Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан

В голяма селска къща или в модерен апартамент камината представлява в по-голямата си част оригинален интериор, който може да завърши идеята за дизайн в стаята и да подчертае статута на собственика на жилището. Когато създава работен център в частна къща или в дача, той често изпълнява функционална роля, загрява стаята

, и също се използва като предмет за готвене.

Често вили са много малки, така че е трудно да се разпредели помещение, където можете да инсталирате камина, така че да не отнемат полезното пространство, собствениците решават проблема, като инсталират камина на верандата.

Красива гледка към вечерната гора
Превъзходна гледка към вечерната гора

достойнство

Почти всяка частна къща има веранда от отворен или затворен тип. Като се има предвид, че дача се използва само през топлия сезон и не е основното място на пребиваване, тази структура не винаги позволява да бъде оборудвана с столова. В този случай собствениците създават камина на терасата.

Разбира се, възможно е да се построи голямо барбекю или да се оборудва с барбекю на открито, но рано или късно дизайна все още ще се влоши, без значение колко здрави и висококачествени материали не се използват в строителството. В затворена веранда негативните условия на околната среда, като вятър, дъжд и изгарящо слънце, не оказват влияние върху камината, така че ще продължи многократно по-дълго.

Семейна зона за отдих
Почивка за цялото семейство

Характеристики на ерекцията

Ако собственикът ще монтира конструкцията на полуоткрита или напълно затворена тераса, например остъклена, тогава ще е необходимо да се погрижи за изграждането на комина. Благодарение на него ще бъдат създадени подходящи условия за влизане на кислорода в пещта, както и за премахване на дима от стаята.



Камината за верандата може да бъде оборудвана с един от видовете комини:

  1. Висока - трябва да се вземе около 150 см над хребета на покрива. Тук е необходимо да се разбере, че тягата зависи пряко от височината на тръбата (колкото повече е, толкова по-добре). Ако вентилацията е добра, камината ще работи без никакви оплаквания.
  2. Ниско монтиран прозорец с покрив, а също така снабден с допълнително въздушно захранване. За да приложите такава идея, трябва да поставите тръба под пода, където е разположена камината, и тя ще трябва да издърпа въздух от улицата.
Стъклена веранда с камина
Остъклението ви позволява да постигнете най-удобните условия

При изграждането на конструкция на тераса, си струва да се помни безопасността, особено ако верандата е направена от запалими материали, например дърво. За да се предотврати пожар, стените, разположени в близост до открит огън, трябва да бъдат третирани с топлоустойчиви смеси.

Същото важи и за комина. Когато го изваждате, трябва да използвате само зидария и в никакъв случай да не изграждате преходни дъски за комини.

Интериорът на частна селска къща
Уютен интериор на селска къща

дизайн

В зависимост от преследваната основна цел, камината може да изпълнява няколко функции. Като се започне от това, на терасата могат да бъдат построени следните видове огнища:

Хармоничен интериор навсякъде
Хармоничен интериор на околния район
  • Затворено барбекю - използвани за приготвяне и получаване на естетическо удоволствие от мониторинга на процеса на изгаряне на трупи.
  • Барбекютата са идеална възможност за монтаж на верандата и са по-малко опасни от първия вид камина.
  • Пещта с пещта и повърхността за готвене - има известна прилика със старите пещи, които се използват както за отопление на стаята, така и за готвене.
  • Обичайната камина или имитацията й изпълнява чисто естетическа функция.

Що се отнася до начините на справяне, всичко тук също зависи от вида на изградената камина. Основното нещо в този процес е да се придържаме към една идея и, ако е възможно, да се уверим, че камината се вписва в дизайна на околното пространство, завършвайки го и правейки атмосферата около него още по-уютна и удобна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
© 2021 BggeHat.com