Как изглежда холът с камина и телевизор

Всяка всекидневна по свой начин е уникална и индивидуална. Особено удобен дизайн, който по естествен начин се вписва в символа на дома - камина. Но с това много хора не могат да разберат как правилно да организират телевизор в стаята, защото тази тема на ежедневието се е превърнала в неразделна част от живота на човека.

От древни времена огънят символизира защитата, е въплъщение на дома, уют и топлина, благополучие и силно семейство. Може би благодарение на нашите предци все още изпитваме истинско удоволствие, когато гледаме пламъците. Днес много дизайнери са озадачени, че в сравнително автентичен интериор собствениците искат да въведат елемент на модерността, така че най-успешните комбинации са представени за разглеждане.

Почивна зона в частна къща
Оборудвана зона за отдих в къщата

Начини на комбиниране

Понастоящем в апартамента или в собствения си дом можете успешно да поставите както огнището, така и телевизора и в подкрепа на това има много успешни проекти за проектиране. В повечето случаи елементите се монтират една върху друга, т.е. камината се монтира на пода, а телевизора над нея до стената.

Важно е при такава уговорка да се направи приблизително еднакво диагоналът на телевизионния инструмент и размерът на огнището. Ако не можете да намерите параметрите, можете да победите ситуацията и да изградите портал, който да съответства на размера на телевизора. По този начин се създава определена хармония между цифрите и баланса в дизайна.

Друг вариант, който ще помогне да не се стигне до конфликт на една стена с камина и телевизия - създаването на правоъгълен подценяван портал за цялата му дължина. В този случай устройството може да бъде окачено на надморска височина, на която ще бъде удобно да се гледа.

Тези, които не харесват това решение, се предлагат да разпространят камина и телевизор на стени, които са перпендикулярни един на друг. Този подход е добър, защото мебелите ще бъдат споделени в зоната за отдих, което ще спести място и финансиране.

Богат интериорен дизайн на хола
Богат интериор на хола

Наскоро се практикува местоположението на телевизора от едната страна на камината на същото ниво. Решението е достатъчно смело, но е напълно приемливо, ако интериорът трябва да бъде балансиран. За това, от друга страна, струва да се обеси картина или някакъв друг декоративен обект.

В малките стаи е много добре да направите ъглова камина под телевизора, която действа като един вид пиедестал. Що се отнася до дизайна, той също може да бъде с различен дизайн, например, стойката в класическата версия, украсена с мазилка и колони, изглежда много впечатляваща. В този случай е по-добре да изберете ярка цветова схема за украса, така че да не изпреварва вниманието.

Камина и телевизор в интериора на всекидневната могат да съществуват съвместно. За ъглово разполагане може да се използва методът за монтиране на телевизора от едната страна на огнището. Тогава останалата зона е най-добре обзаведена с мека мека мебел за удобно ползване на огъня и любимите програми.

Не се препоръчва да закачите телевизора на противоположната стена от камината. Тогава наемателите винаги ще имат избор, отколкото да се заемат на безплатна вечер, което на свой ред може да развали настроението, защото съвременните хора не са свикнали да се отричат.

Интериорен дизайн на селска къща
Интериор на селска къща

Това подреждане на камината с телевизора е по-подходящо в трапезарията на голяма площ, където няма усещане за скованост. Тази опция е подходяща за апартамент като студио, където са комбинирани помещението и кухнята, и споделя техния бар-плот в центъра на жилището. Телевизорът е по-добре ляв в центъра на хола, а камината е инсталирана в кухнята.



Що се отнася до фалшивите конструкции, те могат да се комбинират според желанията на собствениците на къщата. Такива продукти никога не са в конфликт с телевизора поради декориращите функции.

Малка стая

Често има трудности при комбинирането на телевизора и камината в залата, когато площта на помещението е много малка. Собствениците на вили и тези, които живеят в апартамент, могат да се справят с този проблем. За да разрешите проблема, следвайте определени правила и съвети от професионалисти:

  1. Дизайнът трябва да бъде с газ или електричество, а продукт с затворена камера трябва да бъде предпочитан.
  2. Идеалният вариант на стилистичното направление в интериора ще бъде съвременният минимализъм, който няма да позволи претоварване на пространството.
  3. Тя трябва да бъде оборудвана с вентилационен вал, така че в помещението да няма липса на кислород.
Голяма стая в апартамент
Типична голяма стая в апартаментите

Малка дневна с камина и телевизор предполага поставянето на един елемент върху другия. В този случай трябва да се откажете от използването на голям брой допълнителни декоративни елементи.

Местоположение в апартамент

В повечето случаи площта на един апартамент в многоетажни сгради е скромен по размер. Ето защо собствениците се съветват да използват електрическата камина в интериора, като най-простият вариант, стенен монтаж или дори по-добър ъглов изглед. Благодарение на този подход ще бъде възможно да се спести полезно място и спокойно да се осигури зона за отдих.

В съвременните магазини можете да намерите модели, работещи върху биогоривата, те могат да бъдат инсталирани в апартамент без допълнително разрешение. Тези продукти се характеризират с повишено ниво на безопасност, което е важно за семейства с деца и животни. За да направите дизайна възможно най-функционален и полезен, най-добре е да поставите камина под телевизора в хола, след което огнището ще действа като един вид пиедестал.

Модерен интериор в светли цветове
Модерен светъл интериор

Електрическите версии на пещите са имитация на истински пламък. Можете да разгледате по-модерна система за биогориво, където огънят е реален, но специфичен. За съжаление, съществуващата камина в хола е почти невъзможна за инсталиране поради техническите характеристики на сградата. Също така е по-добре да откажете от обичайното огнище на дърва, тъй като не е много удобно да съхранявате въглища и трупи в малка стая.

Когато мястото под телевизора и камината в апартамента ще бъде избрано, собствениците ще имат много време да мислят за правилното подреждане на мебелните елементи. В зависимост от решението, стаята може да бъде хармонична или функционална, когато две устройства не са в конфликт помежду си или, напротив, изглеждат прекалено затрупани.

Стилни идеи

Когато отоплителният или декоративният елемент вече е закупен, остава малко нещо - правилното поставяне на телевизора над камината в интериора или избор на друго място за него. Много е важно да се направи всичко, така че огнището да е централен елемент, но в същото време самият телевизор не изглежда да е излишен в дизайна.

Интериорен дизайн в стил хай-тек
Интериор в стил хай-тек

За да изпълните задачата, можете да направите следното:

  1. За да украсите стаи в модерен стил, трябва да изберете продукти, които ще имат стъкло, камък или метални елементи. Ако изберете дърво, тогава има вероятност интериорът да не бъде хармоничен.
  2. В стаите с класически стил телевизорът, вграден в дървена рамка, ще изглежда идеално, като подовият материал е идентичен, т.е. направен от една скала.
  3. Можете да направите интериора на хола с камина и телевизор по-интересен и стилен, като нарисувате стената зад огнището в контрастен цвят, оформят керамичните плочки, мрамор, изкуствен камък.
  4. Освен това никой не забранява поставянето на телевизор и други предмети по стената по диагонална линия.
  5. Ако има желание за максимално унифициране на интериора, то си струва да се работи за промяна на формата на самата стена, тогава телевизорът ще се вмести точно в концепцията.

Сякаш дизайнерите не са уверили, че дневната с камината и телевизора изглежда неуспешна и в идеалния случай тези елементи трябва да бъдат разположени в различни помещения, правото да съществува такава интериорна декорация все още има. Основното нещо е да се мисли напълно по идеята и да не се отказваш от желанието да реализираш своите идеи в живота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Практиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаиПрактиката на използване на електрически пожар в интериора на различните стаи
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Как изглежда холът с камина и телевизор
© 2021 BggeHat.com