Редът на ъгловата камина със собствените си ръце

Мека светлина и спокойно дърво - сън на много жители на града и не само. При модерните пожари горивото е не само дървени трупи, но и стандартен природен газ, въглища или дори камини, които работят от мрежата. Но странно, хората предпочитат дългата традиция на изгаряне на дърва за огрев. Такъв дизайн е изненадващ за всеки, който става по-трудно. Но желанието да построите камина в къщата си не е охладено.

Известно е, че инсталирането на ъглова камина е труден процес, изискващ отговорен и внимателен подход. Основното нещо в този въпрос е да се следват ясно изготвените схеми и заповеди. (Виж също: Пещи от Бавария)

монтаж на ъглова камина


Къде да започнем?


Най-често срещаният тип строителни материали за зидани камини е тухла. Тухлените камини идеално се вписват в интериора на дома ви и ще дадат море от приятни емоции. На пръв поглед може да изглежда, че зидарията със собствените си ръце е много трудна работа, но с компетентен подход всичко е съвсем просто. За да се опрости тази задача, е необходимо да се разработят схеми и процедури. Както знаете, поръчването ще помогне да се изчисли количеството материал и зидария, което е важно по време на строителството.

Схемата отразява цялата система на работа и това ще помогне да се избегнат повечето грешки. Схемата се състои от последователна подредена зидария стъпка по стъпка. Ако има желание и знание, такава схема може да се развие независимо.


Изграждане на фондация


Основата за камината трябва да се извършва отделно от основата на къщата. Първата стъпка е получаването на яма чийто размер трябва да е 10 cm. Размер на бъдещото изграждане и дълбочина около 60 см. Дъното на шахтата и да мокет натрошен кофража. Кофражът трябва да бъде 4-6 cm под нивото на чистия под. В кофража поставете развалинни камъни и се изсипва разтвор от цимент и пясък. Освен това основата е изравнена и покрита с полиетилен. Оставете за свиване около седмица. (Виж също: Редът на отоплителната пещ за готвене)

Струва си да се отбележи, че ъгловата печка със собствените си ръце се полага почти по същия начин като ъгловата камина. Разлика при изготвянето на чертежи, схеми, поръчки, необходим материал.


Ъглова камина поръчка


Струва си да се отбележи, че коминът и частта от пещта са изложени от шамотна шкаф. Излагането на високи температури обикновено тухла не стои.



Важно: По време на зидарията винаги проверявайте нейната вертикалност с вертикалната линия и хоризонталното изравняване на нивата на редовете. (Виж също: Карта на сайта)



Първото нещо, което трябва да поставите върху основата на хидроизолацията. След това поставете няколко реда камина, така че основата му да е малко над пода. Първият ред е обикновено изложени тухла на ръба. Тази част от зидарията е направена от глинесто-циментова смес.

Редът на камината на печката практически не се различава от реда на камината. Изработва се според индивидуалните желания, мястото, където ще застанат бъдещата конструкция и обемът на самата сграда. Ако познанията и опита в съставянето poryadovkoy не, и имат полезен фурната в дома наистина искате, можете да поръчате камините на пещта jotul и не е притеснен за зидария.



Етапи на поръчката:



  1. Първият ред се полага с непрекъсната кърпа. Основата трябва да е равна, качеството на всяка следваща зидария зависи от нея.
  2. (Виж също: Камина барбекю със собствени ръце)
  3. Ние правим ниша за пепелния тигел във втория ред.

  4. Третият ред леко покрива пепелния тигел.

  5. В четвъртия ред заповядването на ъгловата камина със собствените си ръце започва с огъня, в който се изстрелва огнището, а решетката е прикрепена.

  6. В петия ред започваме да формираме портал, странични и задни стени. Порталът се разпределя с помощта на полагане на тухли, като се избутва навън за 3-5 см.

  7. Шестият - деветият продължава съединителя на огнището. Шамот и керамични тухли в никакъв случай не могат да бъдат превързани. Между тях остава малка разлика. Това ще ви помогне да избегнете счупването на зидарията.
  8. (Виж също: Как да направите камина със собствените си ръце)
  9. Десети ред. Тук можете да започнете да показвате сводест или сводест портал с помощта на кръг. Ако решите да направите правоъгълник, вдигнете го с още три реда и поставете джъмпера, на който е поставена горната част на портала.


За тези, които намират системата за рязане и зидария твърде сложна, можете да си купите готови кедли камини, инсталирането на които няма да причини много проблеми. Цената ще бъде малко повече, но значителната печалба от теглото и използваемостта ще покрият непременно всички разходи.



  1. Единадесетият и дванадесетият ред продължава полагане на външните стени и пещи. На фасадата, тухла е нарязана на място, за да се осигури добро прилягане на арката.

  2. Тринадесетата и четиринадесетата серия създават огледало - наклонена стена, чиято тухла е под ъгъл и вертикално.

  3. Петнадесетият ред достига височината на един наклонен ред.

  4. Шестнадесетият ред продължава полагане на наклонената стена.

  5. Седемнадесетият и осемнадесетият ред се захващат с височината на наклонената стена.

  6. В деветнадесетия ред започваме да стесняваме пещта отстрани. Тук се подреждат тухли с разширение от 4 до 6 см.

  7. На двадесетия ред продължаваме да стесняваме фронталната част и да стесняваме страните на самия комин.

  8. В двадесет и първия ред зидарията стига до финала. Тук продължаваме свиването на пещта и оформяме "зъба" на камината, която расте от наклонената стена.

  9. На двадесет и втората и на двадесет и третата - поставихме външната керамична тухла.

  10. На двадесет и четвърта, с шамотни тухли, постави прав комин, а също така извади фасадната част за камината.

  11. Двадесет и петият ред е обвит с двайсет и четвърта.

  12. От двадесет и шести ред се издига само комина. Тук инсталираме декоративен корпус и капаче.

  13. Статията предлага вариант на ъглова камина, която ще има тръба в комин от неръждаема стомана. Той е инсталиран на двадесет и седмия ред и е свързан с комина от тухла, мастик.

  14. Всички следващи редове се поставят на желаната височина на комина.


Трябва да се отбележи, че ако изградите ъглова камина в дървена къща, трябва да знаете всички правила за пожарна безопасност и да се придържате към тях. В противен случай може да възникне пожар.



Препоръчваме: Преди да започнете зидарията и направете поръчката, трябва да помислите върху декора на бъдещата камина и да проучите подробно схемата. Почти невъзможно е да се направят промени в вече направената поръчка.



ъглова камина в дървена къща


облицовка


Когато поръчането на фурната и зидарията завърши, можете да продължите до финала.

За да се даде на камината по-изискан вид, се използват много различни декоративни материали. Тя може да бъде плочки, текстурирани мазилка, мрамор, плочки, дърво и така нататък. Основното е, че избраната рамка хармонично се вписва във вътрешността на вашата къща. Изборът на материал за облицовката е много голям. Така че можете да изберете всичко, което искате, въз основа на бюджета и вашия собствен вкус.

По-долу са дадени няколко съвета:



  • Най-добрият вариант за декорация е MDF. Той е устойчив на различни фактори, за разлика от дървото, и е много по-издръжлив.

  • При довършване на дърва с дърво може да се използва лепило PVA.

  • плочката е залепена за специална мастика или топлоустойчиво лепило.

  • ако порталът е направен от гипсокартон, първо го заздравете с тънък слой.

  • Най-достъпният метод за облицоване е замазката и по-нататъшното оцветяване на повърхността.


Сега нейната популярност придобива огромна камина. Заема малко място в стаята и не покрива пространството. Популярността на този вид бързо нараства.


Пещи камини ъглови


Пещ камини не само украсяват интериора на помещението, но и качествено отопление. Висока функционалност, включително плот, поглед към открит огън и отоплителна мощност. Вградената камина бързо загрява стаята, както и дизайна на фурната за дълго време, за да запази топлината. Камината може да бъде оборудвана със стъклена врата и 2 камини.

Печката е много удобна камина. Той има горелка, подобна на електрическа печка, въпреки че няма възможност за регулиране на температурата на нагряване.

Фенове на функционалност и удобство дават предимство на такива проекти, така че ъглов монтаж на печка камина на Бавария стана много популярен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
» » Редът на ъгловата камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com