Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия

Отделна тема е осигуряването на отопление на селски къщи. Има много причини за това. Дачият се вижда сега като малка селска къща, където можете да прекарате уикенда. Ако по-рано крайградските зони са снабдени с нефункциониращи сгради, годни единствено за съхранение на градински инструменти, но се променя, днес всеки посетител лятото се опитва да изгради жилища, адаптирането му да остане през лятото и зимата.

Изборът на отоплителната система зависи пряко от наличието на определен вид гориво. На значително разстояние от газифицираното селище, това гориво е дърво или въглища. Това обаче не е единственият фактор. Само определени пещи - камини за лятна резиденция могат да кандидатстват за инсталация поради размерите.

Многофункционално метално устройство
Многофункционално устройство от метал

Критерии за подбор

Събирането на всички изисквания ще трябва да направи избор в полза на определено устройство, което може да се използва в страната. За да не въведем комплексна и многостепенна класификация на всички устройства, ние определяме с параметри, които ни задоволяват.

  • Трябва да изберете устройство, което да затопля всички стаи.
  • Това устройство трябва да е с камина, тъй като наличието на тази добавка влияе върху ефективността на почивката.
  • Необходимо е да се оцени работата на готовите модели на фабриката и да се обмислят възможности за самостоятелно строителство.

След въвеждането на такива ограничения, обхватът на наличните модели се е стеснявал значително, което ще ви позволи бързо да определите подходящия вариант.

Отоплителното устройство се вписва перфектно в дизайна на стаята
Приятно изглеждащо устройство, хармонично съчетано в цялостния дизайн

Как ефективно да се отоплява една къща

Каквато и да е ефикасността на камината, тя не е предназначена за отопление на стаята. Определено количество топлина се освобождава, когато горивото гори, но може да бъде достатъчно само за една стая. Има два начина за решаване на този проблем:

  1. В първия случай трябва да изберете модели с вградена водна схема. Тогава ще бъде възможно да се организира цялостна система за отопление на водата.
  2. Във втория случай ще трябва да използваме всички технологии, използвани в древни времена в устройството на руската печка. Използвайте отопление с въздух, като вземете колкото е възможно повече енергия, ще позволите само камината за дачата.

в основата си пещ-камина е а сливането в едно тяло на две напълно различни по принцип устройства. Ползата от подобна асоциация може да бъде проследена в икономиката на окупираното пространство, тъй като някои елементи могат да станат общи. Но проблемът, който е уникален за малките къщи, е, че избраното устройство трябва да заема възможно най-малко пространство. Това изискване отличава и камините на страната от класическите камини.

В близост до кухнята има многофункционално устройство
Многофункционална машина до кухнята

Пещи от чугун от производители

Днес няма да е трудно да се намери чудесна възможност за конкретна къща от широка гама от представени чугунени модели. Те са направени под формата на горивна камера, затворена в метална кутия. Между стените на пещта и тялото има празно пространство, по което въздухът тече. Тъй като чугунът има отлична топлопроводимост, няма нужда да се създава димен канал под формата на лабиринт за ефективно освобождаване на топлина. Горещият въздух, загрял от пламъка на огъня, бързо ще прехвърли енергията си през стените на пещта към циркулиращите потоци.

Този механизъм на преобразуване на енергията засяга външните измерения на пещта. Те в по-голямата си част представляват мини устройства, които заемат не повече от квадратен метър площ, когато са инсталирани. Затова модели от чугун, които използват дърво или въглища, са подходящи за монтаж в дача.

На сложността на избор не е преодоляна, защото това ще даде предимство на един или друг производител, и като модел за сравнение един параметър при подобни цени, можете да си починете за неопределено време, правим някои марки са спечелили доверието на потребителите.

  • Termofor. Руската компания е специализирана в производството на високотехнологични отоплителни системи. Termofor пещ представени модели на оригиналното заглавие: "пожар батерия", "ученик", "доцент", "професор". Не е трудно да се предположи, че силата на устройството се крие под значението на статуса. В допълнение, всички модели са оборудвани с електронно регулиране на интензитета на горене, система за автоматично регулиране на постоянната температура, допълнително оборудване за готвене.
Termofor на устройството
Termofor на устройството
  • Еко камина. Популярната марка на компанията е моделът "Бавария". Това са редица устройства, които се различават по отношение на производителността. Те са предназначени за поставяне в ъгъла на стаята и срещу стената. Повечето модели заедно с камина оборудвани с водна схема. При присъствието си трябва да обърне внимание на покупката, тъй като има опции без нея.
Устройството от производителя Eko kamin
Апарат под марката Ecokamin
  • Мета. Желателно е тази компания да представлява и нашата страна. Имената на моделите идват от имената на руските реки. Известни опции, като Angara, Yenisei, Oka. Този пример показва този пример ъглово подреждане. Като гориво се използва дърво, защото най-добрият вариант за лятното пребиваване просто не може да се намери.
Ъглово устройство от производителя Meta
Ъглова апаратура на марката Meta

Тухлена фурна

Ограничението в пространството, което е типично за селските къщи, не означава невъзможността за изграждане на тухлени конструкции. Много фенове на естествена топлина предпочитат класически камини. Това са устройства за изгаряне на дървесина, които могат да създадат уникална атмосфера, придружена от галеща топлина от огнището, миризма на дим и характерната пукнатина от изгарящи трупи. Конструкцията се основава на идеята за пренос на топлина, която се реализира в пещи. Руската печка беше голяма за сметка на печката. Ако го премахнете и лабиринтът на коминния канал е по-прост, можете да получите напълно компактна печка за камина за селска къща.



Сред готовите проекти, моделите Потапов, Филипиев и Вълков се гордеят с малкия си размер. Те съчетават набор от устройства за кухнята, камините и печките. Но с всичко това разнообразието остава икономично по отношение на пространството. Голямото предимство на тези модели е тяхната простота в структурата. Всеки може самостоятелно да проектира такава фурна у дома, на място или на вилата.

Трябва да се помни, че изграждането на тухли камини и печки изисква издръжливост и дисциплина. Преди това се вярвало, че пекарният човек притежава определена тайна и го прехвърля само на потомството му. Днес е достатъчно да може да се произвежда зидарията и всички тайни се разкриват в завършените проекти. Необходимо е само да се решат някои организационни въпроси.

Ако дачата служи за кратък престой, задачата на пещта е да даде възможно най-много лъчения. Това е енергията, която бързо ще затопли всеки, който се е установил близо до огнището. Тук свойствата на камината доминират в свойствата на пещта. Въпреки това, ако се реши да остане в къщата за известно време, не е възможно да се затопли една камина.

Готови тухлени конструкции
Готов за ползване тухлена сграда

Пещта е способна да съхранява топлината, ефективно я дава на стаята по няколко начина: пренос на топлина през стените, отопление на конвекционните токове и през охлаждащата течност. Така че доброто функциониране на устройството допринася за гъвкавостта му и възможността за използване на камина или печка в офлайн режими.

Много от отговорностите попадат върху собствениците на вилата по време на експлоатацията на тухлена печка. Продължителната обикновена неотоплена къща води до образуване на влага в комина. Ако се опитате да запалите камина или печката, димът ще се влее в стаята. Без предварително подгряване на комина тук е абсолютно необходимо. Необходимо е да направите турникет от сух вестник, да го поставите на огън и да го поставите под кутията за дим. Генерираният пламък е достатъчен, за да загрее въздуха в канала на комина. След такива предварителни манипулации е възможно да се полагат дърва за огрев.

Използването на тухлена фурна върху дърво не позволява да се оставя без наблюдение. Това е единственият недостатък на използването на този тип камина в дачата. Но инсталирането на печка на камината на улицата или в беседката прави такова устройство извън конкуренцията. Фурната е оборудвана с котлон, барбекю, фурна. В края на краищата вече не можете да запазите размери.

Различни въпроси дилеми, които възникват, следва да предаде списък и да определи, когато се опитвате да изберете правилния тип на камина, какви предимства могат да се жертват, и какво - не.

Тухлена камина:

  • Той има класически вид, което прави процеса на изгаряне по-реалистичен.
  • Предоставя възможност за използване на допълнителни опции.
  • Въглищата могат да се използват в пещната пещ.
  • Самостоятелното сглобяване е възможно.

Камина от чугун:

  • Висока ефективност.
  • Не изисква основа.
  • Оригиналната рамка.
  • Малка площ за монтаж.

Само след подробен анализ на изброените имоти можем да вземем правилното решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да изберем камина за даване на дърво, какви са, как работятКак да изберем камина за даване на дърво, какви са, как работят
Отопление на вилиОтопление на вили
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Защо печките от желязо по-скоро затоплят стая от тухлиЗащо печките от желязо по-скоро затоплят стая от тухли
» » Пещ за камина за даки, избор между тухла и чугун версия
© 2021 BggeHat.com