Изграждане на камина със собствени ръце

Няма значение, ще бъдете посетени от идеята да поръчате камина за специалист или да си направите сама камина. Решението да притежавате това отоплително тяло означава желанието да се създаде в къщата уютна обстановка, която може да се донесе само с камина.


Камина и печка


От времето на примитивите хората са се затоплили, седнали около огън, заобиколен от камъни. Дим излезе през дупка на покрива и над огъня подготви храна. По-късно хората създадоха конусообразна тръба, улавяща дим и издърпвайки я. (Виж също: Полагане на ъглова камина със собствените си ръце)

Изграждане на камина със собствени ръце

След един век започнаха да се използват по-ефективни и функционални пещи. Нека да направим сравнителен анализ на камина и печка:



  • Ефективността на камината е много по-малка от тази на печката, само лъчистата повърхност на огъня и стените на комина излъчват топлина;

  • Камината се затопля само когато горивото гори, съдържа голямо количество въздух, което представлява най-силното течение, което отнема цялата топлина с него. Фурната държи топлината вътре.
  • (Виж също: Камина от тухли със собствени ръце)
  • Камина строителство поради естетически своята красота, е напълно неефективно отопление единица, пещта е многофункционален мебел, която не само загрява, но също така ви позволява да се готви храна, да се готви различни сладкарски и кулинарни изкушения, за да изсъхне мокри дрехи и стая.

  • Стаята с камина бързо се нагрява, но бързо се охлажда, а тухлената пещ се нуждае от дълго време, за да затопли помещението, но топлината продължава дълго.


Видове камини


В зависимост от местоположението на камината разграничават:



  1. pristennye;

  2. вграден;

  3. ъгъл;

  4. отделно стоящи камини.


Най-често срещаните от тях са каменни и ъглови камини. Отоплението на вградения в камината се намира в стената, островни камини често са украсени интериор в стила на "високите технологии", са, като правило, в центъра на стаята, а огънят се вижда от всички страни. Островните камини заемат много място, но топлопредаването на такива камини е високо. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)

Домашна камина с фурна

По формата на пещната част камините са затворени и отворени. Откритите камини са най-популярната опция, тъй като това е вид открит огън, който създава уникалния комфорт, който идва от камината. Но близо до затворените камини, чийто огън е покрит с огнеупорна стъклена врата, висока ефективност. Това се дължи на факта, че студеният въздух не може да влезе в пещта, но е възможно да се насладите на гледката към огъня, през стъклото.

Най-често срещаните видове камини са пещите с една излъчваща повърхност. Това е най-икономичният вариант, но не и единственият. Има камини с две или три отразяващи повърхности, но те са по-малко ефективни, въпреки че са по-красиви. Ако направите отразяващата повърхност на гърба и страничните стени от неръждаема стомана с някакъв наклон, топлинното излъчване ще се усили.

Въпреки че разполага с камина са доста ограничени и се използва най-много, както естетически красива част от интериора, това не означава, че камината не може да се използва за подгряване на вода, готвене, и на помещението се нагрява. (Виж също: Как да поставите камината сами)


Място за камина


Преди да започне изграждането на камина в къщата, трябва да решите и отговорно да обсъдите този въпрос с други членове на семейството. И така, какви са правилата, които трябва да се спазват.



  1. Не се препоръчва изграждането на камина в помещение, чиято площ е по-малка от 20 м2, няма да има достатъчно въздух за поддържане на пожара.

  2. Камината не е монтирана пред вратите и прозорците, което може да предизвика течение. Въздушните потоци, преминаващи през камината, могат да причинят дим и да причинят големи загуби на топлина.
  3. (Виж също: Ъглова камина със собствените си ръце: фантазия или реалност)
  4. Ще бъде правилно, ако инсталирате камина на вътрешните стени на къщата, но те трябва да бъдат носители. Това ще спести топлина за дълго време и ще спести място.

  5. Най-удобните камини са монтирани на стена или вградени, а ъгловите камини са в състояние да затоплят няколко стаи, но уви, неравномерно. Камина, инсталирана в центъра, ще затопли помещението, но изисква жертва - полезна област. Няма значение кой модел да изберете, камерата трябва да е обърната към центъра на стаята, а уютното място за сядане е разположено пред камината.


Камина инсталация


Преди да започнете изграждането на камината, трябва внимателно да планирате всичко, да направите приблизително изчисление на цената на камината и да купите всичко, от което се нуждаете. Тъй като най-неприятният момент в работата е прекратяването на случая поради недостига на средства за закупуване на материали, които не са се погрижили преди. Възможно е също така да е проблем да търсите липсващата част, например плоча.

Камината се състои от три основни части: камина, портал и комин. Ако планирате да направите огромна камина в голяма всекидневна, ще трябва да направите допълнителна основа за камината.



Изграждане на камина в къщата

Традиционната камина се състои от



  • портал, извършване на декоративни функции и скриване на неестетичния външен вид на пещта;

  • пушечни стрехи, разположени над отвора на пещта;

  • камина, състояща се от огнеупорен материал, разделящ пода от сградата от пещната част;

  • топлоустойчива камина, разположена в долната част на пещта

  • пещ, в която горивото гори;

  • Решетката, която позволява на въздуха да тече отдолу, не може да се използва;

  • Zolnikovoy камера, която получава пепел и незапалими частици

  • задната част на камината, построена от огнеупорни тухли и предпазваща стената от топлина и огън;

  • хайла, фуниевидна кутия за пушене;

  • димен дим, който предотвратява навлизането на дим и сажди в помещението;

  • Комин, който служи за изхвърляне на дим и други горивни продукти от камината навън.


Изграждането на камината


Преди да пазарувате и да проектирате камина, трябва да помислите внимателно и да решите коя камина да се построи, тогава ще разберете как да започнете. Ако камината е тежка, тя ще трябва да започне от основата. След изграждането на основата, вътрешната, функционална част и комин са построени, работата се допълва от декоративна украса на камината.

Основата се издига, ако теглото на камината е над 700 кг. Дълбочината на основата зависи от характеристиките на къщата. За една едноетажна сграда е достатъчно дълбочина 50 см, за двуетажна къща, тя ще бъде по-дълбока - от сантиметри до 70. Не е инсталирана тежка камина на втория етаж. За укрепване можете да използвате метални профили.

Ясно е, че случаят камини не са настроени, тъй като част от функционалността, която е напълно неефективна, но поради външния вид и възможността за създаване на уютна атмосфера. Камина не изглежда лошо, той трябва да се трансформира и облагороди наличието стая от естествен фурнир, който може да представи мрамор или керамика, стилизиран други скъпоценни камъни.

За стабилна работа на камината е необходимо да се даде на пещта желаната форма, разбира се, също така е необходимо да се направят правилните изчисления. Каменните вложки могат да бъдат изработени както от огнеупорни тухли, така и от чугун или стомана. Можете да подготвите специален бетон. Най-удобният от тях е метал, те са напълно готови за монтаж. Размерите на пещите се изчисляват, като се вземе предвид обемът на помещението.

Изграждане на огнеупорни тухли започва с полагане на дъното на пещта, като дебелината на страничните стени не трябва да бъде по-малко от 20 см. След като приключи зидария, се обработват в рамките на стените на пещта. Те са изправени пред специални плочи, които издържат на високата температура, създадена от пожара. Облицовката на пещта започва след завършване на работата на пещта за пещта. По-нататъшната работа на камината допринася за голямото пренасяне на топлина и увеличава сцеплението в комина.

Камина работа

Камината на камината е праволинеен канал, без дим: продуктите на изгаряне с голяма част от топлината се отделят в тръбата. Но дори този елементарен детайл е разделен на няколко типа:



  • Роден, които изискват изграждането на отделна основа;

  • nasadnye, почива на камината;

  • стена, вградена в носещите стени на сградата;

  • Окачен, окачен на тавана.


Най-често се използват местни комини, въпреки че икономическата страна на стената - най-печелившите.



  1. Те не изискват отделна основа и са изложени в процеса на изграждане на самата сграда.

  2. Осигурете топлина в други помещения.


Камината на камината не е поставена във външните стени, за да не се получи конденз в тръбата.

Външният вид на камината зависи от интериора, ако красиво изработени външни стени от тухли и добре сгънати, но интериора не претендира за Камарата на френските крале, камината не може да покрие други материали. Но ако решите да украсите тази част от мебелите с плочки, трябва да ги измажете.

Тези, които искат да имат камина, но не знаят как да построят камина, могат да използват услугите на компании, които ще инсталират този аристократичен интериор в къщата или ще купуват готови камини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите камина самиКак да поставите камина сами
Проста камина със собствените си ръцеПроста камина със собствените си ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Редът на ъгловата камина със собствените си ръцеРедът на ъгловата камина със собствените си ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупиДекоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи
» » Изграждане на камина със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com