Каква е стойката под камината и за какво са те?

За производството на камини абсолютно всички материали могат да бъдат използвани: стъкло, камъни, метал, дърво и др. Основното е, че те са достатъчно силни и имат високо ниво на устойчивост на температурни промени. Някои хора може погрешно смятат, че е необходим такъв елемент само за естетически или декоративни цели, но също така служи като един от най-важните задачи - повишава нивото на сигурност в работата на камината.

Електрическа ограда в бели отпадъци
Бял портал за електрическа ограда

изисквания

Ако считаме, че щандът за камини е основен елемент на целия дизайн, те задължително трябва да отговарят на редица изисквания, сред които:

  • В процеса на използване на камината (дърво, газ, електричество или биогориво) вероятността за пожарен пожар трябва да бъде напълно изключена.
  • Ако дървесината се използва като гориво, тогава стаята и хората в нея трябва да бъдат убедени, че изгарящите въглища или искри няма да паднат и електрическият продукт няма да бъде шокиран.

Други аспекти, като стил, дизайн, размер, форма, общ външен вид, на мястото стои в стаята са минимални изисквания, които могат да бъдат използвани, за да се подчертае оригиналността и интериорен дизайнер, който да реши проблема.

Биокамин върху стъклена основа
Стъкло основа на био камина

Мъжеста инсталация

Няма конкретни индикатори или норми, които да указват точно коя височина ще бъде идеална за местоположението камина камина. Освен това работата на огнището не зависи от него по никакъв начин. Важно е обаче да се вземат предвид редица правила, сред които:

  1. В зависимост от височината на огъня на пещта, излъчване на енергия ще тръгне нагоре, въпреки че, въз основа на законите на физиката, топлинна енергия и така се втурва към тавана, съответно, въздуха в долната част на помещението ще се затопли по-лошо.
  2. Не се препоръчва да поставите камината на пода, защото долната зона на портала може да бъде оборудвана като място за съхранение на дървени трупи, а също така е необходимо да има и решетки, които взимат студения въздух.
  3. Много е важно в седнало положение, на стола или диван очите да почиват директно върху пламтящия пламък, което ще ви позволи да сте възможно най-спокойни.
Голям бял портал
Оригиналният бял портал с голям размер

Като се започне от горното и като се има предвид необходимостта от внедряване на удобно хвърляне на трупи в пещта в седнало или стоящо положение, камината е най-добре разположена на височина от около 30-40 cm.

Материали за производство



Някои модерни модели домашни огнища вече имат вградени крака с възможност за регулиране на височината. В повечето случаи такава възможност се реализира в пещи, които са изработени от котлетна стомана. Самостоятелна стойка под камината може да бъде направена от метал, тухла или стъкло. Нека разгледаме по-подробно техните характеристики:

Малка камина от камък
Малка био-камина на камък
  • Има много видове тухли, които се различават по техните характеристики. За производството на опори често се използва чамот. Те ги повдигат самостоятелно, като дават формата на буквата "P". Можете да го построите само там, където подовете са надеждно защитени от пожар и имат плоска повърхност и трябва да се използва разтвор, който е устойчив на високи температури. Размерът на стойката директно зависи от пещта с камина. Продуктът в крайна сметка се оказва доста масивен и може да служи на собствениците повече от десет години.
  • По отношение на металните изделия, те могат да бъдат закупени в специализиран склад, за предпочитане от същия производител като камината или направени по поръчка. Такива щандове се правят от самите себе си, докато усукват или заваряват заедно метални елементи, но такава конструкция едва ли може да се нарече красива и освен това доста силна.
Метална плоча
Метална версия на основата
  • Има и друга модерна възможност - стойка за камина от стъкло. За тяхното производство се използва иновативен материал, който е устойчив на постоянно излагане на високи температури. Струва си, че такъв продукт не е евтин, но има приличен външен вид, характеризира се с повишено ниво на безопасност и лекота на поддръжка.

Решения в различни стилове

Най-популярните варианти на опори за вградени камини са продуктите, направени в класически стил. Те се отличават с ясни линии, минимален брой декоративни елементи и монументалност. За тяхното производство производителите използват ценни дървесни видове, по-рано покрити със специално огнеупорно решение.

Рустическите варианти на подпорите са не по-малко търсени. Те се вписват перфектно в дизайна на страната, където се използва камина с дърва. Те са направени под формата на най-простите дизайни, а основният материал е естествен камък.

За украса на модерни помещения, можете да вземете печки за камини в стила на високите технологии. Те са изработени от висококачествена оръжейна стомана или стъкло. Характерна особеност е минимализмът в производството и нестандартните форми.

Камината е важен декоративен и функционален елемент на дома, благодарение на което се подобряват естетическите качества и се повишава нивото на безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Каменна каминаКаменна камина
Биогориво за видове камини, свойства, характеристики, плюсове и минусиБиогориво за видове камини, свойства, характеристики, плюсове и минуси
Огнеупорно стъкло за каминаОгнеупорно стъкло за камина
Как работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръцеКак работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръце
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
» » Каква е стойката под камината и за какво са те?
© 2021 BggeHat.com