Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж

Модерни камини, които се инсталират в апартаменти или частни домове, едва ли са подобни на техните колеги, популярни преди стотици години, въпреки че много дизайнери се опитват да формализират външния си вид в средновековен стил. Преди това това бяха масивни конструкции, изработени от камък. Нашите предци, собствениците на замъци и дворци, могат да си позволят да разтоварят помещенията. Днес спестяването на пространство е основният проблем във всички области на интериора.

Дизайнните решения ви позволяват визуално да увеличите обема на стаите с мебели, стени и тавани, завеси, осветление. Декоративен атрибут - изглежда, камината няма нищо общо с това, но това мнение е погрешно. Вградените камини, като отделен тип, се позиционират по отношение на пестенето на пространство. Цялостна теория е изградена около това положително качество, на основата на което ще се опитаме да разгледаме.

Хармоничен интериор на стаята с камина
Хармонично вградена във вътрешността на камината

Основни изгледи

На първо място, трябва да разберете каква позиция в класификацията е заета от вградени камини. Въпреки богатата терминология, няма отделен начин за разделяне на камините. За да не забравяме представителите на този декор, отбелязваме, че класификацията може да се извърши според един от свойствата.

Нека да дадем пример. Чрез метода на монтаж, ъглова, остров и стена се отличават. При монтаж - отделно стоящ, стенен и вграден. По вид гориво - газ, пелети, дърво, електрически. А клоновете на класификациите могат да се припокриват. Това означава, че можете да намерите вградена електрическа камина и т.н.

Тъй като акцентът е върху страната на вградените камини, ние ще различим техните основни типове.

  • Вградена стена.
  • Вграден в портала.
  • Поставете мебелите.
Оригинална интериорна кухня
Оригинална версия на кухненската украса

Всеки вид има своите предимства и недостатъци, които силно влияят на границите на тяхната приложимост. Ето защо инсталирането на камината в стаята се състои от няколко етапа, сред които изборът на дизайн не е последният.

Варианти със стена

Камината е построена в стената. Той навътре унищожава всичките ни идеи за класическите пещи в стаята. Да видиш пламъка на определена височина от пода е истинско чудо.

Основната цел на монтажа в стената е да се спести място в стаята. Пещта може да бъде разположена както в основата на стената, така и на височина. Но спестяването на пространство в една стая може да се превърне в съвсем противоположен ефект в друг.

Пожарна линия, монтирана в стена
Напоследък пожарните линии са много популярни

Дълбочината на огнището е приблизително 60 см. Вътрешните стени естествено са с по-малка дебелина. Следователно част от пещта ще бъде вкарана в съседната стая. Има два начина за решаване на този проблем: декор на пещта и двустранна камина.

  1. Декорът може да бъде изработен от гипсокартон, покриващ металната рамка. Изпъкналата част от стената е маскирана под рафта, гръдния кош или функционалната кутия.
  2. Двустранната пещ има две очила от противоположните страни. Това ви позволява да гледате пламъците от една и друга стая по едно и също време.

Ъгловата камина заема две равнини наведнъж. Въпреки оригиналността си, той не намери много популярност. Тя е построена по време на строителната фаза, подсилвайки нишите по стените. В процеса на ремонт, е много трудно да се изпълняват такива процедури, е необходимо да се извършват мащабни строителни работи. Липсата на професионализъм може да доведе до колапс на стените.

Модерен интериор на хола
Модерен интериор на хола

Кои камини от вида на горивото е изгодно да се вграждат в стената? Ъгловата камина и устройството с две камери имат едно ценно предимство - две чаши за пренос на топлина. Би било глупаво да не се възползваме от това предимство. Такива отоплителни модели трябва да изпълняват ролята не само на оригиналната декорация, но и на отоплението на стаята.

Следователно, възможно е да се инсталират дърва, газ и електрически камини, но най-печеливши използвайте газ като гориво. Той е с висока ефективност, не изисква резерви и не довежда толкова отпадъци, колкото може да се получи от дърва за огрев.

За съжаление е необходимо да се даде още един нюанс. Коминът не винаги може да бъде подреден в стената. Той е построен отделно и подреден по най-атрактивния и подходящ начин. Електрофирът не изисква не само допълнителна работа, но и присъствието на представители на мониторингови организации. Тя може лесно да се монтира и демонтира.

рамкиране



Абсолютно всички камини могат да бъдат построени в специален портал, който оформя една камина с камина. По отношение на функционалността и сигурността не се дава приоритет. Тук устройствата, които работят с всякакъв вид гориво, са отлични. Порталите могат да бъдат закупени или направени сами.

Да се ​​изгради електрическа камина, достатъчно е да се направи куфар от метален профил и да се покрие с гипсокартон. По-масивните представители на газови или дървени пещи изискват солидна основа. Порталът е изработен от тухли и може да бъде отстранен отвън под камък.

Камина в светлия портал в хола
Светещ портал с вътрешна камина

Предимството на камините с рамка се основава на факта, че такива модели могат да бъдат инсталирани навсякъде в стаята. Но след монтажа вградените камини на дърва или на газ не могат да бъдат транспортирани.

Инсталирана в мебели

Разширената технология ви позволява хармонично да нагласите вградените камини в завършените шкафове. Това оригинално решение е украшение не само на стаята, но и на мебелния комплект. Огнището е оградено от рамка и монтирано в подготвена ниша. Идеята за вградени домашни уреди отдавна се практикува в кухненски комплекти.

MDF или пластмаса, от които се произвеждат мебелни елементи, не могат да налагат ограничения върху вградените камини. Това се дължи на чувствителността на повърхностите към спада на температурата.

Вграденото огнище трябва да е функция само на илюзията за пожар. Най-неутралната и най-успешната опция ще бъде електрическа камина без отоплителна функция. Друго алтернативно решение може да бъде вградена био камина, топлината, от която е и минимална.

Интересно дизайнерско решение
Nontrivial дизайн решение

Обобщавайки темата за класификацията, трябва да се отбележи, че вградените камини имат отличителни предимства и недостатъци. За положителните свойства трябва да се отдаде лекота на инсталация, възможността за двупосочно отопление, стилен дизайн, спестяване на пространство. Недостатъкът е необходимостта от комин и невъзможността да се използва функцията за отопление на камината, вградена в мебелите.

Кои видове трябва да предпочитам?

За да инсталирате вградена камина вкъщи, не е достатъчно да имате финансови средства. Необходимо е да се вземат предвид всички параметри и да се определи вида на устройството, подходящо за монтаж. При изчисляването на мощността можете да използвате едно просто правило: 1 кВт мощност трябва да отговаря на площ от 10 м2. Силата на камината е посочена в неговия паспорт, а площта на стаята е лесна за измерване.

След като решите какъв вид гориво отново да сте сигурни, че идеята ви може да бъде реализирана. Полезна консултация за инсталирането на комина може да бъде получена от контролните органи. Не прекалявайте с работата на камината. Той ще затопли стаята, без съмнение, по-бързо, но разходът на гориво няма да ви хареса.

Ако камина с двустранна камина има дълбочина, по-голяма от дебелината на стената, не бързайте да изоставите идеята с този модел. Много майстори позволяват на вратата да изпъкне от стената за определено разстояние.

Огнището със системата за симулиране на пламъка може да работи според различни принципи. Проверете при продавача точно коя технология се изпълнява в избрания от Вас модел. Най-качествената имитация, която трудно се различава от истинския огън, притежава Парна камина с ултразвуков парогенератор.

В заключение, отбелязваме, че тези продукти се вписват перфектно в модерния интериор, чийто отличителен белег е максималната простота и функционалност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Готически стил в интериораГотически стил в интериора
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
Красиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериораКрасиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериора
Видове и дизайн на камини в модерен стилВидове и дизайн на камини в модерен стил
» » Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
© 2021 BggeHat.com