Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло

Множество варианти на декоративни рамки камините позволява да изберете почти всяка модел за хармонично съчетание с общо вътрешно. С цялото разнообразие, всички камини могат да бъдат разделени на две групи: с открит пламък и със затворен.

  • Камините с открит пламък изглеждат по-привлекателни. Можете не само да се възхитите от процеса на изгаряне, но и да слушате характерните пукнатини на дърва за огрев. Въпреки това, потенциалната опасност от искри на пода или на околните предмети все повече кара дизайнерите да избират затворени камери.
  • В затворена версия не можете да правите без остъклени елементи. Това са ревизионни прозорци, врати и понякога дори стените на огнището. Но ние знаем, че стъклото при висока температура губи силата си и може да се срине. Съвременните технологии позволяват да се създават "горещи" очила, които могат да издържат нагряване до 1000 градуса.
Камина система в колоната на къщата
Оригиналната камина система, вградена в колоната

Днес ще говорим за камина продукти, чието създаване използва закалено стъкло.

Свойства на огнеупорното стъкло

Използването на огнеупорни очила при производството на камини става възможно благодарение на техните уникални качества. Те имат малък коефициент на топлинно разширение, поради което се постига необходимата сила.

Стъклената камина дава отличен преглед, който ви позволява да се възхищавате на езиците на пламъка от всякакъв ъгъл и разстояние. Звукоизолационните свойства на стъклото не могат да бъдат приписани на предимствата или недостатъците. Способността да чувате звуците, които придружават изгарянето, както не всички.

Работна био-камина с малки размери
Малка био-камина в работно състояние

Огнеупорното стъкло отвън практически не се нагрява. Това го прави безопасен в апартамента в случай на намиране на няколко деца. Основната задача на прозрачния материал е не само да се направи преглед, но и да се осигури безопасността на камината.

Производствени технологии и характеристики

Всеки нов собственик иска закупеното устройство да работи възможно най-дълго. За да направите това, трябва не само да го обслужвате своевременно, но и да направите правилния избор при покупката. Знаейки основните характеристики на закалено стъкло, можете лесно да изберете опцията за вашите нужди.

На първо място, необходимо е да се знае, че такива стъкла се произвеждат с помощта на определени технологии. Те се съхраняват при висока температура и се подлагат на пръскане със специални инструменти, които увеличават силата им.

Камините се различават от другите видове чрез наличието на филм от железен оксид. Прилага се в ред, така че е по-лесно да се почисти такава чаша от сажди. Най-известните представители на каменните глазури са кварц и боросиликат.

Каминен апарат от оригинален тип
Оригиналният дизайн на камината

Основните характеристики, които са индикатори, са максималната температура и продължителността на експлоатационния живот. Често такива параметри са обратно пропорционални. Ето защо, преди да купите тази или онази камина от стъкло, решете какво ви интересува най-много. Всички параметри се посочват от производителя в съответния паспорт на продукта.

Къде се използва стъклото?

Използването на огнеупорни стъкла в дизайна на камината им дава важна стойност. Благодарение на прозрачността на огнището, ефектът от живата картина се създава, само абсолютно безопасен, с изключение на появата на огън. Обикновено стъклената камина не е оборудвана с комин, за да може да се направи заключение за вида гориво, на което работи.

Камина в спалнята
Вграден модел

Броят на стъклените елементи може да бъде напълно различен. Има фокуси, изработени от метал, но с панорамни врати, които задължително трябва да са стъклени. Такива камини използват както газ, така и дърва за огрев като гориво.

Заслужава да се отбележи, че поради силата на закалено стъкло, обхватът на приложимостта му обхваща всички видове камини. Пожароустойчивостта и здравината доведоха до още едно приложение. Такава чаша често е оформена от подовата повърхност в непосредствена близост до камината. Тя не се страхува от падане на малки предмети и остава в безопасност за дълго време.

Прозрачна пещ в работно състояние
Напълно прозрачна камина

Видове гориво



Благодарение на технологичните си свойства, закаленото стъкло позволява използването му в различни видове камини. Но прозрачните елементи имат един съществен недостатък - неизбежното покритие на продуктите от горенето (сажди). Дървени камини той е изолиран в големи количества, така че е ирационално да ги изваждате от стъклото.

Газът оставя много по-малко храна след изгаряне. Пламъкът на огъня изглежда доста привлекателен, затова се опитват, доколкото е възможно, да го демонстрират. Съществуват възможности, при които газьолът създава илюзията за изгаряне на дърва за огрев, за които се използват моделите на трупите.

Биогоривото се основава на алкохолното съдържание и има високо екологично представяне. Такава камина обикновено съдържа голям брой стъклени повърхности.

Електрически аналози задължително предоставят подробности за стъклото, като се прави пълен преглед на симулирания пожар.

Масивен портал с камина в хола
Масивен дизайн в средата на всекидневната

Разнообразие от дизайн

Наличието на пламък зад стъклото принуди разработчиците да създадат няколко версии за различни приложения на камини. Основните модели са:

  • Стенни камини.
  • Преносими камини.
  • Подови камини.

Подовите версии са стъклена рамка, облицована по стената. Тя може да бъде с различни размери, но дизайнерите препоръчват да не се пренебрегват проблемите с размерите. Освен това има модели, които обграждат две стени наведнъж. Те са направени под формата на ъгъл и приличат на огнена обръч.

Портативните или десктоп опции са забележителни за тяхната мобилност. Не можете да престанете да се наслаждавате на комфорта на камината, като се движите от стая в стая. Малките размери се компенсират от видимостта, осигурена от стъклото. Няма никаква зависимост от натрупаното гориво, преносимите камини най-често използват биогориво. Това избягва необходимостта да се оборудва мястото с електричество или дърво.

Десктоп версия на био камина с вътрешно огнище
Desktop версия на продукта с истински огън

Камини на стена - модерна версия на дизайна, която се вписва в модерния или високотехнологичния стил. Само предната част на камината е направена от стъкло, като останалата част от лицето й се удавя в специално подготвена ниша. Рамката във формата на рамка може да бъде направена от различни материали за довършителни работи.

Грижа за камината

С течение на времето във всяка камина стъклените елементи ще загубят предишната си прозрачност. Що се отнася до целостта на повърхността, не е нужно да се притеснявате. Дълготрайното стъкло е надеждно защитено от малки драскотини и чипове. Единственото нещо, от което се притеснява собственикът, е почистването на сажди отвътре. Може да се произвежда от всеки детергент, тъй като огнеупорното стъкло е устойчиво на агресивна химия.

Производителите се опитват да увеличат експлоатационния живот между общото почистване на камината. За тази цел се използват системи за рециркулация и горене на газове при високи температури. Въпреки това, не е възможно напълно да се избегне процесът на поддръжка.

Изборът на камина със стъклени елементи винаги можете да разчитате на пълен преглед на това, което се случва в пещта. Такова устройство със сигурност ще ви достави удоволствие да видите процеса на изгаряне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Какви са камините кабини и как те се различаватКакви са камините кабини и как те се различават
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
» » Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло
© 2021 BggeHat.com