите. Ето защо, ако говорим за самопроизводството на ефективна газова турбина с малко потребление на гориво, тогава е по-добре да се направи пещ с облицовка. Ще се отоплява по-дълго, но ще се охлади по-бавно.


Основните конструкции на пещите за пещи на самообслужване


Пещта е по-ефективна от металната пещ. Но метал burzhuyku може да се направи независимо от всякакви импровизирани материали. Това може да са листа от желязо, парче тръба, бурканче от мляко. В квалифицирани ръце може да се направи ефективно устройство от такъв материал. (Виж също: Саната пещ със собствени ръце)



Пещта на пещта може да бъде проста, подобрена, с допълнително подобрение и скелет. Изборът на дизайна следва, въз основа на наложените му изисквания. Просто устройство, например, е стоманена кутия, върху която има отклоняваща тръба, а от другата страна е направена врата с камина. За да направи тази печка по-ефективна, е по-практично да се направи сменяема горна част от нея. Но обличането на това устройство е много трудно. Така че, тя трябва да бъде инсталирана в малки помещения, които по-лесно се затоплят по този начин.

Вторият тип е подобрена версия. Разбира се, такова устройство няма да се загрява точно като хавлия за вана. Но свойствата му за изпълнение също са добри. Обикновено такава печка е направена с крака, и е удобно да се люте, така че не се охлажда толкова бързо. Трябва да се отбележи, че и двете версии на фурната, описани по-горе, са идеално подходящи за готвене или загряване на храна. Много добре подходящ за това и подобрена burzhuyka.

печка фурна за баня

Но най-универсалното е рамковото устройство. Вярно е, че ако го направите сам, ще ви отнеме повече време, за да го направите. Но резултатът ще достави удоволствие: тази печка напълно затопля, може да приготви храна и в някои случаи може да действа като камина. (Виж също: Дългоотопляема пещ със собствени ръце)


Какво е по-добре - камина или печка?


Такъв въпрос със сигурност поне веднъж в живота си попитах себе си всеки, който се замисли за организирането на отопление у дома, в дачата, в банята или в нежилищната стая. Наистина, според нас камината е сложно устройство, което изисква специално разрешение за производство. Да, и фурната изисква както временни, така и материални разходи. Разбира се, можете да използвате отоплителни уреди от производителите. Например jotul пещи са камини, които се отопляват от дърва за огрев. Те се различават по интересен дизайн и перфектно се вписват във вътрешността на стаята. Не по-малко популярни и фурна harvia. Но те не дават възможност за самостоятелна дейност.

Но печките са камини - това е решението, което ще задоволи много. Те са хибрид между печката и камината, наследявайки от тях само най-доброто представяне. Така например, от камината такива устройства имат интересен дизайн. Но от пещите - малки размери и доста висока разсейване на топлината.

Модерни камини са модернизирани камини от бурджуки, изработени от метал. Но, за разлика от обикновените буржуки, в такава камина пещ, вратата обикновено е направена от огнеупорно стъкло.

Задавайки си въпроса - какво все още е по-добре - печка или камина - е необходимо да се определи каква е целта на този нагревателен елемент. Разликата между обикновена фурна и камина е в външния дизайн. Камината, по правило, има по-изтънчен дизайн, докато пещта се грижи повече за характеристиките на изпълнението.


Къде да започнете


В случай, че сте решили, че в къщата ви (гараж, гараж) ще има печка, изгаряща печка, направена от ръцете ви, тогава трябва да започнете от чертежа. Много е важно правилно да позиционирате нагревателя, така че да донесе повече ползи. След като са определени всички необходими размери и се определи мястото, където ще се намира, е необходимо да се определят материалите.

печка камина печка

Разбира се, можете да си купите готови печки и да ги инсталирате в стаята. Най-вероятно тя ще изглежда по-елегантна. Но такива устройства струват малко пари. И можете да създадете камина и да я украсите със собствените си ръце, без да инвестирате в нея големи пари.

За да извършат работа по създаването на пещ, буржоуките трябва да имат подходящите инструменти и опит с тях. В случай, че никога не сте участвали в инсталирането на печки, най-добре е да изоставите идеята да ги инсталирате сами. Дори и предците ни винаги научили, че първото отоплително устройство трябва да бъде поставено в къщата на съседа, което му помага в тази сериозна материя.

Има няколко практически съвета, свързани с производството на собствени ръце burzhuek. Следователно е необходимо да се обърне специално внимание на нейната плътност, т.е. вратата на бургера трябва да бъде затворена много плътно. След това печката ще работи по-ефективно. Сериозно трябва да се обърне и към въпроса за избора на дебелината на материала. Твърде тънкото ще има кратък живот. И твърде мазнините ще бъдат много дълги, за да се нагреят (но дайте повече топлина).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръцеПечката за гараж за изгаряне на дърва се изстудява със собствени ръце
Отопление в гаражаОтопление в гаража
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Burzhuyka собствени ръцеBurzhuyka собствени ръце
Как да направите комин за собствени ръце burzhuykiКак да направите комин за собствени ръце burzhuyki
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?Как да съберем машината за печене със собствените си ръце според чертежите?
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
» » Пещ със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com