Огнеупорно стъкло за камина

Огнеупорното стъкло за камина с високи свойства на термична стабилност се използва активно в панорамни врати. Топлоустойчиво стъкло може да се използва и като контролен панел за наблюдение на процеса на изгаряне. Камината врати с стъкло с повишена топлоустойчивост са в голямо търсене. В допълнение към използването в камини, защитни очила също са много популярни сред производителите на фрези, пещи, микровълнови фурни.


Качество на стъклото за камината


Най-важното свойство, което стъклото за камина трябва да има, разбира се, е огнеустойчивостта. Огнеупорните очила също се наричат ​​устойчиви на топлина и тяхната основна задача е способността да издържат на високи температури. (Виж също: Аксесоари за печки и камини)

Огнеупорно стъкло с цел устойчивост на топлинни удари. Такива стъкла се характеризират с много нисък температурен коефициент на разширение и един от най-добрите видове топлоустойчиви стъкла е кварцовото стъкло. Неговата устойчивост на топлина е толкова висока, че позволява да издържат температурните промени до 1000 ° С.

Камина със стъкло


Материали за производство на стъклопакет


Свойствата на топлинната устойчивост на камината за стъкло зависят в голяма степен от скоростта на топлопренасяне върху стъклената повърхност, от качеството на нейната повърхност и от размерите. За подобряване на устойчивостта на топлина, втвърдяване, полиране на огън, се използва химическо третиране. Всички тези процедури не само увеличават огнеустойчивостта, но и отстраняват дефекти в повърхността на стъклото.

Специалистите, използващи съвременни технологии, създават не само топлоустойчиво стъкло, но и шумоизолиращи и безопасни, ламинирани или оцветени. Във всеки случай, с индивидуалната поръчка, всичко ще зависи от вашите желания, функционалната нужда от приложението. (Виж също: Желязна камина за камини)



EXCITING: да има представа за устойчивостта на топлина ще дам един пример: обикновеното стъкло, когато са изложени, за да отворите огън източник нагрява в продължение на половин час до 500 градуса поне, термо камина при същите условия - от 50 до 250 (точната стойност зависи от вида на материала и използвани в производството на технологии).



Огнеупорно стъкло за камината - надеждна защита срещу пожар


Термоустойчивото стъкло за камини надеждно предпазва от пожар и ви позволява да получите естетическо удоволствие от гледането на играта на пламък, без опасност от изстрелване на искри. В същото време, предпазвайки от пожар, стъклото осигурява захранване с въздух, поддържащо процеса на изгаряне.

Очилата за камини се вкарват директно в конструкцията на вратите. Често дизайнерите използват камината като основен елемент на интериора на помещението, където е от основно значение дизайна на "предната" страна. В допълнение към естетичната функция, стъклената огнеупорна врата осигурява регулиране на процеса на изгаряне, както и безопасност при работа. (Виж също: Как да направите автоматична камина)

Топлоустойчивото стъкло често се използва и като подово покритие в района на близкото поле. Това не само ще донесе оригиналност в пространството за дизайн (разбира се, творчески подход), но също така и за защита на основния етаж от падане на летящи парчета дърво, искри и пепел. Освен това, устойчиви на удари, термоустойчиво стъкло, те не се появяват случайни драскотини или бичен в резултат на малко дърво съхранение. Поради това използването на огнеупорно стъкло в ролята на подови покрития е много препоръчително.


Световни производители на камини


Сред лидерите на световното производство трябва да се обърне специално внимание на германската фирма ROBAX, която отдавна предлага висококачествени продукти на световния пазар. Недостатъкът на продуктите на това дружество е само висока цена, която обаче е оправдана от високо качество.

Огнеупорно стъкло за пещи

Огнеупорното стъкло за Crossfire Cerama също има отлични свойства, но цените за този продукт са доста достъпни и дори няколко пъти по-ниски в сравнение с "видни" аналози. (Виж също: Каменна камина)

Камината за камини със стъкло е особено популярна. Тъй като пещта е източник на високотемпературна среда, е необходимо да се използва топлоустойчиво стъкло. Важно е да запомните, че когато купувате камина, трябва да обърнете внимание на живота на стъклото в пещта, което директно зависи от нивото на температурата. Ако температурният режим не надвишава 600 градуса по Целзий, тогава чашата ще послужи не за хиляда часа. Следователно, работата при по-високи температурни условия ще доведе до съкратен експлоатационен живот. Ето защо е неприемливо да се затоплят камините с въглища или да се претоварва камината необосновано с големи обеми дърва за огрев, да се създават режими с увеличен натиск.


Видове остъклени камини


Модерните модели имат няколко вида стъкла:



  • сегмент;

  • плосък;

  • странично;

  • директно или фронтално.




Тук, за потребителите, типът остъкляване не е толкова важен. Като правило много предпочитат предната стъкла.


Недостатъци на камини


Въпреки факта, че съвременните производители са достигнали определени върхове, чието потвърждение може да се намери в най-устойчивите на топлина модели, все още има недостатъци за такива очила. (Виж също: Ръцете на Кузнецов)

Саждите. Запознайте се, това е най-важният враг на огнеупорните стъкла! Не чакайте дълго време, докато чашата на затворената камина не бъде покрита с тази грозна табелка. Разбира се, това само ще намали декоративния ефект, без да се отрази на други, по-важни характеристики на камината, и все още не искат да се примиряват с опушените очила. Много производители се борят с този феномен и, трябва да се отбележи, не е неуспешен. Има очила, които имат определена защита от сажди, а при изграждането на пещта - системата за рециркулация на външния въздух в пещта, предотвратявайки отделянето на сажди.

Камина стъкло

Известно е също така така наречената система за почистване на пиролиза, която означава изгарянето на сажди от стъклената повърхност под въздействието на висока температура. Това означава, че се постига самопочистващ ефект. Но за стъклото това не е безобидно. В резултат на пиролизните процеси, стъклото е покрито с филм от метален оксид, който не се вижда от човешкото око. Тази много черупка създава ефекта от отразяването на инфрачервената радиация навътре, което на свой ред води до повишаване на температурата на вътрешното стъкло и намаляване на продължителността на живота с една четвърт.


Сажди върху мантите


Скоростта на появата на сажди върху огнеупорните очила се влияе от няколко фактора:



  1. Специфични модели на камината. Ако е толкова важно за вас, че саждите не се появят възможно най-дълго, тогава е необходимо да обърнете внимание на устройството на пещите. Обикновено производителят уточнява наличието на система срещу образуването на сажди.

  2. Вдлъбнатината на камината.

  3. Използвано гориво. Голям брой дървесни смоли, разбира се, ще повишат степента на замърсяване на камината.


Грижа за камината


Не е трудно да се грижиш за камина, но се нуждаеш от постоянство. Измийте топлоустойчивата чаша само с влажна кърпа. В съвременния пазар за камини, можете да намерите доста специални инструменти за грижа за топлоустойчиви камини очила. Има специални инструменти, предназначени за почистване на сажди от сажди.



Неприемливо е: да се почистват камините, които не са в охладено състояние.



Достойна алтернатива


Ако не сте изкушени от перспективата на камината, която трябва да бъде често се почистват от сажди, които могат да се нуждаят от подмяна на термоустойчиво стъкло, ние можем да предложим една отлична алтернатива - електрически камини. Ние сме уверени, че никой не иска да се откаже от възможността да имате красива камина, която в студените дни можете да се отпуснете и да получите истинско удоволствие от съзерцанието на пожар без необходимост от почистване на стъкла и да ги замени. Да! Предлагаме Ви електрически камини с реалистичен ефект на пламък!

Електрическа камина Dimplex Vega

Dimplex електрическа камина Вега е модел на стена, направена в стила на Hi-Tech, което не може да не успеят да угоди на собствениците на интериора в същия стил. Електрическа камина Dimplex Вега - модерна технологична иновация, нищо не отстъпва на традиционния камината и дори да ги надминавайки - не е необходимо сега, за да се грижи за дърва за огрев, почиства редовно, за да се отстранят сажди и т.н.

Черният блясък на повърхността в комбинация с хипнотизиращото трептене на "виртуалния" пламък дава мощен ефект! И всичко това благодарение на технологията Optiflame! Тази електрическа камина се радва на безпрецедентна популярност и все още може да се конкурира дори с нови модели, печелейки в цената.

Електрическата камина в Олбъни е многофункционално отоплително устройство, комбиниращо ефективност и достъпна цена. Тази електрическа камина създава "жив" пламъчен ефект, наречен "Opti-Myst". Прави впечатление, че много реалистична картина може да ви моля през целия ден, независимо от това дали режимът на отопление, или не. Bright блестящо дърво е толкова близо до настоящето, чрез иновативни графични инструменти, които може би за първи път няма да помогне да се гарантира, че ако дървото изгори и дали да се постави нов нужда. Драматична картина допълва от контрола на интензивността на дим, така че ако, например, не покажете вашия гост, че една електрическа камина, и преди да успее да го позная. Моделът има дистанционно управление за управление на режимите на отопление. Цветът на модела е черен.

Blaze електрически камини са бюджетна линия от модели на пазара за електрически камини. Те също така са снабдени с картина на "жив" пламък, имат манекен от дърва за огрев. Мощност на отопление - 2 kW. На всички модели има режими на управление на отоплението, яркост на картината.


Изборът е ваш


На нашия сайт ще откриете голям брой камини и печки за всеки вкус. Квалифицираните специалисти винаги ще помогнат да направят правилния избор, ще инсталират отоплителните уреди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да направите камина врата, как да направите сами работатаКак да направите камина врата, как да направите сами работата
Стъклото за камината е топлоустойчива, огнеупорна, топлоустойчиваСтъклото за камината е топлоустойчива, огнеупорна, топлоустойчива
Врати за камини, които могат да избират стъкло, метал или чугунВрати за камини, които могат да избират стъкло, метал или чугун
Противопожарни врати с остъклена защита на помещенията от пожарПротивопожарни врати с остъклена защита на помещенията от пожар
Струва си да се постави у дома трислойна камина, изработена от стъклоСтрува си да се постави у дома трислойна камина, изработена от стъкло
Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъклоСортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло
Каква е стойката под камината и за какво са те?Каква е стойката под камината и за какво са те?
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
» » Огнеупорно стъкло за камина
© 2021 BggeHat.com