Каменна камина

Каменната камина без преувеличение може да се нарече истинско чудо. Само си представете - цялата къща беше изключена. Разбира се, всички сме свикнали да осветяваме свещи или да използваме други осветителни уреди, които не са най-ефективната алтернатива. Но съвсем друго е истинската камина - ярка, топла, създаваща атмосфера на комфорт, без да струва ненужна енергия. Всички сме свикнали да свързваме думата "камина" с нещо голямо, тежко, невероятно луксозно и изобщо не достъпно за джоба ни.

Въпреки това модерните камини не са нещо, за което сме свикнали да мислим. Те са претърпели много промени и модификации и са достигнали нашите дни в перфектната си форма. Модерни камини са практични, комфортни, многофункционални отоплителни уреди, които също изпълняват естетическа функция в интериора. (Виж също: Лабораторни пещи)

Днес камините са не само масивни системи за отопление на тухли. Новите камини са удобни за работа със стени, а също и за настолни устройства. Последният трябва да посвети по-нататъшно слово.

Камините, монтирани на маса, служат не толкова за отопление, нито за осветление, а като интериор. Създават атмосфера на романтика, спокойствие, вдъхновение.

Например една камина в офиса насърчава ентусиазма и по този начин подобрява ефективността. И след един работен ден ще пресъздадете уютна и романтична атмосфера. Това ще помогне да се отпуснете и да приведете вашите мисли в ред. (Виж също: Как да изберем биогорива за вили)


Каква е разликата между камината камина и други видове камини


Преносими камини, захранвани с електричество, до определено време за най-практичен, мобилен и компактен. Но напоследък са изобретени нови камина с характерния префикс "био". В новостта в агрегата бяха представени всички най-добри качества на камините от предишни модели. Той запазва както класическата стойка на старата камина, така и модерната мобилна и компактна конфигурация на нови инсталации. Въпреки това, тя е присъща на една уникална собственост, която се превърна в нова дума в отоплителните и декоративни системи. Източникът на енергия за такива инсталации е екологично чистото биогориво.

Камина в кабинета

Като основно гориво, използвано в повечето настолни камини, е етанолът. Това е растително, екологосъобразно гориво вещество.

Зареждането на каменни камини с етанол става чрез изливане на определено количество течност в резервоар или горивен блок. След това просто трябва да запалите пламъка и да регулирате височината му с клапа. (Виж също: Часовник с камина)

В камините за маса, почти винаги се използват резервоари за горелки, докато в други камини се използват разнообразни слота.

Най-оптималните са цилиндричните горелки.

Формата на горелка с цилиндричен вид прилича на стъкло. Само тук чашата на тази чаша не е проста, но огнеупорна. Излива етил в кухината на този съд. Между другото, добра алтернатива на етиловия алкохол може да служи като растително гориво в гранули. Гранулите са нещо като малки трупи. Такова гориво, наричано също "сухо" и е компресиран дървен стърготини, дървени стърготини, люспи и др.


Ефективността на камините с настолен тип


Ако камината е камина за трапезария, това не означава, че тя може да бъде само с миниатюрни форми. Таблата бюра са различни, следователно, камината устройства по размер също ще се различават. Освен това съществуват модели като маси за камини. Готови системи за отопление, които могат да служат като пълно заместване на масичка за кафе. (Виж също: Как да разглобите масления нагревател)

Обикновено обикновената маса е оборудвана с горелки от цилиндричен тип. Горелките от своя страна се намират добре в аквариуми, изработени от огнеупорно стъкло. Тези резервоари естетически обграждат основното устройство.

Този модел на кампанията на аквариума. Той също така изпълнява естетическа функция, служи като истинска декорация на интериора и най-важното е, че той е източник на топлина. Като имате такова устройство във вашия офис, можете да се насладите на уют, спокойна атмосфера, хармония, спокойствие.

Ефективна био камина

Bio камините с настолен тип имат способността да затоплят една малка стая доста ефикасно, но това не е основната им функция. Статистиката показва, че камините от този модел се използват предимно за декоративни цели. (Виж също: Пещи за дома от собствени ръце)

Основното предимство на настолните камини е, че те не поемат ненужно пространство на пода. В края на краищата, етажът е необходим за инсталиране на мебели, както и обичайната камина, така да се каже "нарушава правата" на мебели да заемат тяхното право място. Миниатюрни, но в същото време не по-малко привлекателен модел на камини за маса са сравними с малък организатор или маса. Но заслужава да се отбележи, че малките камини ще произвеждат по-малко топлина.



В никакъв случай не трябва да инсталирате настолни камини на компютърни бюра! Може би, не е необходимо тази предпазна мярка да се опише твърде подробно. Дори и най-малката камина все още е източник на топлина, която е по-добре да се пази от компютъра и от друго оборудване. Особено това се отнася за екрани и монитори.


Алтернатива на аристократичните свещници


Декоративна детска камина, както и други декоративни камини - това е преди всичко интериор. Големи модели от този тип са инсталирани в къщи, където няма възможност за инсталиране на комин, но искам да се заобикаля себе си с атмосфера на лукс. Малките модели могат да се задават от всички.

През Средновековието хората използвали преносими факли като светлинни устройства, малко по-късно тази функция се изпълнявала от най-красивите модели на възрожденските полилеи.

Представете си, че можете да се върнете в онази епоха и да преминете през тъмния коридор на къщата си със същия свещник. Това обаче ще бъде най-безопасната версия на продукта за осветление. И така, класиците и аристократизма на външния вид ще бъдат запазени. Това е истинско вдъхновение!

В допълнение към изпълнението на осветената функция, тази високотехнологична "свещ" - камина "ще ви затопли на студените вечери. Поради използването на биогориво като източник на енергия, нежелан дим и сажди няма да се образуват.

Декоративна детска камина


Грижи и поддръжка


Алкохолна камина пейка се нуждае от правилна работа. Трябва да се помни, че правилното боравене с устройства, които използват биогориво, ще помогне да се увеличи максимално продължителността на живота им.



  1. Алкохолните камини трябва периодично да се избърсват от прах и мръсотия;

  2. Ако камината е изключена, нейните горивни модули трябва да бъдат затворени с клапани;

  3. От съображения за безопасност внимавайте внимателно да наблюдавате пламъка;

  4. По време на пожара се препоръчва допълнително да се използват огнеупорни материали.


Как работи камината за алкохол?


Както вече споменахме, каменните камини са по същество алкохолни. Ето защо принципът на тяхното подреждане е подобен на всички устройства за камина, работещи с алкохол.



  • Дизайнът на алкохолни настолни модели е доста прост, те имат:

  • Горелка (резервоар за гориво)

  • Външният портал, чийто дизайн е възможен в разнообразни стилистични решения.

  • Регулатор на пламъка (в по-модерни модели).


Периодът на горене зависи от обема на капацитета на горелката.


Основното нещо е сигурността!


Независимо от факта, че малките камини за масата не представляват толкова силна опасност като конвенционалните камини, обаче, наличието на жив пламък прави необходимото да се спазват всички мерки за предотвратяване появата на пожар.

Съвременните разновидности на настолни камини се отличават не само от размерите и дизайна, но и от степента на надеждност и безопасност. Най-сигурният в този случай са стъклени камини. В тези устройства няма въглища и други високо загряти елементи, които представляват потенциална заплаха от пожар.

Камина безопасен десктоп


Предимство при използването на горелки


На настолните камини обичайно се използват горелки вместо обичайните модули. Горелките се считат за най-оптималната възможност за място за пълнене на гориво.

Предимства на горелката:



  • Могат да бъдат инсталирани няколко горелки. Това ще подобри ефекта от осветлението, отоплението, но основното нещо ще добави пиканта към околната среда;

  • Спестявания. Горелката ще бъде много евтина;

  • Горелката прави дизайна лесен за използване, тъй като се използва.


Единственият недостатък на камините с горелки все още е там - няма възможност за регулиране на височината на пламъка. Но този проблем също е разрешен. Модерната продукция се е погрижила за това, създавайки по-прецизна представа за горелката, която регулира пламъка. Такава горелка ще струва много повече от традиционните.


Нека да обобщим резултатите


Така че, камините от новото поколение вече не са тези "дядо" благородни масивни конструкции от тухлена или каменна зидария. Сега това са високотехнологични устройства, които, както се оказаха, могат да се прикрият като масичка за кафе или просто да се поставят удобно на масата, ако са по-малки модели. Освен това тези устройства работят на най-безопасния вид гориво от естествен тип. По-често горивото е етанол в алкохол или преработка на компресирана дървесина.

Ефективността на настолните структури, работещи с биогорива, е призната от специалисти в камина, архитекти и дори еколози от цял ​​свят. И всичко това благодарение на уникалните предимства на тези камини.

Но особено каменните камини се влюбиха в интериорните дизайнери. За тях миниатюрни камини са се превърнали в истински източник на вдъхновение за нови идеи и решения за интериорен дизайн. А за нас, обикновените хора, тези невероятни продукти носят много радост, защото създават в нашите домове уютна, топла, а понякога дори необходима атмосфера на хармония, романтика и спокойствие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Камина с водна схема идеален изборКамина с водна схема идеален избор
Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтажВградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
Красиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериораКрасиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериора
» » Каменна камина
© 2021 BggeHat.com