Как да изберем камина-фурна за лятна резиденция

Камина-печка за вили, е хибрид на камина и печка. Това устройство съчетава най-добрите си качества. От камината този дизайн получи отличен дизайн, а от фурната - висока топлинна мощност. В наше време, пещ камина, като правило, е задължителен атрибут на къща или селска къща. Той може да украсява всеки интериор и да се вписва перфектно в обстановката на стаята.

Дизайнът на модерни печки на камината включва облицована пещ. Наличието на тази камера повишава безопасността, не позволява на корпуса да се загрее силно и увеличава времето за пренос на топлина. Има и модели, които са пригодени за готвене. Основното им удобство е, че едновременно с отоплението в стаята можете да готвите храна. Това е идеален вариант на устройство за селска къща, тъй като ви позволява да използвате горивото възможно най-ефективно. Но в студената зима ефективността на такива устройства, като основен източник на топлина - е малка. (Виж също: Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителите)

Как да изберем камина с печка за дача? За да се отговори на този въпрос, е необходимо да се разгледат подробно какви са те и как се различават помежду си.

Как да изберем камина-фурна за лятна резиденция


Камини от чугун - камини за вили


Чугуната, като материал за производство на пещи-камини, има отлична топлопроводимост. Това необичайно свойство на този материал прави възможно затоплянето на повърхността на пещта достатъчно бързо, съответно чугунът също бързо загрява околния въздух. При всичко това дори и най-високите температури не са ужасни за този материал. Чугунени печки-камини за вили, перфектно издържат на температурни промени и не са податливи на деформация, за разлика от металните пещи. Ефективността на чугунните структури може да достигне 80, с затворена пещ. Благодарение на това значително се увеличава икономията на гориво и скоростта на отопление на къщата.

Важно предимство на тези структури е дълъг живот. Почти всички проекти на пещи-камини са оборудвани със стъклена врата, която е изработена от топлоустойчиво стъкло. Също така, камината може да бъде оборудвана с фурна или готварски плотове за готвене, разположени в горната част на уреда. Модерните модели се отличават не само от конструктивните си способности, но и от външния си вид. (Виж също: Пещи за вили, чугунени)


Пещ камина Бавария за лятна резиденция


Тези устройства са предназначени за отопление и готвене. Има модели с духовен шкаф или плочи за готвене, поставени на върха на конструкцията. Пещ камина Бавария за дача се прави в Русия по немска технология, качество не е по-ниско от чуждо.

Най-оптималното гориво за тези устройства е дървото за огрев. Сред заслугите на камините в Бавария може да се припише тяхната компактност. Дизайнът заема много малко пространство, лесен за инсталиране и лесен за работа.

Този тип устройство има добър топлопренос, чиято ефективност достига 78. А допълнителна система за вторично гасене след изгаряне на газ ви позволява да изразходвате гориво с максимална ефективност. (Виж също: Печка камина с фурна)

Вратата е снабдена с топлоустойчиво стъкло, което помага да се предотврати случайно запалване на чужди предмети.

Гамата пещи-камини Bavaria съдържа много различни дизайни и решения. В допълнение към стоманените конструкции в Бавария се предлагат и чугунени пещи. Най-често срещаните модели са камини със стандартна инсталация, стенни варианти.


Пещи за камини Invicta за селска къща


Invicta е една от най-разпространените марки. Производството на печки за камина под тази марка започва през 1926 г. във Франция. Към днешна дата компанията произвежда много различни видове проекти. Пещите на камината invicta са изработени от висококачествен чугун - това е най-оптималният материал за натрупване на топлина и натрупване на топлина. Леярството от чугун се произвежда в съответствие със стандартите за качество ISO 9002. Ефективността на такива устройства е 70. (Вижте също: Каква камина да изберете)

Вратите, камините са оборудвани с огнеупорно стъкло, което може да издържа на температури до 750 градуса. Пещите-камините имат добра противопожарна безопасност, тъй като всички съвременни продукти на компанията Invicta са създадени с помощта на иновативни технологии и отговарят на европейските екологични стандарти и имат сертификат за "Зелен пламък".

Основната опасност от камини и печки е образуването на пукнатини поради неравномерно утаяване или деформация под въздействието на висока температура. В същото време, чугунните тела Invicta не се деформират и се различават в дълъг експлоатационен живот.


Пещи камини Thorma


Thorma е най-големият европейски производител на печки и камини. Пещи камини Thorma се характеризира с атрактивен дизайн, високо ниво на сигурност, разумна цена и голям асортимент от различни дизайни. Тази фирма е идеалното въплъщение на съотношението цена и най-високо качество. (Виж също: Отоплителни пещи за вили)



Продуктите на компанията отговарят на всички изисквания и стандарти, изисквани за печките-камини. От техническа гледна точка печките имат добри полезни функции. Функцията за последващо изгаряне на газ може значително да спести разходи за гориво. Също така тази функция увеличава ефективността и намалява времето, необходимо за загряване на помещението. Специалната система за раздуване не позволява замърсяването на стъклото от вратата, от вътрешната страна на пещта.

На практика всички модели са оборудвани с допълнително отделение, разположено под пещта, предназначено за съхраняване на гориво. Тялото на камината Thorma е изработена от висококачествена легирана стомана.

Широко разнообразие от дизайнерски решения в дизайна на thorma ще позволи да изберете камина във всеки интериор.


Мета камина за лятна резиденция


Пещи-камини, произведени от компанията Мета са качествен пример за отоплителни уреди. Тези устройства са изработени по немски технологии и адаптирани към нашите климатични условия. Всички проекти се създават, като се вземат предвид стандартите, изискванията и нормите за техническа безопасност.

Пещите имат редица предимства на дизайна. Помещението в пещта е облицовано със специално огнеупорни плочки. Също така, предимството на дизайна на вътрешната облицовка е, че той регулира (изравнява температурните капки) и съответно запазва топлината си дълго време след отслабване на пламъка. Когато е напълно зареден с дърва за огрев, камината за пещ поддържа топлината около осем часа. Плочите, с които е поставена камината, в случай на повреда, лесно се сменят.

Мета камината за камина е с добра ефективност - 70. За отопление на стаята до стайна температура, това отнема около двадесет минути.

камина за лятна резиденция

Широко разнообразие от метални дизайни ще ви позволи да изберете най-подходящата камина за Вас. В допълнение към стандартните модели с топлоустойчиво стъкло на вратата има проекти с вложки от прозрачно стъкло на страничните стени. Такива дизайни осигуряват добро осветяване на тъмно.


Полезни съвети


Камината на пещта е такова устройство, което трябва да служи за много години. Ето защо, когато избирате камина, трябва да обърнете специално внимание на следните точки:



  • Сертификати.


Всеки модел трябва да има съответните правителствени документи: сертификат за пожар - сертификат за съответствие на фабриката на производителя - хигиенно свидетелство и др.



  • Гарантирано.


Уверете се, че сте посочили гаранционния период и какви подробности не покрива.



  • Безопасно разстояние.


Камината на пещта е инсталирана в съответствие с правилата за безопасност. За всеки дизайн има предписано безопасно разстояние, което трябва да бъде между устройството и детайлите на интериора или други мебели.



  • Дървен под.


Пещта, инсталирана на пода от запалим материал, трябва да бъде снабдена с метална или стъклена пластина, чийто размер трябва да надвишава размерите на устройството.



  • Размер и мощност.


Размерът и мощността на камината трябва да съответстват на параметрите на помещението, където ще бъде инсталирана. Опитен консултант по продажбите лесно ще отговори на всички ваши въпроси, ще ви помогне с избора на необходимия дизайн.

Тази статия описва няколко от най-разпространените производители на печки за камини. При избора на устройство, най-добре е да разгледате възможно най-много производители и различни модели. Например: сръбската печка на камината Dacha Diana по никакъв начин не е по-нисше от горните марки, а от някои параметри и ги надминава.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Пещ, чугун, за ванаПещ, чугун, за вана
Външни печкиВъншни печки
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версияПещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
» » Как да изберем камина-фурна за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com