Как да изберем камина?

Открита био каминаЗа собствениците на градски апартаменти, които искат да инсталират камина в стаята, има безопасен вариант. Тя не само ще стане елемент на декорация, но ще осветява интериора с жив пламък, превръщайки се в източник на топлина.

Био-камината работи върху био-течност, която при изгаряне произвежда само безопасна пара. Не е необходимо тази камина да извади качулка и да поиска разрешение от надзираващите инспектори за инсталацията.

Видове био-камини за апартаменти

По правило подовите продукти имат големи размери и прост дизайн. С устройството може да се разбере почти всеки човек без технически умения. Продуктите се издават:

  • стъкло;
  • керамичен;
  • дървен материал;
  • пластмаса;

Те се инсталират основно в централната част на стаята. Не е необходимо да поставяте под него желязо за безопасност. Целият въпрос е, че био камината не се нагрява до опасна температура.

В специален контейнер от неръждаема стомана се напълва с биогориво. По време на горенето димът, искри и сажди не се освобождават. Основният елемент на устройството е горелка, в която се създава аналогов пожар. Има модели с регулируема височина на огъня и бързо охлаждане при аварийни ситуации.

Стените нагревателни елементи са закрепени към стената и имат малки размери и разнообразие от форми. Моделите идват с различни защитни екрани, изработени от метал, но най-често са изработени от стъкло.

Има камини, без страни, без горния екран. Създаден е специален тип био-камина, направена под формата на картина.

Табличните устройства обикновено са инсталирани на:

  • шкафчета;
  • маси;
  • рафтове;

Това са доста удобни и компактни модели, които могат да се прехвърлят на всяко ново място. Формата на камината може да бъде под формата на ваза, купа и други интересни, необичайни фигури. Този вид биогорива може да бъде избран за всеки интериор.



Вградените уреди са класически или напълно монтирани в стената. Интересно изобретение е двустранен модел, когато една камина е в две стаи.

Използването на въпросното устройство напълно изключва системата от комини и други елементи. Това е така, защото при запалване течността не създава изгарящ продукт и се разлага в изпарения, които само образуват вода и въглероден диоксид. Топлинната енергия на камината за биогориво достига 95 в сравнение с 15-40 от индексите на други видове. Икономичното биологично чисто гориво се произвежда от естествени материали. Положителният фактор е парата, отделена при горенето. Тя насища стаята с влага, като нещо като овлажнител.

Инсталация за биофилеплани

Подова био-камина за домаТози вид камина не пуши и не мирише на дим, въпреки че има истински огън. Не е необходимо да се инсталират специално за тях вентилационни канали или комини за изгаряне на горивни продукти, тъй като е необходимо за дървени камини. За да работите с устройството у дома, нямате нужда от разрешение от пожарните служби.

Устройството се състои от два елемента:

  1. Декоративен екран, може да бъде стъкло, стомана, дърво, пластмаса, комбинирани. С отворено, затворено и висящо тяло;
  2. Капацитет за биогориво, направен от неръждаем метал с безопасно превръзка. Има модели с автоматично регулиране на пламъка и затваряне на изхода.

Експлоатацията на био камината е безопасна благодарение на специалния дизайн на резервоара за гориво.

Течност за биопожари със собствени ръце

Горивото за тази камина е направено от растителни и съдържащи нишесте материали чрез денатуриране.

Съставът на био-течността включва:

  • биоетанол - около 96;
  • метилекетон - около 1;
  • вода - около 4;
  • битрейт - 1 g-100 литра;

Можете да направите биофлуид себе си вкъщи, като използвате наличните средства:

  • етанол 90-96 (продаван в аптеката);
  • авиационен бензин "Kalosha" или за зареждане на запалки "Zippo". Основните критерии са прозрачността и липсата на миризма;

Смесването е необходимо в следните пропорции: на литър бензин се нуждаете от 60 грама алкохол. Преди зареждането с гориво в камината е необходимо да се разклаща добре. Този тип отопление е подходящ за малък обем на помещението. Био-камината е подходяща за експлоатация в широк спектър от помещения, включително жилищни, офисни и кафенета и ресторантски помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлинаИзползването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Ъглова био камина, нейното достойнство и използване в интериораЪглова био камина, нейното достойнство и използване в интериора
Биогориво за видове камини, свойства, характеристики, плюсове и минусиБиогориво за видове камини, свойства, характеристики, плюсове и минуси
Огнеупорно стъкло за каминаОгнеупорно стъкло за камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъклоСортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло
» » Как да изберем камина?
© 2021 BggeHat.com