Какъв вид камини за дачата са

Напоследък се наблюдава значително увеличение на търсенето на строителство на камини в селски къщи. За разлика от градските къщи и апартаменти, камините на страната действат като източник на отопление и, разбира се, могат значително да украсят интериора на помещението, което му придава похотливи облик. Разбира се, при тежки зимни условия те не са в състояние наистина да затоплят стаята.

Струва си да се помни, че камината е инсталирана като допълнение към основния източник на отопление. Недостатъкът на това устройство е, че камината не може да се натрупва или да задържа топлина за дълго време. Но нищо не може да се сравнява с него в красотата и богатството на предадените усещания. Колко хубаво е да прекарате една вечер, гледайки езиците на пламъка, като слушате пукнатината на горящо дърво. Какви камини за вили са и как се различават един от друг? (Виж също: Каква камина е най-добра)

камини

По вид гориво, всички комини и печки могат да бъдат разделени на четири основни типа:



  • Електротехника.

  • изгаряне на Ууд.

  • Газ.

  • Bio камина.


По предварителна уговорка, всички камини могат да бъдат условно квалифицирани за следните типове:



  • Бързо отопление. Обикновени класически камини.

  • Отопление и отопление. Печки.

  • Отопление и готвене. Камини - печки с възможност за готвене на топли напитки и храна.


Също така, камините имат много конструктивни и функционални различия. Но има и нещо, което ги обединява - общи черти на външния вид и функционалност - разпределението на топлината. За да определите избора на камина за дачата, разгледайте подробно всички сортове.


Електрическа камина за вили


Електрическата камина е най-практичната и лесна за използване. Предимството на това устройство е, че не се изисква конструкция на комин. Не го почиствайте постоянно от изгаряне и пепел, а електрическата камина бързо се подготвя за работа. За да започнете да излъчвате топлина, просто го свържете към захранването и изберете желаното ниво на мощност. Електрическата камина изгаря точно толкова ярко, колкото обикновената камина на дърво, но по-ефективно загрява стаята.

Електрическата камина е абсолютно безопасна за здравето и не е източник на опасност за малки деца или домашни любимци. Благодарение на възможността за регулиране на мощността, можете да се насладите на спектакъла на горещо огнище при всяко време. Електрическата камина е идеална за организиране на вила, апартамент или къща. (Виж също: Как да използвате ефективно печки-камини, за да даде)

Използването на съвременни технологии направи възможно постигането им възможно най-реалистично. Най-модерните модели създават илюзията за постепенно изгаряне и избледняване на въглища, придружаващи този спектакъл с пукането на тлеещи трупи. Основните предимства на тези устройства са техният недостатък. Електрическата камина е само имитация на истински огън. Няма нищо, което да замени процедурата за запалване на камина, леко осезаема миризма на горящи дърва и комфорт на истински огън.


Камина за дърва за лятна резиденция


Традиционен и доказан от много векове моделът е камина, изгаряща дървесина. Дървените трупове, които се пръскат в камината, шпионските езици на жълтия пламък, лекият мирис на изгореното дърво - всичко това е камина, изгаряща дървесина. Такъв класически тип камина може да се инсталира само в къщата или във вилата. За работата на камината е необходим комин, който понякога може да бъде проблем, тъй като е необходимо да се промени оформлението на къщата за нейното подреждане.

В експлоатация камината за изгаряне на дърва е проста. Структурно се състои от огнище, в което горя дървото, предната част е портал и комин. Недостатъкът може да се дължи на постоянната грижа, трябва редовно да почиствате комина и да почиствате пещта от пепелта. За камина винаги е необходимо да купувате дърва за огрев и да ги съхранявате някъде. Не оставяйте наблизо запалими предмети, тъй като от време на време могат да изскочат малки пещи от пещта. Използвайте камини, изработени от тухли за вили, тъй като основното отопление на помещението не е ефективно, защото дърва за огрев имат ниска температура на горене. Ако е необходимо да се осигури отопление на къщата, тогава е възможно да изберете като вариант тухли или метални пещи-камини за лятна резиденция. (Виж също: Какви са ъгловите камини)

Въпреки всички тези недостатъци дървените камини са много популярни. Те са много рядко построени за отопление. Камината за изгаряне на дърва, преди всичко, изпълнява декоративна функция. Присъствието на жив огън в стаята, светлината на играещите пламъци създават изключителна атмосфера. Ако вътрешността на вашата дача е направена в класически стил - дървена печка - камината Guca ще бъде перфектното допълнение към нея.


Газова камина за лятна резиденция




Газ камина за дача - може безопасно да се нарече нова алтернатива на традиционните камини. Съгласно степента на изпускане на топлината, тя не се различава от изгарянето на дървесината, изгаря и с истински пламък, но не се нуждае от дърво. При този тип камина основният работен елемент е атмосферна горелка. Той създава впечатлението за истински огън, но се различава от вида на изгарянето на истински дърва за огрев. Разликата е, че газовият пламък е син и почти не излъчва светлина по време на горенето.

Ефектът от изгарянето на дървесината се постига чрез използването на декоративни дърва за огрев, изработени от керамика. Те не горят, но при висока температура, която се постига благодарение на атмосферна горелка, керамичните дърва се светеха червено и светеха в тъмното. Инсталирането на такова устройство не изисква големи разходи и този дизайн е лесен за използване. Газовата камина отлично се справя с функциите за отопление на стаята. (Виж също: Принципът на биогоривата)

Има мобилни модели на газ камини, които могат да се движат около стаите на селска къща за отопление. За този тип камина няма нужда да се оборудва с комина, а отработеният въздух преминава през специална тръба в димохода или директно към улицата.

Разбира се, тези дизайни имат недостатъци. За да инсталирате газова камина, трябва да получите подходящо разрешение от газовата икономика. Монтирането на такива устройства трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти.


Био камина за дача


Сравнително нова технология, която гарантира работата на камината изключително върху биологични горива. Като горими материали може да се прилага биогорива от растителни продукти на селското стопанство, сместа се пресова торф, дървени стърготини, кори, трески изсушени или сух алкохол. Това гориво се прави под формата на гранули, брикети от цилиндрични или правоъгълни форми. (Виж също: Как да изберем биогорива за вили)

Био камина за дача

При изгарянето биогоривата отделят минимално количество въглероден диоксид. Освобождаването на продуктите от горенето е толкова малко, че за този тип устройство няма нужда да се оборудва с допълнителна вентилационна система. Този тип камина почти не излъчва топлина, но ефектът от горещия пламък е реален.

Био-камината може да бъде направена почти всяка форма, до топката. Един от популярните представители на тези устройства са камини от Германия Hark с ефективност до 90 и пълно изгаряне на гориво.


Полезни съвети


Камината за изгаряне на дърва във вилата. Инсталирането на камина за дърва в къща трябва да спазвате основните правила за безопасност. В радиус от един и половина метър не трябва да има леснозапалими предмети. Подът в близост до огнището трябва да бъде от незапалим материал, например керамични плочки или метална плоча. Необходимо е редовно да се почиства камината на изгорялата пепел и пепел, също така трябва да се наблюдава комина, трябва да се използва въглероден двуокис и дим. Пренебрегването на спокойни елементарни правила за безопасност може да има фатални последици.

Електрическа камина в страната. В сравнение с класическата камина, този тип не се нуждае от постоянна грижа. Използвайки електрическата камина, трябва да спазвате правилата за безопасност при работа с електрически уреди. Може да се наложи да се обадите на електротехник, който трябва да провери кабелите. Тези пролекарства не консумират много енергия, но пренебрегването на техниките за безопасност и ненадеждността на окабеляване във вилата могат да причинят късо съединение, което води до пожар.

Газова камина във вилата. Използването на природен газ трябва да се извършва под постоянно наблюдение и със специални грижи. Експертите не препоръчват използването на камини от този тип ежедневно, тъй като експлоатацията на такива устройства е съпроводена с голям риск и изисква постоянен надзор.

Биокамини в селска къща. Може би най-сигурният вид "горещи" камини. Минимално отделяне на въглероден диоксид. Най-често срещаните модели на такива камини са конструкции, защитени от прозрачно стъкло от всички страни. Това елиминира възможността от случайно запалване на чужди предмети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Каменна каминаКаменна камина
Видове каминиВидове камини
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Красиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериораКрасиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериора
» » Какъв вид камини за дачата са
© 2021 BggeHat.com