Отоплителни пещи за вили

За повече от едно хилядолетие ролята на нагревателя на човечеството и на медицинската сестра се извършва от печката. За това интересно нещо можете да чуете още в детството, когато родителите четат приказки. С руска фурна са известни като отдалечени предци, а не много отдалечени. Още повече хора са запознати с алтернативното име на пещта - "burzhuyka". Нека накратко да се запознаем с историята на съществуването на пещта в различно време.

Може да се твърди, че пещите в къщата често се използват не само за оцеляване на хора, но и за осигуряване на комфортни условия на живот. Днес пещите се използват и за осигуряване на нормални условия на живот. Огромно търсене на печки за отопление на вили. Но независимо къде живеете - в град или отдалечено село, не можете да правите без отоплителни системи. (Виж също: Пещи за вили, чугунени)

Отоплителни пещи за вили

От дните на Съветския съюз голям брой хора са използвали трупи. По тази причина често можеше да се види на улицата как работниците донесоха с тях хиляди трупи и ги поставиха на отделни купчини с голяма височина. Тези трупи могат да се използват почти по всяко време във всички метеорологични условия. Много често във филмите и книгите можете да видите как "буржожките" са помогнали за спасяването на човешкия живот, осигурявайки на помещенията достатъчно топлина. По време на блокадата на Сталинград отоплителните печки бяха основният източник на отопление, защото в този момент врагът беше много активен, предотвратявайки дори напускането на приютите. Поради това положителните емоции, които осигуряват обикновената фурна по това време, не могат да се нарекат преувеличени.


Пещи в настоящето


Днес много хора смятат, че използването на печка е по-подходящо за селска къща, тъй като тя често не използва централно отопление. Някои собственици предпочитат да използват автономни отоплителни системи, криейки факта, че трябва непрекъснато да се грижат за котлите, филтрите и тръбите и да харчат повече пари за горивото. Разбира се, ако изберете фурната, не можете да кажете, че тя ще осигури цялата къща с топлина, тъй като основният елемент, който пренася топлината, е корпусът. Съответно отоплителната пещ, осигуряваща отопление от нейния корпус, ще даде топлина само в стаята, където е инсталирана. Несъмнено собствениците също се нуждаят от навременна грижа, но предимствата, които подобно оборудване притежава, ни карат да мислим за избора му.

Ако се справим с условната класификация на пещите, основните типове са ясно разграничени от нивото на тяхната функционалност. Първият тип включва разнообразие от домашни камини, отоплителни печки и сауни. За втория тип, като правило, те са свикнали да се позовават на фурни за готвене. Третият тип е печката за готвене. (Виж също: Отоплителни пещи за дома)

Това разделение е доста условно, но въпреки това за него той е свикнал да продава на пазара. Например, ще се позовем на обикновени камини. Като правило, можете да видите, че те се използват за осигуряване на стаи с топлина. Но никой не забранява да инсталирате специален шлюп в камината, превръщайки камината в отлично устройство за печене на месни съставки.

По правило отоплителните пещи на дърва се разделят според разнообразието от материали, използвани в производството. Като правило има три типа пещи в зависимост от материалите:



  • метални пещи;

  • керамични пещи;

  • пепелници от млечни камъни.


печки за дърва за отопление

Тези видове са най-често срещаните. Тяхната цена, като правило, зависи от използването на един или друг материал в състава. Ето защо не бива да се изненадваме, че продукти със същия обем и производителност могат да имат различни цени. Нека да разгледаме по-отблизо всеки тип горещи точки. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)


Метални пещи


Както показва практиката, модерните фурни за готвене и готвене от метал трудно могат да намерят нещо общо с първите модели. Поради характеристиките на дизайна, те са постоянно модернизирани, така че сега вече можете да използвате най-идеалния прототип. Старият суров и примитивен "буржожки" вече отдавна е останал в миналото, тъй като за отоплението на съвременните помещения те просто няма да са достатъчни. Металните модели днес могат да се похвалят не само с добри показатели за изпълнение, но и с красива естетика. Те ще декорират почти всяка стая без изключение, без никакви проблеми. Модерните гледки не могат да се радват на очите на собствениците. Именно поради тази причина продажбата на такива пещи е почти най-популярна.



Според експерти в областта на отоплението, металните продукти имат значително предимство в сравнение с другите - лесно и бързо се инсталират. В сравнение с камина или масивна керамична печка, това наистина е значително предимство. По правило лесният монтаж е заслуга за относително малко тегло. Средното тегло е 130 кг. Самото тегло варира между 70-200 кг, което е много добро, като се имат предвид свойствата на други видове оборудване.

Тъй като пещта за отопление и готвене от метал има относително малко тегло, собственикът на къщата няма да трябва да построи допълнителна основа. Съответно, ако не се изисква фундамент, структурата може да бъде разположена практически на всеки етаж без изключение. Не се изисква използването на подсилващи елементи, за да се осигури по-голяма надеждност на сградата. (Виж също: Отоплителна пещ с дълъг живот)

печка за отопление

Металните пещи са много просто демонтирани. Експертите смятат, че това се дължи на простия дизайн и ниското тегло. Собствениците не трябва да разделят източника на отопление от мазето. Следователно, когато го транспортирате до друго място или го носите, няма да положат много усилия.


Маслени пещи


Производителите на такива пещи многократно заявяват, че ефективността на техните продукти е засегната от маслен камък. Използването на този материал в отоплителното оборудване гарантира пристигането на нежна топлина. На практика вече многократно е доказано, че талхлоридът създава топлина, която трудно се разсейва в хладната въздушна маса (подобни свойства на топлината са гарантирани от Unox пещта). По този начин растението, използващо талхлорид, се счита за по-практично.

В допълнение към талхлорида те са свикнали да използват талкарбонат. По своята структура, това са два много сходни материала, и двамата са от естествен произход. Във Финландия местните жители отдавна споменават такива камъни като "огнени". Много често талкокарбонатните и талкохлоридни материали се наричат ​​каменни камъни и сапунени камъни. В една и съща Финландия има примери за фурни, работещи повече от сто години, осигуряващи същото високо ниво на работа. Тук има много подобни примери. (Виж също: Как да използвате ефективно печки-камини, за да даде)

Талкохлоридът спомага за създаването на много мека термична радиация - почти същата лъчение се предава от електрическите камини DimplexOptiMyst. Това е малко като слънцето. В сравнение с други видове пещи, маслен камък се нагрява 10 пъти по-бързо от конвенционалните камъни, като запазва получената топлина два или три пъти по-дълго (ако сравним работата на тухлените пещи).

Самият Soapstone е монолитен материал, така че специфичното му тегло превишава три пъти теглото на тухла. Благодарение на това е възможно да се постигне висока топлинна мощност и топлопроводимост. Най-любопитно е, че собствениците на къщи, в които са инсталирани сапунени пещи, прекарват два пъти по-малко дърво. Същият показател за разходите е гарантиран от мини-пещта, въпреки че размерите й са малко по-различни.

мини фурна бок

Проведените тестове показват, че два или три часа пещ е достатъчно, за да се натрупа такова ниво на топлина, което би било достатъчно за добро нагряване на помещението от 30-100 m2 за 24 часа. В зависимост от посоката на подаване на топлина, камъкът може да се похвали с различни индикатори на топлопроводимостта. Вътрешните камъни във всяка конструкция на пещта се поставят в хоризонтален ред.


Керамична фурна


Към тези фурни се използват тези, в които се използват плочки или тухли. При избора на такива пещи е важно да обърнете внимание на специален индикатор - маса. Важно е поради причината, че колкото по-голяма е, толкова по-голяма е вероятността да се създаде допълнителна основа. В противен случай е възможно активно свиване поради това, което печката за дървесина бързо ще се срути. Монтирането на такава конструкция се извършва чрез полагане върху ръб. За да се осигури достатъчна здравина на конструкцията, се използва обвивка или метална рамка.

Забележително е, че преди създаването на пещта се оказа, че за него е необходима основа, в никакъв случай не може да се комбинира с основата на къщата. Експерти твърдят, че този дизайн отрицателно влияе върху стабилността на основата на къщата. Основата е необходима и за кореновата тръба. Тя не се използва като корпус, така че е инсталирана отделно от самата пещ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещи за твърдо горивоПещи за твърдо гориво
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи с печкаПещи с печка
Чугунена фурна за вилиЧугунена фурна за вили
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
» » Отоплителни пещи за вили
© 2021 BggeHat.com