Каква камина е най-добра

Оригинална, красива, правилно подбрана и правилно монтирана камина винаги е била, е и ще бъде една от най-важните декорации на всеки дом. След един ден, винаги е приятно да седи до камината и да се отпуснете, защото камината винаги действа от хората, успокояващи и успокояващи, което позволява да забравите за всички проблеми.

Особено приятно е, че днес има много много разнообразни видове. Има толкова много от тях, че често възниква правилният въпрос в главата: коя камина е по-добре да избирате, така че да има колкото се може повече полза от нея? Въпросът е доста добър, но не трябва да забравяме и техните уникални свойства. (Виж също: Как да украсите камина със собствените си ръце)


Плюсове и минуси на всички камини


Всяка камина има свои очевидни предимства:



  • Увеличете престижа на собственика в очите на семейството и приятелите

  • Камини в колекция - красива и в много случаи оригинална мебелировка в къщата

  • Допълнителен или в някои случаи алтернативен източник за отопление на дома

  • Но, както плюсовете, има такива полезни устройства и техните съвсем очевидни недостатъци:

  • Някои видове са просто физически невъзможни да се инсталират в някои стаи. Това се дължи главно на инсталационните характеристики, системата за изсмукване на дим или общите размери на камината.

  • Постепенно, но доста осезаемо и забележимо увеличение на цените на материалите, необходими за изграждането на огнището.

  • Постоянен мониторинг и грижа за камината, независимо от състоянието й в момента.

  • Контрол на компонентите на огнището и работата на цялото оборудване като цяло.


Класическо издание


Класическите могат с право да се наричат ​​камини за изгаряне на дърва, които са най-реалното и най-естественото отопление на домашното отопление. На техните най-основни плюсове и минуси могат да бъдат приписани, разбира се, следното. (Виж също: Дървени камини със собствени ръце)

Класическа камина



  1. Отлично и висококачествено покритие, с което обикновено се прави камината. С този завършек винаги е бил, е и ще бъде в центъра на вашето внимание.

  2. Класическа дървена камина с масивни стени и добре проектиран комин е отличен източник на топлина. Особеността на отоплението се състои в това, че такава огромна камина ще затопли помещенията за доста дълго време. Масивността на камината е същата като в стените и тръбата.

  3. Сортове дървени камини. Дървената камина е от два вида: отворена и затворена, в която има специален пожарогасител от стъкло. Разбира се, открита камина просто не може да направи без специална защитна огнеупорна стъкла, която ще предпази както камината и лицето, така и личното си имущество, макар и за сметка на външния вид. Разбира се, това не е непременно правилно, но открита камина, която работи без специализирано стъкло, може лесно да се превърне в опасност, поради което се нуждае от постоянен мониторинг.
  4. (Виж също: Газова камина със собствени ръце)
  5. Необходимостта от качествена и много здрава основа, която е в състояние да задържи теглото, което представляват камината и комина.

  6. Дървените камини са 100% екологични, така че тяхната работа по никакъв начин не влияе върху околната среда и атмосферата.

  7. Тъй като той е екологосъобразен, става ясно, че той няма и негативни реакции към хората.
  8. (Виж също: Карта на сайта 2)
  9. Класическите камини се адаптират перфектно към декоративните иновации, т.е. винаги могат да бъдат украсени с различни декоративни материали: решетки от ковано желязо или естествени камъни, например.


Газови и електрически опции


Следващият тип камини, които най-много биха искали да направят, е, разбира се, газ. Ако сравнявате газ с класически дървен материал, тогава газът е много повече плюсове. Например, ако е необходима наистина здрава основа за класическа камина, която първоначално трябваше да се предвиди при построяването на къщата, всичко е по-лесно за газова камина. Газовата камина е еднакво подходяща както за апартаменти, така и за вили.

Дървена камина

За да се създаде необходимия ефект от разполагането на камина в работата, има специализирани изкуствени дърва за огрев, които всъщност тази функция и изпълняват. Газовата камина, както подсказва името, работи върху природен газ. (Виж също: Как да изчислим камина)

Основните предимства и недостатъци на този тип камина включват следните характеристики:



  1. Сравнително ниска цена, която печели в сравнение с цената, например, на предишната камина.

  2. Отлично разсейване на топлината, което няма да ви позволи да треперите от непоносимото студ в мразовита нощ.

  3. Тъй като в тази камина няма дърва за огрев, няма и изгаряне заедно със сажди.

  4. Само минус - трябва да имате специално разрешение от газовата служба, за да организирате газова камина вкъщи.


Да вървим по-нататък. Електрическа камина. Всичко е ясно - то работи от електричество, т.е. от изхода. В състояние на работа те перфектно осигуряват изгаряне на огън в отлична форма, много подобно на естественото изгаряне. Разбира се, освен изгарянето на изкуствени трупи, също така се осигурява тлеенето на въглища, което също е отлично. И това е основното му предимство, което трябва да ви бъде съобщено.



Електрическите камини са непретенциозни, поради което могат да бъдат инсталирани в абсолютно всички помещения. Той е много лесен за монтиране и в хода на работата му не създава никакъв шум, който също е несъмнено предимство. Трябва също така да се отбележи, че те могат да бъдат нагрявани до различни степени, изборът на които изцяло зависи от вашите нужди. Такива камини са особено полезни за малки помещения. Например, такава камина в Хрушчовка ще бъде много полезна.

Но има няколко съществени недостатъци в електрическите камини. Например, това, разбира се, е очевидно надценена консумация на електроенергия. Освен това не всеки обича изкуствеността на огъня. Но това по-скоро не е недостатък, а предразположението на човек към една или друга камина.

Камина в Хрушчов


печка


Камината е комбинация от камина и печка. Те са направени предимно от метал, т.е. те са печки за готвене. Има и печки на печки от маслени бои. Но всичко зависи от използвания материал, всички те са оборудвани с външна и вътрешна верига. На предната страна те са оборудвани с врата, която има специализирано огнеупорно стъкло.

Също така е добре, че такива оригинални камини могат да имат напълно различни характеристики. Съответно размерът на пещта зависи от мощността, която е много проста за измерване в киловати. Горивото за тази пещ може да служи като сух въглища и сухо дърво.

Принципът на действие на пещта действа както за метална пещ, така и за друга версия - пещ от камина, изработена от маслен камък.

На плюсовете и минусите на камината можете, разбира се, да включите следното:



  1. Той никога няма и няма да изисква от вас никаква основа, защото теглото му не надвишава 200 килограма.

  2. Пещта е много лесна за инсталиране. Дори и да нямате достатъчно умения, можете да го инсталирате така или иначе.

  3. Тръбата на пещта е представена под формата на сандвич и също така има малко общо тегло и лесна инсталация.

  4. Ниският ценови маркер няма да ви удари с бюджет.

  5. Много богат и богат избор от голямо разнообразие от дизайни винаги ще ви зарадва.

  6. Точно както при дизайна, има голям избор на власт.

  7. Камината бързо отоплява стаите и бързо се охлажда.

  8. Тя не е особено подходяща за места, където хората живеят. Пещ камина е най-добре се използва за вили, където хората са само сезонно.

  9. Ако печката не се нагрява редовно, прахът може да изгори, което води до не много приятна миризма. За да избегнете това, трябва също така внимателно и постоянно да използвате инструмент като фугиране за печки и камини

  10. От размера на пещта зависи от размера и продължителността на дърво, това е, това означава, че най-стандарт и всички обичайни в размер трупи в пещ да настоява имате по никакъв начин не са в състояние да, защото те са там просто няма да се побере.


Пълнител за печки и камини


данни


Всички видове камини, представени в тази статия, са непълни. Например тази статия не включва камини във вода или диван в камина. Също така не ви уведомихме за това как например да съберете сама камина с алкохол. Всичко това е вярно, но независимо от анализа, всеки от тях има своите уникални предимства и недостатъци. Дори въпреки някои много важни предимства на този или онзи сорт, хората все още ги инсталират в апартаментите. Понякога това се случва и в някои случаи е необходима огромна помощ от професионалисти. Но, както показва практиката, ако внимателно прочетете препоръките и алгоритмите, можете да ги инсталирате с помощта на собствените си сили, без помощта на специалисти.

Преди да купите този или онзи вид камина или необходимите материали за създаване на камина у дома, внимателно проучете инструкциите, които можете да намерите на нашия уебсайт. Всички те изискват свои собствени изключителни правила за работа и функции, така че камините да могат да бъдат сглобени за вас с качество и без никакви негативни последици.

Познаването на основните аспекти и изисквания на съдържанието и инсталирането на камина ще ви помогне да решите избора, покупката и експлоатацията. Освен всичко друго, минусът в този случай ще бъде минималната сума. Желаем ви правилния и съзнателен избор на камина за отопление на помещенията и подобряване на дизайна на апартамент, вила или вила, защото най-добрите камини са устройства, които са избрани мъдро!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ъглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалностЪглова камина със собствените си ръце, фантазия или реалност
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Каква е стойката под камината и за какво са те?Каква е стойката под камината и за какво са те?
» » Каква камина е най-добра
© 2021 BggeHat.com