Основа за камина

Основа за каминаНаличието на камина е показателно за:

  • комфорт;
  • просперитет;
  • аристократичен вкус;

За да се улесни работата и да се създаде подходящата атмосфера, често се използват електрически камини.

Въпреки това, те не дават част от комфорта, който истинското огнище ще осигури. Въпреки отговорността на произведенията, все повече и повече собственици на частни къщи организират камини. За да се улесни задачата за феновете на този интериор, ние ще ви кажем как да подредите основата на камината.

Основаване на камината

Основаване на каминатаЗапочвайки да планирате бъдещата къща, трябва веднага да помислите за местоположението на пещта. Това ще улесни задачата за изграждане на фундаментна основа.

За да се положат основите на бъдещото строителство е необходимо заедно с основата на стените. В никакъв случай не можете да комбинирате тези елементи в една система. Разликата в товара влияе на свиването на конструкцията. За различните елементи тя ще бъде неравномерна. Това ще доведе до пукнатини в стените на камината или до пълно унищожаване след това.

Разстоянието между основите трябва да бъде най-малко 5 см. Кухината между тях трябва да се напълни с пясък, смесен с цимент.

Основата на ямата трябва да бъде направена на 20 см под нивото на замръзване на почвата. Ако къщата работи целогодишно, е възможно да не се задълбочава дълбоко. Постоянното затопляне няма да позволи на земните маси да се деформират от температурата, действайки върху зидарията.

Дъното на фундаментната яма се изравнява и изравнява. Изкривяването ще доведе до деформация на структурата и смущения в зидарията. Широчината на стените на разкопките трябва да бъде поне 0,5 м по-широка от бъдещата стена на основата. Това ще гарантира удобството на процеса на зидария.

Основните изчислителни параметри зависят от:

  • общо тегло на камината;
  • брой на етажите на сградата;
  • вид на почвата;

Във всеки случай, стената на основата трябва да бъде приблизително 100 mm по-широка от стените на камината.



Материалът на конструкцията може да бъде:

  • развалинни камъни;
  • тухла;
  • натрошен камък;
  • чакъл;

Подреждането на основата под нагревателния елемент в вече построената къща е по-трудно. Преди да започнете работа, подовата настилка трябва да бъде извадена. Освен това, с полагане на комин, дупките и покривът са пробити.

Как да попълните основата на камината

Как да попълните основата на каминатаОсновните правила за монтаж на основата се отнасят и за камината. Като свързващо вещество се използва циментов или варов разтвор. Съотношението на смесване на цимент към пясък е съответно 1: 3.

Първо, върху уплътненото дъно на изкопа се полага слой от малък чакъл. Насипването се натрупва. След това се излива с бетон, слой от около 25 см. Първият слой се полага с големи камъни с малка междина между тях. Разстоянието не трябва да е по-голямо от 5 см. Пропуските се напълват с натрошен камък и се запълват с бетон.

След запълването на фундаментната шахта се създава кофраж за по-нататъшно изливане. Тя може да бъде от:

  • дървен материал;
  • желязо;
  • калай;

Тин конструкциите са популярни за ъгловите камини. Материалът може да бъде огънат, като е получил нестандартни формуляри. Също така, кофражът на калай се премахва лесно поради гладкостта на повърхността.

Използвайки кофража, основата трябва да бъде поставена на 14 см под нивото на предвидения под.
Горната част на основата е изравнена с циментова замазка. Повърхността на конструкцията трябва да е перфектно хоризонтална. По-нататъшната работа зависи от това.

Две редици огнеупорни тухли с два слоя хидроизолация се полагат върху замазката. Те ще послужат като основа на камината.

В идеалния случай, горната част на завършената основа трябва да е равна на основата на пода. За тази цел е необходимо да се вземе предвид дебелината на подовата настилка.

На този етап основата за камината се счита за завършена. След това започва работа по монтажа на зидана пещ и комин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
» » Основа за камина
© 2021 BggeHat.com