Триплекс и подсилено стъкло

Триплекс и подсилено стъкло

Стъклото е подсилено с телена мрежа. Внасяното усилено стъкло се произвежда с помощта на мрежа от такава тел, която е покрита със сплавни материали, което позволява този продукт да има по-голяма якост и да издържа на унищожаване.

Подсиленото стъкло се произвежда по следния начин: в средата на листа се поставя решетка от метал с квадратни или шестоъгълни клетки. Цветното стъкло с армировъчна мрежа е изработено от стъклена стопилка, предварително боядисана с окиси от различни метали.

Повърхността може да бъде сурова, гланцирана или с модел, който съответства на модела на мрежата. Също така, повърхността може да бъде полирана. Мрежата за стъкло се произвежда от стоманена тел, а за тези марки, които имат най-висока категория на якост - със защитно покритие от алуминий. Разстоянието в мрежата обикновено е 12,5 милиметра или 25 милиметра. Решетката е вдлъбнато навътре на една и половина милиметра от всяка повърхност, образувайки по този начин силен, огнеупорен материал, който може да предава светлина. Висококачественото подсилено стъкло се разкъсва плавно по линията на разреза, без да се напуква.

Прилагане на такива видове стъкла в различни предприятия, както и в остъкляване на тези структури, които могат да бъдат подложени на механично унищожаване - подсилващата се мрежа не позволява на фрагментите да се разпръснат. Това стъкло се използва в случаите, когато има опасност от нараняване или пожар.



Триплексът е ламинирано стъкло. Няколко слоя са залепени заедно. Листът може да бъде прав и извит (формата на всеки слой е прикрепена още преди залепването). Triplex се използва като защитни очила - анти вандалски и удароустойчив дизайн, който се използва и за защита от пожар, куршуми, аквариуми. В интериора често се използва триплекс.

Предлага се под формата на големи плочи, които са нарязани на платна. Също така в продажба можете да намерите готови продукти от триплекса.

За строителството се използва слой от полимер и стъкло, този материал може значително да намали възможността от нараняване, да осигури устойчивост на механични повреди (надрасквания, абразия), за да постигне висока оптична прозрачност.

По време на строителството, триплексът се използва за декориране на коридори и зали, за инсталиране на кухни, за остъкляване на стълбища, както и за остъкляване на различни комплекси, павилиони и сгради.

Е, ако се интересувате от дърворезба в региона Тула - посетете сайта pilomaterial-stroi.ru. Там ще намерите качествен строителен дървен материал с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на материала с гладки стъклаХарактеристики на материала с гладки стъкла
Стъклена престилка за кухняСтъклена престилка за кухня
Приложение на течно стъкло в строителствотоПриложение на течно стъкло в строителството
Графитни аксесоари и медни пластиниГрафитни аксесоари и медни пластини
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Пластмасови прозорци rehau цени на разположениеПластмасови прозорци rehau цени на разположение
Какво е тъкана мрежа с квадратни клетки?Какво е тъкана мрежа с квадратни клетки?
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
Защитни улови мрежи в строителствотоЗащитни улови мрежи в строителството
Какъв вид армировка има?Какъв вид армировка има?
» » Триплекс и подсилено стъкло
© 2021 BggeHat.com